Μητσοτάκης: Τα 6 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά

Μητσοτάκης: Τα 6 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά

«Η καλύτερη κοινωνική πολιτική στη χώρα είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεως εργασίας». Αυτό επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν από λίγο στην ολομέλεια της Βουλής όπου διεξάγεται ειδική συνεδρίαση για το ασφαλιστικό σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

«Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου στον οποίο θα έχουν μερίδιο όλοι. Δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν τη λύση στα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας», είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις. Δεν μπορούν όμως να υπάρχουν ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους. Αυτή ήταν και η Συμφωνία Αλήθειας που υπογράψαμε με τον κόσμο των επιχειρήσεων προεκλογικά. Είπα ξεκάθαρα ότι εμείς μειώνουμε τους φόρους, απλοποιούμε το αδειοδοτικό περιβάλλον, διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις στο μέτωπο της ρευστότητας και οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους έχουν υποχρέωση να επενδύουν στην πατρίδα μας και πρωτίστως να φροντίζουν τους εργαζόμενους τους. Αυτή τη Συμφωνία αλήθειας τηρούμε απαρέγκλιτα στους επτά μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια μίλησε έκανε λόγο για ανακρίβειες και ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας χώρεσε σε δύο σελίδες τριπλάσια ψέματα» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι υπάρχει αύξηση της ανεργίας. ωστόσο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία υποχώρησε».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη τα 6 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά είναι:

«1ο ψέμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως υπάρχει αύξηση της ανεργίας. Η ανεργία υποχώρησε από το 18 στο 16%.

2ο ψέμα: Ότι υπάρχει ρεκόρ απολύσεων. Η αλήθεια είναι πως οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν. Οπως περισσότερες είναι και οι επιχειρήσεις που τους απασχολούν.

3ο ψέμα: Ότι υποβαθμίζεται η Επιθεώρηση Εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν 1.000 περισσότεροι έλεγχοι σε σχέση με αυτούς επί ΣΥΡΙΖΑ.

4ο ψέμα: Ότι χάνονται μόνιμες θέσεις εργασίας έναντι της εποχικής. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε περισσότερους μόνιμους εργαζόμενους. Υπάρχει αύξηση της πλήρους απασχόλησης.

5ο ψέμα: Ότι καταστρατηγούνται οι συλλογικές συμβάσεις. Η αλήθεια είναι ότι μόνο σε επιχειρήσεις με την σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων για να αποφευχθεί η κατάρρευση γίνεται εξαίρεση από τις προβλέψεις.

6ο ψέμα: Ότι δεν έγινε επέκταση των συμβάσεων στο δημόσιο. Και ο κ. Τσίπρας αναρωτιέται τι γίνεται με τους επιστήμονες που εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Δεν γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί υπέγραψαν σύμβαση ορισμένου χρόνου. Και οτι δεν προβλέπεται με την δική σας σύμβαση ότι δεν προβλέπεται παράταση;»

Και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Εξακολουθείτε κύριε Τσίπρα να κοροϊδεύετε τους συμπολίτες μας κλείνοντας το μάτι σε βολέματα. Να ποιος πρεσβεύει το παλιό και ποιος το νέο. Η ευημερία εξαρτάται από το αν δημιουργούνται πιο πολλές και καλύτερες θέσεις εργασίας. Ο ιδιωτικός τομέας θα δώσει τη λύση στην ανεργία και όχι οι προσλήψεις στο Δημόσιο που εξυπηρετούν πλασματικές ανάγκες. Οι επιχειρήσεις πρέπει να διευκολύνονται στο να προσλαμβάνουν. Κοινωνία και οικονομία ευημερούν όταν επιχειρήσεις ιδρύονται αναπτύσσονται και έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνουν εργαζομένους».

Γυρίσαμε σελίδα

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα. Δανειζόμαστε για πρώτη φορά με αρνητικό επιτόκιο. Για πρώτη φορά η χώρα εξέδωσε 15ετες ομόλογο. Μόλις προχθές η απόδοση του 10ετούς έπεσε κάτω από το 1%.

Επίσης παρουσίασε ξένα θετικά δημοσιεύματα για την ελληνική οικονομία. «Δεν πιστεύω κύριε Τσίπρα να νομίζετε ότι λένε ψέματα», είπε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι καλλιεργεί τον φόβο μπροστά σε κάθε αλλαγή.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ