Ν. Χαρδαλιάς από ΕΚ-ΔΕΘ: Καθημερινό στοίχημα το πρόγραμμα “Ελευθερία” (VIDEO)

Ν. Χαρδαλιάς από ΕΚ-ΔΕΘ: Καθημερινό στοίχημα το πρόγραμμα “Ελευθερία” (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Σε λειτουργία τίθεται από τη Δευτέρα το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο στην Ελλάδα το οποίο βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα υπάρχουν συνολικά 108 γραμμές εμβολιασμού, ανά 15 λεπτά, θα γίνονται 432 εμβολιασμοί την ώρα, και πάνω από 6.000 εμβολιασμοί την ημέρα. Σε μηναία βάση θα γίνονται, μόλις λειτουργήσουν πλήρως τα εμβολιαστικά κέντρα στο περίπτερο 13 και 15 και υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων, περίπου 157.000 τον μήνα, ενώ τις ιατρικές ανάγκες τις καλύψουν και στρατιωτικοί γιατροί.

Αύριο το βράδυ θα γίνει η προσομοίωση της διαδικασίας που προβλέπεται για τη λειτουργία του νέου εμβολιαστικού κέντρου ενώ από τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν οι πρώτες 24 εμβολιαστικες γραμμές.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιας από Δευτέρα θα είναι ετοιμο να λειτουργήσει το hub της Θεσσαλονίκης το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στην χώρα με 108 εμβολιαστικες γραμμές και έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα που αφορούν το υγειονομικό προσωπικό, τα logistics, τα εμβόλια, έχουν ολοκληρωθεί τα κατασκευαστικα και τρέχουν καθημερινές προσομοιωσεις. Επισήμανε δε, ότι υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με όλους του εμπλεκομεμους φορείς και υπηρεσίες , όπως το Υπουργείο Υγείας, την Πολιτική Προστασία και με την συνδρομή των υγειονομικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Για εμάς το στοίχημα της “ελευθερίας” είναι καθημερινό για το οποίο νυχθημερόν δουλεύουνε χιλιάδες άνθρωποι με μεγάλη υπομονή, επιμονή και φέρνοντας συνέχεια αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, κοντά στη Θεσσαλονίκη και ανάλογα με το πως θα πηγαίνει το εμβόλιο θα ανοίγουν και άλλες γραμμές έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατών περισσότερους εμβολιασμούς για τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης”, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιας.

Ο ίδιος διευκρινήσε ότι το εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ θα λειτουργήσει σταδιακά ανάλογα με τον εφοδιασμό των εμβολίων, αρχικά με 24 γραμμές από Δευτέρα για τις οποίος θα απασχοληθουν 48 γιατροί.

“Κλείσαμε 45 μέρες εμβολιασμών, έχουμε ξεπεράσει τους 500.000 εμβολιασμούς και πλησιάζουμε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 5%. Από Δευτέρα ξεκινάει ένα ακόμη κύμα του επιχειρησιακού σχεδίου της επιχείρησης Ελευθερία, εντάσσονται οι δύο μεγάλοι σταθμοί, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη “, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλεους, ο οποίος επισήμανε ότι το κέντρο της ΔΕΘ είναι το μεγαλύτερο στη χώρα.

Όπως είπε, αρχικά θα λειτουργήσει τμήμα του σταθμού, λόγω του περιορισμένου αριθμού των εμβολίων, ενώ θα αναπτυχθεί πλήρως από τις αρχές Μαρτίου. Σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι δυναμικότητας πάνω από 6.000 εμβολιασμών και συνολικά πάνω από 150.000 μηνιαία. Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε επίσης ότι θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες άνω των 75 ετών, ενώ στο κέντρο θα γίνονται εμβολιασμοί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε ότι “συνεχίζουμε την άμυνα με τα μέτρα προστασίας και εντείνουμε την αντεπίθεση με τους εμβολιασμούς. Ο μηχανισμός λειτουργεί άψογα. Θα τα καταφέρουμε”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ