Μία τουαλέτα για ύποπτα κρούσματα, αλλιώς… πάπια!

Μία τουαλέτα για ύποπτα κρούσματα, αλλιώς… πάπια!

Για τις μέχρι πρότινος απαράδεκτες κτιριακές συνθήκες των νοσοκομείων μίλησε στο GRTimes, o Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και νοσηλευτής στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών, κ. Σίμος Φωστηρόπουλος.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Ο κ. Φωστηρόπουλος, μίλησε στο GRTimes για τις ελλείψεις των νοσοκομείων σε βασικές υποδομές, και συγκεκριμένα του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια ασθενών και υγειονομικού προσωπικού. Ακόμη, μίλησε και για τη διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων, η οποία απ’ ότι φαίνεται κινούταν με ρυθμούς… «μετρό Θεσσαλονίκης».

Ούτε τουαλέτες δεν είχαν οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούσαν τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Ο θάλαμος περιλάμβανε μόνο ένα κρεβάτι και έναν πολύ μικρό νιπτήρα. Διαθέσιμη, ήταν μόνο μία τουαλέτα, σε έναν θάλαμο, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς θα έπρεπε να συμβιβαστούν με τη λύση της… πάπιας. Σε πολλές περιπτώσεις, θετικά κρούσματα χρησιμοποιούσαν την ίδια τουαλέτα με αρνητικά κρούσματα.

«Από την αρχή της πανδημίας, υπήρχε μία κτιριακή εγκατάσταση που νοσηλεύονταν ύποπτα κρούσματα. Σε αυτήν την κτιριακή εγκατάσταση, δεν υπήρχε τουαλέτα, και νοσηλεύονταν εκεί οι ασθενείς, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των τεστ. Συγκεκριμένα, μόνο σε ένα θάλαμο είχε τουαλέτα, ενώ στους υπόλοιπους είχε «πάπιες». Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι σε πολλές περιπτώσεις, ένας ασθενής θετικός στον κορωνοϊό, χρησιμοποίησε την ίδια τουαλέτα με έναν ασθενή αρνητικό στον κορωνοϊό, διότι συνέβη πάμπολλες φορές, ένα ύποπτο κρούσμα, να αποδειχθεί θετικό κρούσμα», αναφέρει ο κ. Φωστηρόπουλος.

Όπως τονίζει, παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι στο “κόκκινο”, και παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κρισιμότητα περιορισμού της διασποράς στην πόλη, μόλις χθες προχώρησε η διαδικασία μετακίνησης ασθενών, ύστερα από 8 μήνες, και ύστερα από πολλούς διαπληκτισμούς μεταξύ των εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και της διοίκησης. Όπως καταγγέλλει ο κ. Φωστηρόπουλος, όσες φορές οι εργαζόμενοι έχουν μπει στη διαδικασία να στείλουν κάποιο έγγραφο στη διοίκηση ώστε να εκφράσουν κάποιο πρόβλημα, δεν πήραν ποτέ καμία απάντηση.

Όσον αφορά στη μετακίνηση των ασθενών, χθες, επιστρατεύθηκε η χειρουργική κλινική, όπου θα νοσηλεύονται ύποπτα κρούσματα. Η κλινική, πιθανώς, να λειτουργεί για άλλα περιστατικά, πλην του κορωνοϊού, κατά το ήμισυ. Φυσικά, το στοίβαγμα των ασθενών σε ακατάλληλα και ανθυγιεινά περιβάλλοντα, δεν είναι το μόνο πρόβλημα.

«Όταν άρχισε η πανδημία του κορωνοϊού, υπήρχε κάτι σαν κοντέινερ, έξω από το νοσοκομείο, όπου θα έπρεπε να γίνεται η διαλογή. Το κοντέινερ δε χρησιμοποιήθηκε. Αντί οι ασθενείς να εξετάζονται εκεί, έμπαιναν στο χώρο του νοσοκομείου, ενώ όπως αποδεικνυόταν στη συνέχεια, ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Δεν είναι λογικό να υπάρξει διασπορά του ιού υπό αυτές τις συνθήκες;», αναφέρει ο . Φωστηρόπουλος.

«Είναι σημαντικό να αναλάβουν επιτέλους κάποιοι την ευθύνη. Επίσης, δεν πρέπει να επιρριφθούν ξανά ευθύνες στους εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι, δε φταίνε σε τίποτα…», τονίζει κλείνοντας ο κ. Φωστηρόπουλος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ