Σε μία κίνηση – ορισμού της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, μαθητές και γονείς του 1ου δημοτικού σχολείου Βούλας ξεκίνησαν σήμερα από την Αθήνα, με τελικό προορισμό το ακριτικό νησί των Αρκιών, ώστε να μην αφήσουν τον ένα και μοναδικό μαθητή του δημοτικού σχολείου του νησιού να παρελάσει μόνος, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου!
27 «άγγελοι» για τον Άγγελο. 14 γονείς και 13 μαθητές, έβαλαν πλώρη για τους Αρκιούς.
Το ταξίδι ξεκίνησε ήδη το μεσημέρι της Παρασκευής (23/3) από το 1ο δημοτικό σχολείο της Βούλας. Γεμάτοι ενθουσιασμό και χαρά για αυτό το ταξίδι προσφοράς, γονείς και μαθητές επιβιβάστηκαν στο πούλμαν για να τους μεταφέρει στον Πειραιά και από εκεί στους Λειψούς.
«Θα μείνουμε απόψε στους Λειψούς και αύριο το πρωί, θα περάσουμε με τρία φουσκωτά των οκτώ μέτρων το καθένα στους Αρκιούς», δήλωσε στο GRTimes ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αλλά και εμπνευστής της ιδέας, Γιώργος Ντούτσουλης.
Η ιδέα δημιουργήθηκε πριν από μήνες και σταδιακά άρχισε η υλοποίησή της με έναν και μοναδικό σκοπό. Ο μικρός Άγγελος να μην κάνει ξανά -όπως την 28η Οκτωβρίου- παρέλαση μόνος του.
Από τότε μέχρι και σήμερα, όσο πλησίαζε η ώρα αναχώρησης και οι προετοιμασίες κορυφώνονταν, τόσο ο ενθουσιασμός όσο και η προσμονή της προσφοράς μεγάλωνε, από μικρούς και μεγάλους. Έτσι και έγινε. Σήμερα, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια, αρκετή υπομονή, πείσμα και θέληση, το ταξίδι ξεκίνησε με τους μαθητές και τους γονείς να φτάνουν μέχρι την άγονη γραμμή για συμβολικό σκοπό, ευχόμενοι αντίστοιχες πράξεις να συνεχιστούν και μελλοντικά.
«Μου φάνηκε αδιανόητο ένα παιδί να παρελαύνει μόνο του. Δεν ήταν δυνατόν να το επιτρέψουμε. Ο Άγγελος θα παρελάσει με τα παιδιά μας. Θα φορέσουν το έμβλημα του σχολείου των Αρκιών και θα παρελάσουν όλοι μαζί με τον Άγγελο, ως μαθητές των Αρκιών», λέει συγκινημένος στο GRTimes ο κ. Ντούτσουλης και υπογραμμίζει πως: «Πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».
Από την πλευρά της, η διευθύντρια του σχολείου, Έλενα Ψιλού, έκανε λόγο για μία αξιέπαινη πρωτοβουλία. «Οι μαθητές και οι γονείς του σχολείου μας προχωρούν σε αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία και μάλιστα κι εμείς ως διεύθυνση στέλνουμε στο σχολείο των Αρκιών και στον Άγγελο ένα πακέτο με βιβλία και κάρτες, φτιαγμένες από τους μικρούς μας μαθητές», προσθέτει.
Ο Άγγελος Κουβαράς είναι το μοναδικό παιδί στο νησί, πηγαίνει τετάρτη δημοτικού, ενώ δασκάλα του είναι η αναπληρώτρια Ιωάννα Θεοφανίδου. Οι δυο τους περιμένουν με αγωνία την «αποστολή ανθρωπιάς» από την Αθήνα. Την 28η Οκτωβρίου ο Άγγελος είχε παρελάσει μόνος, σκορπίζοντας συγκίνηση και ελπίδα, στους λιγοστούς κατοίκους.
ΦΩΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ και εσωτερικές: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας
ΦΩΤΟ από παρέλαση: Facebook, ΑΡΚΙΟΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
25η Μαρτίου: Χωρίς το ιππικό η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
25η Μαρτίου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
25η Μαρτίου: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη