Ν. Τζανάκης: Να καταργηθεί ο ναργιλές – Εκκολαπτήριο του κορωνοϊού

Ν. Τζανάκης: Να καταργηθεί ο ναργιλές – Εκκολαπτήριο του κορωνοϊού

Στη συνήθεια που έχουν κάποιοι να καπνίζουν ναργιλέ αναφέρθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, θέλοντας να αναφερθεί στην αλλαγή των συνηθειών μας που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Τζανάκης, πριν αναφερθεί στην απαγόρευση του ναργιλέ, εκτίμησε πως οι διασωληνωμένοι εξαιτίας επιπλοκών από τον κορωνοϊό, θα ανεβαίνουν συνεχώς: «Σύμφωνα με το μοντέλο μας, προβλέπουμε ότι οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν προς τα μέσα Αυγούστου μεταξύ 220 και 280. Τώρα είμαστε στο 190. Αυτές είναι διαχειρίσιμες καταστάσεις, όσο αφορά την πίεση στο Σύστημα Υγείας».

Ο ίδιος είπε πως: «Μπορούμε να το διαχειριστούμε, εκτός αν μας εκπλήξει ο ιός. Και να μην εκπλήξουμε και τους εαυτούς μας με τη συμπεριφορά μας η οποία θα πρέπει να τροποποιηθεί σε ένα στέλεχος το οποίο μεταδίδεται πλέον αερογενώς. Είχαμε τις μελέτες από την Αμερική σε μια πόλη με πλήρως εμβολιασμένους. Φαίνεται ότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα».

Να καταργηθούν οι ναργιλέδες

Τέλος σημείωσε πως οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν κάποιες συνήθειες ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός: «Σίγουρα δεν μπορούμε να πηγαίνουμε χωρίς μάσκες πουθενά, ίσως, εκτός από μέρη που είμαστε μόνοι μας ή με πάρα πολύ λίγους ανθρώπους, σε εξωτερικούς χώρους».

Αναφέρθηκε, δε, και στον ναργιλέ: «Υπάρχουν κάποιες λειτουργίες, όπως οι ναργιλέδες, όπου ο καθένας εισπνέει και εκπνέει μέσα σε αυτή τη συσκευή, και το μόνο που αλλάζει είναι το επιστόμιο. Θα πρέπει να καταργηθούν αυτά. Είναι εκκολαπτήριο ιού αυτές οι συσκευές. Προτείνω και προτρέπω τον κόσμο να μην ζητάει ναργιλέδες, να μην κάνει ναργιλέδες σε χώρους καφέ και ψυχαγωγίας. Δεν αποστειρώνονται, έχουμε να κάνουμε με ένα στέλεχος που πρέπει να προσέξουμε πολλά».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top