Μηχανογραφικό: Βήμα – βήμα η συμπλήρωση

Μηχανογραφικό: Βήμα – βήμα η συμπλήρωση
Ελλάδα, Παιδεία   | 06/07/2020 | 16:20

Μετά τη δύσκολη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι περίπου 100.000 υποψήφιοι καλούνται τώρα να πάρουν μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις: ποιες σχολές θα επιλέξουν στο μηχανογραφικό δελτίο.

Μόλις ανακοινωθούν οι βαθμοί τους θα πρέπει να προχωρήσουν με προσεκτικά βήματα έως ότου «κλειδώσουν» το τελικό τους μηχανογραφικό, κάτι το οποίο πρέπει να γίνει έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020. Η επιλογή σχολών δεν είναι απλή διαδικασία και απαιτεί προσεκτική προετοιμασία ακόμα και για τους υποψηφίους που είναι απολύτως αποφασισμένοι και στοχεύουν σε μία και μόνο σχολή. Αρκετοί κάνουν λανθασμένες επιλογές, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται πολύ και στο τέλος να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους. Τα επιστημονικά πεδία που προσφέρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ η βοήθεια ειδικών, όπως είναι τα γραφεία σταδιοδρομίας, μπορεί να διευκολύνει τους υποψηφίους.

Καθοριστικός είναι και ο ρόλος της οικογένειας, με τις αποφάσεις για τα οικονομικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν από τις επιλογές των παιδιών να έχουν ληφθεί εγκαίρως πριν από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Επίσης, αρκετές οικογένειες «ποντάρουν» σε πιθανή μετεγγραφή στα «τυφλά», ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό αποτελεί μια διαδικασία… τυχερού λαχνού. Ειδικά φέτος, που ο νόμος για τις μετεγγραφές έχει αλλάξει και υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις, καλό θα ήταν πριν από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος εάν έχει πιθανότητες να πάρει μετεγγραφή. Απαραίτητος και ο έλεγχος των αντιστοιχιών των τμημάτων, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν κάποια τμήματα τα οποία δεν έχουν αντιστοίχιση με άλλα κεντρικών ΑΕΙ και συνεπώς δεν θα μπορείτε να πάρετε μετεγγραφή.

Ακόμη μία σημαντική παράμετρος είναι η επιλογή των σχολών να γίνεται με βάση τις πραγματικές επιθυμίες των υποψηφίων και ποτέ με βάση τις προβλέψεις για τις βάσεις. Σε καμία περίπτωση μη δώσετε βαρύτητα στις εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων. Σχεδόν πάντα η πορεία των βάσεων είναι απρόσμενη και πολλοί έμειναν έξω από τις σχολές που επιθυμούσαν διότι παραπλανήθηκαν από τις προβλέψεις. Επίσης, αρκετοί υποψήφιοι απορρίπτουν τμήματα με μοναδικό κριτήριο την «άγνωστη» ονομασία τους και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να δουν τα προγράμματα σπουδών τους και να εξετάσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Δεν είναι απίθανο κάποια τμήματα να κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις ή να οδηγούν σε επαγγέλματα με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας ή σε κλάδους στους οποίους δεν παραπέμπει άμεσα η ονομασία τους.

Tο «Έθνος της Κυριακής» παρουσιάζει βήμα-βήμα τις κινήσεις για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού με τη βοήθεια του Παναγιώτη Παππά, ο οποίος είναι διδάκτωρ ΑΠΘ και σύμβουλος σταδιοδρομίας (Employedu), προκειμένου να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα:

  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες δηλώνουν στο μηχανογραφικό τις επιλογές τους με σειρά προτίμησης και επιθυμίας. Αν, για παράδειγμα, εμένα, που βρίσκομαι στο 1ο επιστημονικό πεδίο, η πρώτη μου επιλογή είναι η εκπαίδευση και θέλω να γίνω καθηγητής φιλόλογος, δεν «πρέπει» να δηλώσω πρώτη τη Νομική Σχολή, επειδή έγραψα πάνω από 18.000 μόρια και περνάω και σε αυτό το τμήμα, ενώ δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει.
  • Εξετάζουμε, με ιδιαίτερη προσοχή, το πρόγραμμα σπουδών των τμημάτων που μας ενδιαφέρουν. Μπορεί να βρίσκομαι στο 2ο επιστημονικό πεδίο και να με γοητεύει το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, γιατί μου αρέσουν οι μηχανές, ωστόσο πρέπει να γνωρίζω ότι θα έρθω αντιμέτωπος στα εξάμηνα σπουδών με μαθήματα όπως η Θερμοδυναμική και οι Στροβιλομηχανές, που απαιτούν γνώσεις Φυσικής, καθώς και τα Μαθηματικά και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, με τα οποία αν δεν έχω κάποια εγγύτητα μπορεί να δυσκολευτώ στην ολοκλήρωση των σπουδών μου.
  • Οφείλουμε να γνωρίζουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα του τμήματος που θα επιλέξουμε, διότι με τις πρόσφατες αλλαγές και την αναβάθμιση των πρώην ΤΕΙ σε πανεπιστήμια μπορεί να επιλέξει κανείς τμήμα το οποίο θα οδηγήσει σε μειωμένες δυνατότητες στην αγορά εργασίας. Το γεγονός αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό σε τμήματα Μηχανικών και Οικονομικών, όπου η διάκριση ανάμεσα σε μηχανικό Α’ και μηχανικό Β’ ή λογιστή Α’ και λογιστή Β’ συνεχίζει να υφίσταται.
  • Να μην παρασυρθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα μόρια που έγραψαν ή από τα μόρια του τμήματος. Να δηλώσουν τμήματα που επιθυμούν ακόμα και αν απέχουν από αυτά -καθώς η διαμόρφωση των βάσεων κάθε χρόνο κρύβει εκπλήξεις- όπως και σχολές «μαξιλαράκια» προς τα κάτω, ώστε να διαφυλάξουν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα, να θυμούνται ότι τα μόρια ενός τμήματος δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα την ποιότητα και τις προοπτικές του. Έχουμε, για παράδειγμα, τμήματα χαμηλά βαθμολογικά, που παρέχουν ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και προοπτικές με ομοειδή τμήματα που βρίσκονται σε υψηλότερες βαθμολογίες.
  • Ομαδοποιούμε τις επιλογές μας ανάλογα με την αρχική μας επιθυμία και προτίμηση, ενώ στη συνέχεια κάνουμε εσωτερική ιεράρχηση. Λόγου χάρη, αν θέλει ο/η ενδιαφερόμενος/η να γίνει ψυχολόγος, ομαδοποιεί τα τμήματα Ψυχολογίας που υπάρχουν στο μηχανογραφικό. Στη συνέχεια, αν του αρέσει το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού, ομαδοποιεί τα τμήματα Κοινωνικής Εργασίας. Μετά θα κάνει εσωτερική ιεράρχηση μέσα στις επιμέρους ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη και άλλα κριτήρια όπως η πόλη που θα φοιτήσει, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και οι προοπτικές κάθε τμήματος και το ενδεχόμενο μετεγγραφής, η οποία, αν είναι δεδομένη, του επιτρέπει να δηλώσει και παραπάνω από ένα τμήματα.
  • Τα παιδιά δηλώνουν στο μηχανογραφικό τους όσες σχολές και τμήματα θέλουν, δεν υπάρχει περιορισμός ούτε «κανόνας» για το πόσες πρέπει ή δεν πρέπει. Μπορούν να τις δηλώσουν και όλες. Ταυτόχρονα δεν χρειάζεται να βιαστούν να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους, εφόσον το σύστημα δίνει τη δυνατότητα πρόχειρου μηχανογραφικού και την επιλογή της οριστικοποίησης μέχρι το πέρας της ημερομηνίας (17 Ιουλίου, εκτός κι αν δοθεί κάποια παράταση).
  • Τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν τα τμήματα λειτουργούν επικουρικά και σαν πυξίδα (μας δείχνουν τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια στην εποχή της απόλυτης εξειδίκευσης και της διεπιστημονικότητας) και όχι σαν κριτήριο επιλογής τμήματος, αφού μέχρι να αποφοιτήσει ο/η ενδιαφερόμενος/η τα προγράμματα αυτά ενδέχεται να έχουν τροποποιηθεί ή ακόμα και να έχουν καταργηθεί.
  • Εκείνοι και εκείνες που ενδιαφέρονται να αιτηθούν μετεγγραφή πρέπει να ενημερωθούν για τα καινούργια δεδομένα που αφορούν τη διαδικασία. Εχουμε νέα μοριοδότηση στις μετεγγραφές με ποσοτικό περιορισμό που αφορά σε οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, καθώς και ένα πλαφόν βαθμολογικής διαφοράς 2.750 μορίων από το τμήμα για το οποίο κάποιος/α θα αιτηθεί μετεγγραφή. Συνεχίζουν, παράλληλα, να ισχύουν τα ίδια δεδομένα με πέρυσι για αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις. Καινούργιο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα μετακίνησης σε έως και 5 τμήματα εντός του επιστημονικού πεδίου, αρκεί να έχουν δηλωθεί και να έχουμε τα μόρια εισαγωγής, εάν δεν ευοδωθεί η αίτηση μετεγγραφής. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εκείνο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι οι αντιστοιχίες μεταξύ των τμημάτων, διότι φέτος έχουμε αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.
  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να συμπληρώσουν και το μηχανογραφικό της Κύπρου. Υπάρχουν τμήματα στα δημόσια κυπριακά πανεπιστήμια που προσφέρουν θέσεις στους Ελλαδίτες υποψηφίους. Συμπληρώνοντας το αντίστοιχο μηχανογραφικό δελτίο, διεκδικούμε θέσεις και στην Κύπρο, όπου διατίθενται σχεδόν όλες οι βασικές ειδικότητες.
  • Να θυμόσαστε πάντα ότι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου είναι απλώς το πρώτο βήμα σε μια καριέρα που για εσάς θα είναι μαραθώνιος. Δεν σημαίνει ότι το τμήμα στο οποίο θα εισαχθείτε θα σας προσδιορίσει διά βίου. Μπορεί απλώς να είναι ένα όχημα για τη συνέχεια. Η σταδιοδρομία επηρεάζεται και από τη μεταπτυχιακή εξειδίκευση, τις δεξιότητες που θα καλλιεργήσετε, καθώς και από τους μετασχηματισμούς της αγοράς εργασίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

08:2014/08

Oruc Reis: Παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα Διεθνή ,Σημαντικά

08:1514/08

ΠΚΜ: Σε ποιους δρόμους εκτελούνται σήμερα εργασίες συντήρησης Ελλάδα ,Περιφέρειες

08:0014/08

Κοτανίδου για σχολεία: Μάσκες οι μαθητές, αρνητικό τεστ οι φοιτητές Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

07:4514/08

Σήμερα η έκτακτη συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

07:3014/08

Βραζιλία-Covid-19: Ξεπέρασαν τους 105.000 οι νεκροί Διεθνή ,Κορωνοϊός

07:1514/08

ΗΠΑ-Covid-19: Πάνω από 53.000 κρούσματα σε 24 ωρες Διεθνή ,Κορωνοϊός

07:0014/08

Αίθριος ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα Κοινωνία ,Σημαντικά

07:0014/08

Λογιστές – Φοροτεχνικοί: Μάχη με το «τσουνάμι» υποχρεώσεων Ειδήσεις ,Κορωνοϊός ,Οικονομία

23:5913/08

Κορωνοϊός: Ζευγάρι που έζησε μαζί 62 χρόνια πεθαίνει την ίδια μέρα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:5713/08

Τουρκία: Νέο βίντεο με το Oruc Reis πίσω από τουρκική φρεγάτα Διεθνή

23:5513/08

UNESCO: 640 ιστορικά κτήρια κινδυνεύουν στη Βηρυτό Διεθνή

23:5013/08

Τριπλασιάστηκαν οι αιτήσεις ασύλου στην Ευρώπη Διεθνή

23:4013/08

Σέρρες: Προχωρούν οι διαδικασίες για το βιοκλιματικό κολυμβητήριο Δήμοι

23:3013/08

Λευκορωσία: Ανθρώπινες αλυσίδες κατά της βίαιης καταστολής Διεθνή

23:2013/08

Ενεργοί Μπαμπάδες: «Ισότητα» γονέων και μετά το διαζύγιο Κοινωνία

23:1613/08

Επικοινωνία Δένδια με τον Γάλλο ομόλογό του και τον Ζ. Μπορέλ Διεθνή ,Πολιτική

23:1513/08

ΥΠΕΞ: Συγχαρητήρια σε Ισραήλ και ΗΑΕ για την ιστορική συμφωνία Διεθνή ,Πολιτική

23:1013/08

Ισπανία: Τα περισσότερα κρούσματα μετά την άρση του lockdown Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:5913/08

Κορωνοϊός: Τι λέει το υπ. Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων Κορωνοϊός ,Παιδεία ,Σημαντικά

22:5013/08

Εκρηξη στη Βηρυτό: Το FBI θα συμμετάσχει στην έρευνα Διεθνή

22:4013/08

Ρέθυμνο: 76η Επέτειος του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων το 1944 Ελλάδα ,Κοινωνία

22:3013/08

ΗΠΑ-Covid-19: Χωρίς τέλος η τραγωδία – Νέο ρεκόρ θυμάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:2013/08

Τηλεφωνική συνομιλία Δένδια – γερουσιαστή Μενέντεζ Διεθνή ,Πολιτική

22:1013/08

Σύψας: Ακόμη κι επαναφορά των SMS αν χρειαστεί Κορωνοϊός ,Υγεία

22:0013/08

Χανιά: Σε εξέλιξη η φωτιά – Δυσκολίες στην κατάσβεσή της Κοινωνία

21:5013/08

Ερντογάν: Ανήρτησε βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους! Διεθνή

21:4013/08

Γαλλία-κορωνοϊός: Πάνω από 2.500 κρούσματα σε ένα 24ωρο Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:3013/08

ΠΟΥ: «Δεν υπάρχουν αποδείξεις» για μετάδοση covid19 από τρόφιμα Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:2013/08

ΥΠΕΞ-Τουρκία: Αύριο το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ – Διπλωματικές κινήσεις Διεθνή ,Πολιτική ,Σημαντικά

21:1013/08

Σ. Μισέλ προς Ερντογάν: «Η ΕΕ στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου» Διεθνή ,Πολιτική

21:0013/08

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σταθμευμένο ΙΧ στην περιοχή Μπότσαρη Θεσσαλονίκη

21:0013/08

Νετανιάχου: Κοινά γεωστρατηγικά συμφέροντα Ισραήλ-Ελλάδας Διεθνή ,Πολιτική

20:5013/08

Αττική: 199 ακτές κατάλληλες για κολύμπι Ελλάδα ,Κοινωνία

20:4013/08

Χαλάει ο καιρός ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου Ελλάδα ,Κοινωνία

20:3013/08

Τηλεφωνική επικοινωνία υπ. Εθνικής Άμυνας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Διεθνή ,Πολιτική

20:2013/08

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο Κορωνοϊός

20:1013/08

Κορωνοϊός: Πάνω από 750.000 θάνατοι παγκοσμίως Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:5013/08

Χτύπησε 8χρονο παιδί επειδή έπαιζε… ακορντεόν! Ελλάδα ,Κοινωνία

19:4113/08

Κορωνοϊός: Που εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα Κορωνοϊός ,Σημαντικά

19:4013/08

Ακύρωση ΔΕΘ: «Πακέτο» στήριξης ζητά η ΟΕΕΘ Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

19:3013/08

Κίνα-Covid-19: 19 νέα κρούσματα – 11 «εισαγόμενα» Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:2013/08

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης Κοινωνία ,Περιφέρειες

19:1813/08

Ερντογάν: Προειδοποιήσαμε για το Oruc Reis, πήραν την πρώτη απάντηση Διεθνή ,Σημαντικά

19:1013/08

Εξάρχεια: Βρέθηκε χειροβομβίδα σε πατάρι διαμερίσματος Ελλάδα ,Κοινωνία

19:0013/08

Πάιατ: Στην Ελλάδα θηριώδης πλωτή βάση των ΗΠΑ Διεθνή ,Πολιτική

18:5813/08

Ελληνοτουρκικά: Στο Μαξίμου Δένδιας, Παναγιωτόπουλος και Φλώρος Πολιτική

18:5113/08

Κορωνοϊός: 204 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός

18:5013/08

Τα ελληνικά τυριά γλίτωσαν το «μαχαίρι» των αμερικανικών δασμών Επιχειρήσεις

18:4013/08

55α Δημήτρια: Αφιέρωμα στον Ντίνο Χριστιανόπουλο Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

18:3013/08

Έγκριση κονδυλίων για επιδόματα στέγασης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

18:2013/08

Ιταλία: Μηνύσεις σε πρωθυπουργό και υπουργούς για τη διαχείριση του κορωνοϊού Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:1113/08

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μέρκελ για τουρκική προκλητικότητα Πολιτική

18:1013/08

Εντοπίστηκε ξανά κορωνοϊός σε τρόφιμα Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:0913/08

Σφράγισαν και άλλο beach bar στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

18:0013/08

Μπαράζ επαφών Δένδια για την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο Πολιτική

17:5013/08

Τέλος στα επισκεπτήρια στα γηροκομεία Κοινωνία ,Κορωνοϊός

17:4013/08

Επικοινωνία Σαρλ Μισέλ – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Διεθνή

17:3013/08

Θεσ/νίκη: Συγκέντρωση τροφίμων για το Λίβανο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

17:2013/08

Εύβοια: Από αύριο στα ταμεία οι αποζημιώσεις των πληγέντων Κοινωνία

17:1013/08

Αυξάνονται τα νοσοκομεία για το κορωνοϊό Κορωνοϊός ,Υγεία

17:0213/08

Σκόπια: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Ζάεφ Διεθνή

17:0013/08

Κακαβιά: Ουρές χιλιομέτρων πριν το πλαφόν (VIDEO) Θέματα GR Times ,Κοινωνία

16:5013/08

Aτλέτικο για πρόκριση με 2.26 και Έλφσμποργκ σε combo Αθλητισμός

16:4013/08

Κέρκυρα: «Αντιφατικά τα νέα μέτρα» Δήμοι ,Κορωνοϊός

16:3413/08

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στα Χανιά Ελλάδα ,Κοινωνία

16:3013/08

Ιός Δυτικού Νείλου: Έκτακτη χρηματοδότηση ζητούν οι δήμαρχοι των Σερρών Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Θέματα GR Times

16:2013/08

Μαγιορκίνης: Στο «τραπέζι» γενίκευση των μέτρων σε Αττική και Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

16:1813/08

«5 βήματα στην άμμο»: Η ταβέρνα που έγραψε ιστορία στη Χαλκιδική Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Σημαντικά

16:1013/08

Επιχειρηματίας έπεσε στη θάλασσα λόγω προστίμου – Τι είπε ο Χαρδαλιάς Ελλάδα ,Κοινωνία

16:0113/08

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν Διεθνή

16:0013/08

Και η Παρί… περιμένει. Λειψία εναντίον Ατλέτικο Αθλητισμός

15:5013/08

Περισσότεροι από 50.000 έλεγχοι λόγω κορωνοϊού Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:4013/08

Δερμιτζάκης για κορωνοϊό: Είμαστε στο όριο να χάσουμε τον έλεγχο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:3013/08

Συνάντηση Δένδια-Ασκενάζι: Στο επίκεντρο η τουρκική παραβατικότητα Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

15:2013/08

Συνελήφθη γιατρός δημόσιου νοσοκομείου για «φακελάκι» Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

15:1113/08

Κορωνοϊός: Και δεύτερος νεκρός από το γηροκομείο – Στους 221 οι νεκροί Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:1013/08

Καλαμάτα: Εντοπίστηκαν 7 νέα κρούσματα κορωνοϊού Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:0013/08

Κορωνοϊός: Χωρίς ενημέρωση οι δήμοι για τα κρούσματα Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Κορωνοϊός

14:5013/08

Σέρρες: Πέντε νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

14:4013/08

Χ. Σταϊκούρας: Η κανονικότητα στις τράπεζες αποκαθίσταται Οικονομία

14:3013/08

Εκβιάζει 19χρονη με «ροζ» βίντεο Κοινωνία

14:2913/08

Κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ