Μητσοτάκης: Να μπει πλαφόν στο αέριο – Δεν χωρούν εθνικοί μικροϋπολογισμοί (VIDEO)

Μητσοτάκης: Να μπει πλαφόν στο αέριο – Δεν χωρούν εθνικοί μικροϋπολογισμοί (VIDEO)

«Ύστερα από 39 μήνες γόνιμης διακυβέρνησης μπορούμε να πούμε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων που κοιτούν μπροστά και στοχεύουν ψηλά, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με αφορμή τα γενέθλια του κόμματος.

Η κυβέρνηση αμύνεται με επιτυχία στις προκλήσεις, αλλά και στο εισαγόμενο κύμα ακρίβειας. Καμία κυβέρνηση, είπε, δεν συνάντησε τόσα πολλά εμπόδια, τόνισε.

Παρά τις αντιξοότητες, όμως η πατρίδα προχωρά μπροστά. «Είναι η Ελλάδα που αντιστέκεται και υπομένει» και έτσι σήμερα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, ενώ στηρίζει όσο γενναία μπορεί το εισόδημα των νοικοκυριών και τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Αυτό γίνεται χωρίς να ναρκοθετούμε το κοινό μας μέλλον.

Η ενέργεια
Πρέπει να τεθεί ένα πλαφόν στο φυσικό αέριο, πρέπει η τιμή να αποσυνδέεται από την τιμή του ρεύματος και η αγορά και η διανομή του να γίνονται πιο αποτελεσματικά από την Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός. Κοιτώντας προς το Βερολίνο δε τόνισε ότι σε μια τέτοια αναγκαιότητα δεν μπορούν να σταθούν εθνικοί μικροϋπολογισμοί που υπονομεύουν την αλληλεγγύη.

Όταν οι αγορές δεν λειτουργούν σωστά το λόγο πρέπει να έχει η πολιτεία.

Τα ελληνοτουρκικά
Τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλανό και όχι γκρίζο, τόνισε. Οπως είπε, αν κάτι με κάνει αισιόδοξο είναι ότι το δηλητήριο της τουρκικής ηγεσίας δεν φτάνει στους λαούς. Η γεωγραφία δεν αλλάζει, αν κάποιοι παραχαράζουν τους χάρτες. Ξέρουν οι λαοί ότι η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Η Ελλάδα περιμένει την άλλη όχθη του Αιγαίου στον δρόμο της λογικής.

Περισσότερα σε λίγο….

Η ομιλία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top