Μνημόνιο συνεργασίας για Ελλάδα-Συρία

Μνημόνιο συνεργασίας για Ελλάδα-Συρία

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας και την Ένωση Επιμελητηρίων της Συρίας στη Δαμασκό.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας Ιωάννης Μανδρίνος και ο υπεύθυνος Επιστημονικού Τομέα Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, επισκέφτηκαν την Ένωση Επιμελητηρίων της Συρίας στη Δαμασκό, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Δαμασκού όπως και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης Homs, ύστερα από πρόσκληση των ιδίων.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν να συζητηθούν με τα προεδρία των επιμελητηρίων αυτών θέματα συνεργασίας καθώς και η υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας το οποίο υπεγράφη μεταξύ των φορέων σε προγενέστερο χρόνο. Τα αποτελέσματα της συζήτησής που έγιναν κρίθηκαν πολύ θετικά και συμφωνήθηκε η ίδρυση Ελληνοσυριακού Επιμελητηρίου με σκοπό την ανάπτυξη εμπορικών, βιομηχανικών, τουριστικών και ναυτιλιακών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού Rami Martini της Συρίας όπου τον ενημέρωσαν για τις επαφές τους με τις ανωτέρω οργανώσεις. Ο υπουργός αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κ. Μανδρίνο και τον κ. Ζαρωτιάδη για την επίσκεψη τους, υποσχέθηκε σε ότι αφορά τη δική του συνεισφορά, πως θα είναι πολύ θετική για την Ελλάδα. Γιατί οι καλές σχέσεις των δυο χωρών σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξαν πολύ θετικές και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Η επίσκεψη της Π.Ο.Ε.Τ.Ν ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση της υφυπουργού Οικονομικών και Διεθνούς Εμπορίου της Συρίας Rania Khodr Ahmad, με την οποία πραγματοποιήθηκε συζήτηση μέσα σε ένα εγκάρδιο κλίμα, σε θέματα που αφορούν την οικονομία των δύο χωρών, στον τομέα του εμπορίου, των κατασκευών, της ναυτιλίας και των επενδύσεων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ