Μιχαηλίδου: Δημιουργούμε προϋποθέσεις για ισότιμη ένταξή των ΑμεΑ στην κοινωνία

Μιχαηλίδου: Δημιουργούμε προϋποθέσεις για ισότιμη ένταξή των ΑμεΑ στην κοινωνία

«Στοχεύουμε στην επαγγελματική εξειδίκευση των συμπολιτών μας με αναπηρία. Τα προγράμματα κατάρτισης που λειτουργούν στη Σχολή είναι προσαρμοσμένα στις ικανότητές τους» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου κατά την επίσκεψή της σήμερα μαζί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, στην Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών του ΟΑΕΔ.

Η υφυπουργός μαζί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ περιηγήθηκαν από τη διευθύντρια του ΚΕΚ, Ζαφείρω Μπαλούτη στα εργαστήρια και συνομίλησαν με τους εκπαιδευτές, αλλά και τους ωφελούμενους. Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε εντυπωσιασμένη από το υψηλό επίπεδο και τις δεξιότητες των σπουδαστών, ενώ ενημερώθηκε σχετικά με τα προγράμματα σπουδών και την επαγγελματική αποκατάσταση των καταρτιζομένων.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός «η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών του ΟΑΕΔ είναι η απόδειξη για το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει η στοχευμένη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Έχω εντυπωσιαστεί από τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους, το πάθος τους για μάθηση και την επιμονή τους να καταφέρουν το καλύτερο. Είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε σε κάθε τους προσπάθεια. Με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία- που προβλέπει μεταξύ άλλων τον Προσωπικό Βοηθό, την Κάρτα Αναπηρίας και χρηματοδότηση προσβασιμότητας των σπιτιών, αλλά και χώρων εργασίας των συμπολιτών μας με αναπηρία- δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ισότιμη ένταξή τους στον επαγγελματικό και κοινωνικό ιστό της χώρας μας».

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, χωρίς αποκλεισμούς, αποτελεί προτεραιότητα του Οργανισμού. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Σχολή μας αποτελεί απτή απόδειξη ότι η επαγγελματική κατάρτιση είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική εργασιακή και κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Με επαγγελματισμό, ευαισθησία, εμπειρία, τεχνογνωσία, και πολύ μεράκι, το προσωπικό της Σχολής στηρίζει και εφοδιάζει με γνώσεις και δεξιότητες τους καταρτιζόμενους, ενισχύοντας την απασχολησιμότητά τους. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε δίπλα τους και σχεδιάζουμε νέες δράσεις και πρωτοβουλίες για να προωθήσουμε την επαγγελματική αποκατάστασή τους».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ