Επιστήμονες: Να φοράμε τελικά μάσκες προστασίας;

Επιστήμονες: Να φοράμε τελικά μάσκες προστασίας;

Έρευνες για την αποτελεσματικότητα της μάσκας προστασίας

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ  πραγματοποίησαν τεστ σε χάμστερ και αναφέρουν πως εν τέλει το να φοράμε μάσκα μειώνει ιδιαίτερα τη διασπορά του covid-19. Οι έρευνες διενεργήθηκαν ώστε να διακριθεί εάν η χρήση της μάσκας μπορεί να εμποδίσει τους συμπτωματικούς ή ασυμπτωματικούς φορείς του νέου κορωνοιού από το να μολύνουν άλλους ανθρώπους.

Ποιος διηύθυνε τις εργασίες;

Υπό τον συντονισμό του καθηγητή Γιουέν Κουόκ-γιουνγκ, αναγνωρισμένου επιστήμονα στο θέμα του κορωνοϊού…

Πως πραγματοποίησε ο καθηγητής με την ομάδα του την έρευνα για το αν είναι χρήσιμη η μάσκα προστασίας

Οι ερευνητές τοποθέτησαν κλουβιά με χάμστερ που είχαν προηγουμένως μολύνει με τον ιό δίπλα σε κλουβιά με υγιή τρωκτικά, ενώ χειρουργικές μάσκες τοποθετήθηκαν μεταξύ των δύο κλουβιών, με τον αέρα να πνέει από το κλουβί των άρρωστων ζώων προς το κλουβί των υγιών.

Τι έδειξε η έρευνα;

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η μετάδοση του ιού ήταν μειωμένη κατά 60% και πλέον, όταν οι μάσκες βρίσκονταν στη θέση τους, ενώ τα 2/3 των υγιών χάμστερ μολύνθηκαν όταν οι μάσκες αφαιρέθηκαν.

Eίναι υποχρεωτική η μάσκα;

Στην Ελλάδα, η χρήση μάσκας είναι σε πολλές περιπτώσεις υποχρεωτική, ενώ σε άλλες έντονη η σύσταση της. Ένας έξυπνος και ασφαλής τρόπος ώστε να προμηθευτεί κάποιος μάσκες χωρίς να χρειαστεί να έρθει σε επαφή με πολύ κόσμο και με ένα περιβάλλον όπου διέρχεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, είναι να παραγγείλει άνετα και γρήγορα από το carantina.gr μάσκες προστασίας, να τις παραλάβει ξεκούραστα στην πόρτα του σπιτιού ή της επιχείρησης του και να μετακινείται με ασφάλεια.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top