Μείωση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν δημοτικοί σύμβουλοι

Μείωση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν δημοτικοί σύμβουλοι

Μείωση της τάξης του 23,2% του στόλου του ΟΑΣΘ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα καταγράφει το Παρατηρητήριο των Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης που δημιούργησε η δημοτική παράταξη “Η Πόλη Ανάποδα”.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης, Αντώνης Γαζάκης, με βάση τα στοιχεία τηλεματικής που είναι διαθέσιμα από τον ίδιο τον ΟΑΣΘ, προκύπτει ότι ο μέσος όρος των λεωφορείων που κινούνται στην πόλη κυμαίνεται στα 180, από 250 που ήταν στις αρχές του χρόνου.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, όπως είπε, προκύπτει ότι από τα 120 λεωφορεία του ΚΤΕΛ, στους δρόμους εμφανίζονται καθημερινά από 30 εως 46. “Αυτό σημαίνει ότι τα ΚΤΕΛ δεν πραγματοποιούν το 35 με 40% του συγκοινωνιακού έργου, αλλά το 21%, δηλαδή το μισό από αυτό που προβλεπόταν”, ανέφερε ο κ. Γαζάκης και πρόσθεσε: “Προφανώς υπάρχουν και κάποια λεωφορεία στους σταθμούς σε αναμονή, αλλά ο αριθμός τους δεν αλλάζει δραματικά τη συνολική εικόνα. Εκτός αν δε λειτουργεί η τηλεματική, για την οποία υπερηφανεύεται ο οργανισμός”.

Στη συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Η Πόλη Αλλιώς” του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, Γιάννης Λαθήρας, ο οποίος επισήμανε ότι η μόνη κανονικότητα στην οποία επέστρεψε ο λαός της Θεσσαλονίκης είναι αυτή των άθλιων συγκοινωνιών, με τους επιβάτες να στοιβάζονται εν μέσω πανδημίας.

Και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ότι η θέση τους είναι υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα του ΟΑΣΘ με τη συμμετοχή των δήμων και με κοινωνικό έλεγχο, ενώ ζήτησαν διεύρυνση του μέτρου των των δωρεάν μετακινήσεων, περισσότερα δρομολόγια, προμήθεια νέων λεωφορείων και επέκταση των λεωφοριολωρίδων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ