Μεγάλες ζημιές σε καταστήματα από τη νεροποντή στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μεγάλες ζημιές σε καταστήματα από τη νεροποντή στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Μεγάλες ζημιές σε πολλές επιχειρήσεις προκάλεσε η νεροποντή που σημειώθηκε το απόγευμα, κυρίως στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στην περιοχή της Ανάληψης, η Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας μετατράπηκε σε ένα μεγάλο ποτάμι, με το ύψος του νερού πάνω στο πεζοδρόμιο, να ξεπερνάει σε πολλά σημεία, σύμφωνα με μαρτυρίες, ακόμη και τα 20 εκατοστά.

Δυστυχώς, για πολλοστή φορά όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, τα νερά μπήκαν μέσα σε πολλά καταστήματα τα οποία έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Όπως δήλωσε στο GRTimes ο κ. Δάνος Παρασίδης, ιδιοκτήτης παλαιοπωλείου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, μόλις έφτασε στην επιχείρησή του διαπίστωσε ότι το εσωτερικό της είχε μετατραπεί σε λίμνη και πλέον είναι αναγκασμένος να πετάξει μεγάλο και σημαντικό μέρος από το εμπόρευμά του.

Σημειώνει πώς η ίδια κατάσταση συμβαίνει κάθε χρόνο, χωρίς κανένας αρμόδιος να αναλαμβάνει την ευθύνη και έστω να αποζημιώσει για τις καταστροφές.

Δείτε τι ανέφερε χαρακτηριστικά:

Μία από τις αιτίες της πλημμύρας στη συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι η οδός Αναλήψεως.

Όπως επισημαίνουν, η ανακατασκευή του δρόμου πριν από μερικά χρόνια, προφανώς και δεν έγινε με τις κατάλληλες προδιαγραφές που θα απέτρεπαν τη μετατροπή του δρόμου σε ποτάμι, ενώ οι σχάρες της αποχέτευσης, είναι συνδεδεμένες με σωλήνες εξαιρετικά μικρής διατομής που δεν μπορούν να απορροφήσουν τους τεράστιους όγκους νερού που κατεβαίνουν από ψηλότερα, από την περιοχή της Δελφών.

Στον δρόμο πολλά ήταν τα καταστήματα που πλημμύρισαν, ενώ λόγω του ότι ήταν κλειστά τα μαγαζιά σήμερα αρκετοί επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν ακόμη ότι έχουν υποστεί ζημιές.

Στον ίδιο δρόμο, ο κ. Γιάννης Μασσαλάς, ιδιοκτήτης επιχείρησης, την ώρα της βροχής έδινε μάχη για να καθαρίσει τα φρεάτια από τα σκουπίδια και τα φερτά υλικά.

Ωστόσο το νερό μπήκε τόσο στο κατάστημα του όσο και στο διπλανό κατάστημα της μητέρας του.

Δείτε τι είπε στο GRTimes:

Οι κάτοικοι ζητούν να γίνει άμεσα μελέτη και έργα που θα αποτρέπουν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή τους.

Θεωρούν αδιανόητο να πρέπει να βάζουν προστατευτικά που θα αποτρέπουν το νερό από το να μπαίνει στο μαγαζί τους και ζητούν από τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τους αποζημιώσουν για τις ζημιές που έχουν υποστεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισχυρή καταιγίδα τώρα στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top