«Μπλόκο» για τους αγρότες στη Χαλκηδόνα-«Η αστυνομία μας ανάγκασε να κλείσουμε τους δρόμους» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Μπλόκο» για τους αγρότες στη Χαλκηδόνα-«Η αστυνομία μας ανάγκασε να κλείσουμε τους δρόμους» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

«Μπλόκο» στη Χαλκηδόνα έστησαν οι αρχές στους διαμαρτυρόμενους αγρότες, που ξεκίνησαν από τα Γιαννιτσά και σχεδίαζαν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη με τα τρακτέρ τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στην εν λόγω κινητοποίηση συμμετείχαν αγρότες και από τη Θεσσαλονίκη, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τριλόφου, Χρήστο Τσίλια, να καταγγέλλει στο GRTimes ότι «είχαμε συνεννοηθεί να μπούμε με έναν συμβολικό αριθμό τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη από τα Γιαννιτσά και να διαμαρτυρηθούμε για όσα διεκδικούμε. Ο Ταξίαρχος, ωστόσο, αθέτησε την υπόσχεσή της αστυνομίας και μας είπε ότι εντολή της κυβέρνησης, είναι να μην μπούμε στην πόλη».

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Τσίλια: «οι συνάδελφοι που ξεκίνησαν από τα Γιαννιτσά, βρήκαν μπλόκο την αστυνομία, οπότε γυρίσαμε κι εμείς στο σημείο και μείναμε μαζί τους».

«Ενώ ήμασταν τυπικοί και θα τηρούσαμε τη συμφωνία μας, οι αστυνομικοί έκαναν άλλα από αυτά που συμφωνήσαμε»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, Γιώργου Παπαδόπουλου. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στο GRTimes ότι «δεν είχαμε κανένα σκοπό να τον δρόμο. Οι αστυνομικοί έκαναν άλλα από αυτά που συμφωνήσαμε και μας ανάγκασαν να μείνουμε στη Χαλκηδόνα και να κλείσουμε τον δρόμο. Εμείς ήμασταν τυπικοί, κατεβάσαμε τα 20 τρακτέρ που συμφωνήσαμε συμβολικά και θα διαμαρτυρόμασταν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Ποια τα αιτήματα των αγροτών

Ο κ. Παπαδόπουλος, μετέφερε στο GRTimes τους κύριους λόγους για τους οποίους οι αγρότες προχώρησαν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

«Ένα από τα κύρια προβλήματά μας, είναι το κόστος καλλιέργειας το οποίο περιλαμβάνει την ενέργεια, το πετρέλαιο, το ρεύμα και τα ηλεκτρικά συμφωνητικά». Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπαδόπουλο, οι αγρότες θέλουν φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο, καθώς, όπως λέει, «όταν μιλάμε για αγροτικό τομέα και για αγρότες, όλοι επιβιώνουν γύρω από τον παραγωγό. Όταν λοιπόν, δε δίνουμε σε αυτόν τον άνθρωπο τα κατάλληλα “όπλα”, πώς θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας;».

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, «είναι τεράστιος ο όγκος των εργαζομένων στην αγροτική παραγωγή. Παράγουμε τροφή και ένδυση. Είναι απλά τα πράγματα, ας μη μας δυσκολεύουν τη ζωή».

Θυμίζουμε ότι σε κινητοποίηση προέβησαν και οι αγρότες στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαγκαδάς: Στα «κάγκελα» οι αγρότες – “Οι αυξήσεις σε ρεύμα και ενέργεια γονατίζουν τον κλάδο” (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αγροτών

Αγρότες: Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους τέλη Ιανουαρίου

Κατερίνη: Αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους το κέντρο της πόλης-Τα αιτήματά τους

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top