Ν. Δένδιας: Συναντήθηκε με τους ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιορδανίας και Ιράκ

Ν. Δένδιας: Συναντήθηκε με τους ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιορδανίας και Ιράκ

Με τους ομόλογους του από Αίγυπτο, Ιορδανία και Ιράκ συναντήθηκε σήμερα, Σάββατο (20/11) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο Μπαχρέιν, ο οποίος βρέθηκε και με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Νίκος Δένδιας θα παραμείνει από σήμερα έως και τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στο Μπαχρέιν και θα δώσει το “παρών” στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue» ενώ θα πραγματοποιήσει και σειρά διμερών συναντήσεων με κορυφαίους αξιωματούχους.

Το πρόγραμμα του Έλληνα ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν

Συγκεκριμένα, σήμερα, στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue» προβλέπεται να συναντηθεί επίσης με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Ειάλ Χουλάτα.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί και στη συνέχεια με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι.

Επίσης, αύριο θα συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου φόρουμ «Manama Dialogue» (19-21 Νοεμβρίου 2021) και, ειδικότερα, στη συζήτηση με θέμα «Conflict Termination in the Wider Region».

Τη Δευτέρα προγραμματίζεται να έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τον ομόλογό του Αμπντελατίφ μπιν Ρασίντ Αλζαγιάνι. Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις διμερείς σχέσεις, εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, περιοχή του Κόλπου και Λιβύη, καθώς και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να γίνει δεκτός από τον διάδοχο του θρόνου και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν πρίγκιπα Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ