Ν. Καπραβέλος: Μεγάλη η έξαρση των ιογενών λοιμώξεων-Οι ηλικιωμένοι δεν εμβολιάζονται

Ν. Καπραβέλος: Μεγάλη η έξαρση των ιογενών λοιμώξεων-Οι ηλικιωμένοι δεν εμβολιάζονται

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Για μεγάλη έξαρση των ιογενών λοιμώξεων, της γρίπης αλλά και του κορωνοϊού, η οποία ωστόσο προς το παρόν ελέγχεται πλήρως από το ΕΣΥ έκανε λόγο ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο GRTimes.

«Ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη αυτή και δεν αιφνιδιαστήκαμε. Γνωρίζαμε ότι το έβδομο κύμα της πανδημίας θα έχει κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά, ότι θα έχουμε δηλαδή ένα πρόβλημα και με τον κορωνοϊό, αλλά και με τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού. Το γνωρίζαμε διότι τα μηνύματα, οι ενδείξεις, αλλά και οι ισχυρισμοί του ΠΟΥ ανέφεραν ότι θα υπάρχει μια αναζωπύρωση λόγω της εξασθένησης του ανοσοποιητικού μας συστήματος, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας» σημείωσε αρχικά στο GRTimes, ο κ. Καπραβέλος.

Ο τελευταίος παραδέχτηκε ότι αυτή τη στιγμή «ως πληθυσμός αντιμετωπίζουμε μια έξαρση των ιογενών λοιμώξεων, της γρίπης αλλά και του κορωνοϊού. Πολλοί άνθρωποι αυτό το διάστημα ταλαιπωρούνται από πυρετούς, κομμάρες, μυαλγίες κλπ, όμως ευτυχώς όλα αυτά δεν οδηγούν σε κατάρρευση του συστήματος υγείας το οποίο αντέχει».

«Και αυτό είναι καλό σημάδι, καθώς η κατάσταση δείχνει διαχειρίσιμη. Παράλληλα φαίνεται ότι δεν έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τον κορωνοϊό, ωστόσο είναι λάθος να πιστέψουμε ότι με αυτόν έχουμε τελειώσει. Και το λέω, επειδή διαπιστώνεται ότι οι ηλικιωμένοι δεν ακολουθούν τις οδηγίες και δεν εμβολιάζονται. Κάνω έκκληση να σταματήσει ο εφησυχασμός γιατί με την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει» πρόσθεσε.

Σ’ ότι αφορά τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να σταματήσει αυτός ο φρενήρης ρυθμός που έχουν αποκτήσει οι ιογενείς λοιμώξεις, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε: «Δεν θα πω κάτι καινούργιο. Μεγάλη προσοχή στα παιδιά, μάσκες σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός και εμβολιασμοί. Πρόκειται για οδηγίες που έχουν δοθεί εδώ και πολύ πολύ καιρό από τους ειδικούς. Αυτούς που ακολουθήσαμε και δεν ασχολούμαστε πια με τόσο βαριά περιστατικά όπως αυτά που είχαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Και καλώς συνέβη, διότι αυτό που αντιμετωπίσαμε στο διάστημα της πανδημίας ήταν ένας ασύλληπτος εφιάλτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top