Ν. Νίτσας: Στο σημερινό ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων

Ν. Νίτσας: Στο σημερινό ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων

Το εξαιρετικά σοβαρό πλέον θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων από το ΕΣΥ, που διαρκώς  διογκώνεται, αναμένεται να συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Νίτσας.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης 

Για διαχρονική ευθύνη της πολιτείας, που δεν φρόντισε να δώσει κίνητρα στους νέους γιατρούς να ακολουθήσουν ειδικότητα του αναισθησιολόγου, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Νίτσας σημείωσε πως το θέμα θα συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει επιτέλους να δοθούν επιπλέον κίνητρα και πως οι Ιατρικοί Σύλλογοι είχαν ζητήσει επανειλημμένως να μην υπάρχει υποχρέωση αγροτικού, προκειμένου να αρχίσει κάποιος να ακολουθεί την ειδικότητα της αναισθησιολογίας.

«Το πρόβλημα των αναισθησιολόγων δεν είναι πρόβλημα της Θεσσαλονίκης και του Ιπποκρατείου. Δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά είναι πρόβλημα πανευρωπαϊκό» είπε, λέγοντας πως αυτός είναι ο λόγος που φεύγουν πολλοί αναισθησιολόγοι από την Ελλάδα στο εξωτερικό, τη στιγμή μάλιστα που εκεί εργάζονται μόλις λίγες μέρες, για να πάρουν τα ίδια χρήματα που θα έπαιρναν στην Ελλάδα μέσα σε έναν μήνα.

«Για αυτό λοιπόν πρέπει η πολιτεία σήμερα να δώσει ειδικά κίνητρα στην ειδικότητα της αναισθησιολογίας, ειδικές αμοιβές, όσο και αν αυτό μας φαίνεται λίγο παράταιρο στην ειδικότητα της αναισθησιολογίας, προκειμένου και οι νέοι γιατροί να την επιλέξουν αλλά και αυτοί οι γιατροί που υπάρχουν να μην φεύγουν από τον δημόσιο τομέα και να πηγαίνουν στον ιδιωτικό, ή από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Ελλάδος να φεύγουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, έχουμε 20.000 έλληνες γιατρούς στο εξωτερικό. Ας μην τους κάνουμε 25…..» κατέληξε ο κ. Νίτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top