Μεγάλες καταστροφές από την θεομηνία στην Ελασσόνα (ΦΩΤΟ)

Μεγάλες καταστροφές από την θεομηνία στην Ελασσόνα (ΦΩΤΟ)

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της καταιγίδας που έπληξε πρόσφατα την περιοχή της Ελασσόνας, καθώς προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεκάδες κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις έμειναν κυριολεκτικά χωρίς στέγη, με τους θυελλώδεις ανέμους να έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά τους.

Παράλληλα, σημαντικότατες ζημιές καταγράφονται σε όλες τις καλλιέργειες, ενώ καίριο ήταν το χτύπημα στις περιοχές Δολίχης, όπως και σε Κοινότητες των πρώην Δήμων Ολύμπου και Σαρανταπόρου. Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής βρέθηκε κοντά στους πληγέντες παραγωγούς, επισκέφτηκε εγκαταστάσεις και καλλιέργειες, ενώ είδε το μέγεθος των καταστροφών.

Σε δήλωσή του ο κ. Παιδής επισημαίνει: «Για άλλη μια φορά η περιοχή μας πλήττεται από την κακοκαιρία. Πλέον,όμως, μιλάμε για πραγματική θεομηνία που όμοιά της είχαμε πολλά χρόνια να δούμε.

Οι ζημιές είναι εξαιρετικά μεγάλες. Ο ΕΛΓΑ καλείται να ανταποκριθεί άμεσα με αυτοψίες και εκκίνηση των διαδικασιών για δίκαιες αποζημιώσεις. Εξαιτίας των εκτεταμένων καταστροφών που διαπιστώνονται- οι οποίες αποτελούν συνέχεια και άλλων χτυπημάτων από ακραία καιρικά φαινόμενα που καταγράφηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα – καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση του Οργανισμού με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. Το έργο που θα πρέπει να γίνει είναι ζωτικής σημασίας για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν καθοριστικά από την μανία της φύσης.

Παράλληλα, καθώς αποτελεί ευρεία επιστημονική θέση ότι ακόμη και το άμεσο μέλλον επιφυλάσσει ακραία καιρικά φαινόμενα με τεράστιες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, απαιτείται ένα σταθερό δίχτυ προστασίας για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Άλλωστε, είναι αυτοί που ασκούν την παραγωγική δραστηριότητά τους, η οποία παραμένει εκτεθειμένη σε κάθε βίαιη εναλλαγή του καιρού.

Εμείς ήμασταν, παραμένουμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα κοντά στους ανθρώπους της αγροτικής παραγωγής, κάνοντας κάθε τι δυνατό ώστε να λάβουν την αναγκαία στήριξη που θα τους επιτρέψει να ορθοποδήσουν και πάλι. Αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και των κοινωνιών στις Κοινότητες μετά την πρόσφατη καταστροφή» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Πηγή: larissanet

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top