Ν. Παππάς: Εξ αιτίας Μητσοτάκη – Καραμανλή, οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν Μετρό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ν. Παππάς: Εξ αιτίας Μητσοτάκη – Καραμανλή, οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν Μετρό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το εργοτάξιο του Μετρό στο σταθμό Βενιζέλου της βασικής γραμμής επισκέφθηκαν πριν λίγη ώρα οι τομεάρχες Υποδομών και Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Σία Αναγνωστοπούλου, συνοδευόμενοι από τους βουλευτές Θεσσαλονίκης του κόμματος Κ. Νοτοπούλου, Μ. Τριανταφυλλίδη, Χρ. Γιαννούλη και τοπικά στελέχη.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Η επίσκεψη έγινε την επομένη της δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ, που ανοίγει το δρόμο στην κατασκευή του σταθμού με τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων.

Έγινε από την αρχή σαφές ότι η πολεμική γύρω από το πως θα κατασκευαστεί ο σταθμός Βενιζέλου, θα συνεχιστεί.

Ο κ Παππάς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, επειδή “ένα πρωί αποφάσισαν να αλλάξουν το σχεδιασμό για το έργο, με αποτέλεσμα σήμερα να μην έχει Μετρό η πόλη, όταν οι υπόλοιποι σταθμοί θα μπορούσαν να λειτουργούν από το 2020”.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στο πλευρό της κοινωνίας των πολιτών, στο θέμα του σταθμού Βενιζέλου και θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στα αιτήματα της επιστημονικής κοινότητας. “Τώρα, η μόνη βεβαιότητα που υπάρχει είναι η έγερση αξιώσεων από τον ανάδοχο, λόγω καθυστερήσεων”.

Η κα. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε ότι τα ευρήματα της Βενιζέλου είναι η σημαντικότερη αρχαιολογική ανασκαφή των τελευταίων δεκαετιών, πως θα έπρεπε ο σταθμός να κατασκευαστεί με τα ευρήματα κατά χώρα, ώστε πολιτισμός να δημιουργηθεί πάνω στον πολιτισμό, αξιοποιώντας τη γνώση των Ελλήνων επιστημόνων.

Κατά της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στο έργο, στράφηκε και ο τέως πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Γιάννης Μυλόπουλος, που ζήτησε να απαντηθούν δύο ερωτήσεις. Γιατί δεν προχωρούν τα έργα στους υπόλοιπους σταθμούς και γιατί, αφού και οι δύο τεχνικές λύσεις για τη Βενιζέλου είναι σύμφωνες με το νόμο, η κυβέρνηση επιλέγει αυτή που καταστρέφει τα αρχαία, κοστίζει περισσότερο και καθυστερεί το έργο.

Τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  υποδέχθηκαν ο πρόεδρος και ο δ/νων σύμβουλος της Αττικό Μετρό κ.κ. Ταχιάος και Κουρέτας, αλλά δε μετείχαν στην ξενάγηση στο χώρο των αρχαιοτήτων. Παρών ήταν ο δ/ντής του Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Μπούγαλης και ο δ/ντής της κοινοπραξίας του αναδόχου κ. Κορακίτης.

Πάντως η συνάντηση πριν τη ξενάγηση είχε και τα…ντεσού της, όταν συγκεκριμένα άτομα, υπέρ της διατήρησης των αρχαίων κατά χώρα και μεταξύ αυτών που προσέφυγαν στο ΣτΕ, αμφισβήτησαν την απόφαση του Δικαστηρίου.

Ο κ. Ταχιάος δήλωσε ειδικά ως προς αυτές τις αντιδράσεις, ότι αποδεικνύεται ότι κάποιοι  τουλάχιστον, ήθελαν με τις προσφυγές,  να εργαλειοποιήσουν τη Δικαιοσύνη για να καθυστερήσουν το έργο.

Την ξενάγηση στο χώρο των αρχαιοτήτων έκανε η αρχαιολόγος κα. Κρινώ Κωνσταντινίδη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top