Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Φαίνεται ότι θα πάμε στο β’ εξάμηνο του έτους»

Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: «Φαίνεται ότι θα πάμε στο β’ εξάμηνο του έτους»

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την οποία παραχωρεί στην 87η ΔΕΘ για την επενδυτική βαθμίδα και τι σημαίνει στη ζωή των πολιτών αλλά και σχετικά με το μετρό της Θεσσαλονίκης απάντησε τα εξής:

«Φαίνεται ότι θα πάμε στο β’ εξάμηνο του επόμενου έτους για να εγκαινιάσουμε το Μετρό. Πιστεύω ότι το έργο θα αποζημιώσει τους Θεσσαλονικείς και με το παραπάνω.

Είναι σημαντική η επενδυτική βαθμίδα γιατί ανοίγει για τη χώρα νέες πηγές χρηματοδότησης και για τη μείωση του κόστους δανεισμού σε ένα περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων. Το επιτόκιο αναφοράς έχει τη σημασία του αλλά έχει και το σπρέντ. Σήμερα η Ελλάδα έχει πετύχει να δανείζεται πιο φτηνά από τη Γαλλία.

Όσο θα μειώνεται το κόστος δανεισμού, τόσο μεγαλύτερο όφελος θα έχουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το ζήτημα είναι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός. Δεν κρυβόμαστε πίσω από την επενδυτική βαθμίδα. Το κύριό μας μέλημα για τους επόμενους μήνες είναι να περιορίσουμε τις επιπτώσεις από την παγκόσμια έκρηξη τιμών».

Θυμίζουμε ότι, στο παρακάτω link, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top