Μέσα τρεις, έξω δύο, για τη διακίνηση κοκαΐνης και χασίς

Μέσα τρεις, έξω δύο, για τη διακίνηση κοκαΐνης και χασίς

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι που φέρονται ότι ανήκουν σε κύκλωμα εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώ  για την εμπλοκή τους στην υπόθεση κατηγορούνται συνολικά πέντε άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι τρεις από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενους για τη διακίνηση περίπου 2 κιλών κοκαΐνης και περίπου 1,5 κιλού χασίς, στη Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν Έλληνα και δύο Αλβανούς, μεταξύ των οποίων και ο 35χρονος φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών.

Επίσης, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, αφέθηκαν ελεύθεροι οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι- με επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα) η 26χρονη σύζυγος του φερόμενους ως αρχηγού κι ένας ακόμη Αλβανός, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, κατά την απολογία του, ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα της κοκαΐνης ανήκε σε άλλο πρόσωπο που την άφησε στο σπίτι του ενώ το ίδιο είπε και για το χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε, κατά την διάρκεια της έρευνας. Ανέφερε ότι ήταν δικό του μόνο το ποσό των 7.800 ευρώ από τις συνολικά 57.800 ευρώ που βρέθηκαν στη μεζονέτα που διέμενε με τη σύζυγο του και τα υπόλοιπα χρήματα (50.000 ευρώ) ανήκαν σε τρίτο πρόσωπο που του τα εμπιστεύτηκε για φύλαξη.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε, στις 3 Μαΐου, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ένα απ’ αυτούς , αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο ασφάλισε της πόρτες αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε και διασκόρπισε εντός αυτού ποσότητα κοκαΐνης, που είχε προμηθευτεί από το 35χρονο ηγετικό στέλεχος στην περιοχή του Πανοράματος.

Κατά τη έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στη μεζονέτα που διέμενε το ζευγάρι των Αλβανών, στην περιοχή Πανοράματος, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, βρέθηκε κρυμμένη μέσα στο τζάκι μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ