Μνήμη στα θύματα των Τεμπών και των τροχαίων δυστυχημάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μνήμη στα θύματα των Τεμπών και των τροχαίων δυστυχημάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πολίτες, μέλη συλλογικοτήτων και εκπρόσωποι φορέων και δημοτικών παρατάξεων της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στην Πλατεία Αριστοτέλους, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων.

Το κάλεσμα απεύθυναν οι σύλλογοι για τα τροχαία ατυχήματα και ο σύλλογος οικογενειών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

“Στον κόσμο. Ένας νεκρός στην άσφαλτο κάθε 24 δευτερόλεπτα. 150 νεκροί κάθε μία ώρα. 1.350.000 νεκροί και πολλαπλάσιοι ανάπηροι κάθε χρόνο από τροχαίες συγκρούσεις” ανέφεραν οι διοργανωτές, επισημαίνοντας ότι στην χώρα μας καταγράφηκαν 635 νεκροί το 2022 και στα Τέμπη 57 νεκροί σε μια στιγμή. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Ελλάδα μοιράζεται τους μεγαλύτερους δείκτες θνησιμότητας με τη Βουλγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. “Κανένας θάνατος στο δρόμο δεν είναι αποδεκτός” ήταν ένα από τα μηνύματα των συμμετεχόντων οι οποίοι τονίζουν: “Όχι στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Όχι στην αμνήστευση των τροχαίων εγκλημάτων. Μνήμη ενάντια στη λήθη”.

Δείτε τι δήλωσε στο GRTimes, o ιατρός και πρόεδρος του συλλόγου «SOS Tροχαία Εγκλήματα», Γιώργος Κουβίδης.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος, Μαρία Καρυστιανού τόνισε ότι: 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top