Ν. Ηράκλεια: «Πάρτι» σκουπιδιών μια ανάσα από την ακτή (ΦΩΤΟ)

Ν. Ηράκλεια: «Πάρτι» σκουπιδιών μια ανάσα από την ακτή (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Ένας τεράστιος σωρός από σκουπίδια, ογκώδη απορρίμματα, στρώματα, μπάζα, έπιπλα, πλαστικές σακούλες και χαρτόκουτα «στολίζει» εδώ και πολλά 24ωρα κεντρικό παραλιακό δρόμο στην περιοχή της Νέας Ηράκλειας στη Χαλκιδική.

Όπως αναφέρουν καταγγελίες αναγνωστών στο GRTimes, τα σκουπίδια έχουν πεταχτεί εδώ και 24ωρα στην συγκεκριμένη περιοχή (σ.σ. η οποία όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από τις φωτογραφίες διαθέτει κάδο, που είναι όμως αδύνατο να χωρέσει όλο αυτόν τον όγκο απορριμμάτων), χωρίς να μπει κάποιος στον κόπο να τα μαζέψει. Και μάλιστα, σε μια εποχή όπου ο τουρισμός έχει τεθεί στην πρώτη γραμμή μετά από μια μακρά περίοδο πανδημίας.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι το σημείο βρίσκεται μια ανάσα από την ακτή και τα σκουπίδια, εκτός του ότι αποτελούν εστία ρύπανσης για το περιβάλλον είναι και υγειονομική βόμβα για περίοικους και κατοίκους της περιοχής.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο ζήτημα στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Τσομπανάκης, παραδέχτηκε μεν ότι δεν είναι μόνο ένα το σημείο όπου έχουν πεταχτεί μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων, αλλά πολλά και διαφορετικά» προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια «παραβατική συμπεριφορά». Στην τηλεφωνική επικοινωνία του μέσου με τον αντιδήμαρχο, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν είχε χρόνο τη δεδομένη στιγμή για να εξηγήσει περαιτέρω τί ακριβώς συμβαίνει με το θέμα.

Και ελλιπής ηλεκτροφωτισμός

Αρκετές από τις καταγγελίες αναγνωστών που δέχθηκε το GRTimes για τη συγκεκριμένη περιοχή, εκτός από τον σκουπιδότοπο και την καθυστέρηση στην αποκομιδή, αφορούσαν και το ζήτημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού στο παραλιακό μέτωπο, καθώς αρκετές από τις λάμπες που είναι εκτός λειτουργίας δεν έχουν αντικατασταθεί.

Θέτοντας το συγκεκριμένο ζήτημα, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Χατζηαλέξη, ανέφερε πως «αυτές τις ημέρες γίνονται κάποιες κινήσεις για να βελτιωθεί ο ηλεκτροφωτισμός, ωστόσο, γι’ αυτό το ζήτημα είναι προτιμότερο να αποταθείτε στον δήμαρχο».

Τέλος το GRTimes προσπάθησε να επικοινωνήσει επανειλημμένως και με τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, κάτι το οποίο δεν κατέστη εφικτό, χωρίς υπαιτιότητα του μέσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Καλλικράτεια: Βραδυφλεγείς βόμβες τα παρατημένα οικόπεδα (ΦΩΤΟ)

Κατέρρευσε η παραλία της Νέας Ηράκλειας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top