Μετρό Θεσ/νίκης: Πράσινο φως από το ΣτΕ για τον σταθμό της Βενιζέλου

Μετρό Θεσ/νίκης: Πράσινο φως από το ΣτΕ για τον σταθμό της Βενιζέλου

Απόφαση που στηρίζει την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαίων στον σταθμό της Βενιζέλου, πήρε σύμφωνα με το ypodomes.com, το Συμβούλιο της Επικρατείας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το «πράσινο φως» στην Αττικό Μετρό να προχωρήσει το έργο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα, η συγκεκριμένη απόφαση ήταν μεν οριακή καθώς 13 ψήφισαν υπέρ και 12 κατά, πλην όμως είναι σημαντική προκειμένου να προχωρήσει η ολοκλήρωση του μετρό που τόσο πολύ περιμένει και χρειάζεται η πόλη.

Επιπλέον, από εδώ και πέρα θα πρέπει να ανεβάσουν ταχύτητα και οι εργασίες, καθώς η απόφαση για τον σταθμό της Βενιζέλου πάρθηκε με έξι μήνες καθυστέρηση, γεγονός που σημαίνει ότι στο εξής πρέπει να ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η κυβέρνηση και το έργο να παραδοθεί μέχρι το 2023.

Την ίδια ώρα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάνουν λόγο για «ήττα των δυνάμεων που κρατούν την πόλη παγιδευμένη» και στο ίδιο πλαίσιο έχει προγραμματιστεί συνάντηση ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ώστε να εξεταστεί η πορεία των έργων στο σταθμό της Βενιζέλου, με στενή συνεργασία των δύο υπουργείων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ