Νάουσα: «Άσπρη μέρα» για τα 3-5 Πηγάδια – Ποιες πίστες θα λειτουργήσουν

Νάουσα: «Άσπρη μέρα» για τα 3-5 Πηγάδια – Ποιες πίστες θα λειτουργήσουν

Ευχάριστα τα νέα για τους λάτρεις του βουνού και των χειμερινών σπορ με ένα ακόμη χιονοδρομικό κέντρο να τίθεται σε λειτουργία. «Τα 3-5 Πηγάδια ξαναμπαίνουν σε τροχιά ανάπτυξης και ορθής λειτουργίας» δηλώνει στο GRTimes.gr ο μισθωτής του χιονοδρομικού για τα επόμενα 23 έτη Αλέξανδρος Νουλίκας.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Ζεστά ρούχα, πολύχρωμα φόρμες, γάντια, σκουφιά, πέδιλα, σανίδες και μάσκες του σκι. Χαρούμενη είναι η κοινωνία της Νάουσας αλλά και οι φίλοι του βουνού στο άκουσμα της, έστω, και μερικής λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια στο όρος Βέρμιο.

Όπως ήδη δημοσίευσε το GRTimes.gr, η εταιρία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ Υπηρεσίες Χιονοδρομικού Κέντρου» η οποία μετά από πλειοδοτική διαδικασία του δήμου Νάουσας, μίσθωσε το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια για τα επόμενα 23 χρόνια ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου ξεκινάει η φετινή μερική λειτουργία του χιονοδρομικού.

«Τα 3-5 Πηγάδια ξαναμπαίνουν σε τροχιά ανάπτυξης και ορθής λειτουργίας» δηλώνει στο GRTimes.gr ο μισθωτής του χιονοδρομικού κέντρου Αλέξανδρος Νουλίκας λέγοντας ότι ύστερα από τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, εργασίες και συντηρήσεις στους αναβατήρες, σε συρματόσχοινα, ράουλα κτλ. θα τεθούν σε λειτουργία οι συρόμενοι αναβατήρες πάντα με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των επισκεπτών.

Στρωμένες οι πίστες

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου τίθεται σε μερική, πρώιμη λειτουργία το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, το οποίο βρίσκεται στο όρος Βέρμιο, σε υψόμετρο 1. 430 μ. – 2.005 μ., με τις πίστες του να διαγράφονται ανάμεσα σε δάσος οξιάς.

Θα λειτουργήσουν τρεις συρόμενοι αναβατήρες Σ1,Σ2, Σ3 (εκτός από την εναέρια διθέσια καρέκλα, το παιδικό λιφτ και το συρόμενο Σ4 που είναι εκτός λειτουργίας) και θα εξυπηρετήσουν τη μισή κεντρική πίστα, τον Παράδεισο και το κάτω μέρος του Φίλιππου. Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr οι πίστες είναι στρωμένες, το χιόνι είναι ποιοτικό και σε κάποια σημεία φτάνει και το 1,5 μ. Επιπρόσθετα, θα λειτουργεί και το Lift Bar το οποίο βρίσκεται στη βάση του αναβατήρα «πλατό Παράδεισος».

Το χιονοδρομικό κέντρο αρχικά θα λειτουργεί Σάββατο και Κυριακή και σταδιακά θα επεκτείνει τη λειτουργία του και τις καθημερινές ημέρες.

Ερωτηθείς ο κ. Νουλίκας σχετικά με τη δυναμικότητα του χιονοδρομικού κέντρου και για το εάν είναι προετοιμασμένοι να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που θα τους προτιμήσει, δηλώνει πως «είμαστε προετοιμασμένοι, ωστόσο η δυναμικότητα του κέντρου θα είναι στο ήμισυ της λειτουργίας του και επίσης χιόνι έχει σ’ όλα τα χιονοδρομικά κέντρα και ο κόσμος μοιράζεται» προσθέτοντας ότι η επισκεψιμότητα θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες.

Θέρετρο 12μηνης λειτουργίας

Με στόχο τα 3-5 Πηγάδια να λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η βασική ομάδα έργου για την αναβάθμιση και την εξέλιξη του χιονοδρομικού η οποία αποτελείται από έμπειρα στελέχη, θα συμβάλει ώστε το χιονοδρομικό κέντρο να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο θέρετρο 12μηνης λειτουργίας.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr με το τέλος της φετινής χειμερινής σεζόν θα ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες, ώστε να επανέλθουν όλες οι εγκαταστάσεις των 3-5 Πηγαδιών σε πλήρη και αξιόπιστη δωδεκάμηνη λειτουργία.

«Στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσουμε, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις» αναφέρει στο GRTimes.gr ο κ. Νουλίκας και προσθέτει «προτιμάμε να μιλάει η δουλειά μας».

Στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το ξενοδοχείο «Πηγάδια» τριώροφο κτίριο 2 αστέρων, δυναμικότητας 100 κλινών, με γυμναστήριο, δυο σάουνες, θερμαινόμενη πισίνα, εστιατόριο, καφέ μπαρ κτλ., δυο καταφύγια – το «Πέτρινο» και το «Μιχάλης Ξανθίδης» παραχωρημένο στον ΕΟΣ Νάουσας-, σαλέ κορυφής, καφέ μπαρ, καντίνα στο lift bar, ορειβατικά καταφύγια (θέσεις Μπαλκόνι και Μουντάκι), κατάστημα ενοικίασης σκι και σχολή σκι, αντλιοστάσια τεχνητής χιόνωσης (2), κανόνια, λιμνοδεξαμενή, χώρο φιλοξενίας τροχόσπιτων, χώρο φιλοξενίας οχημάτων, γήπεδο ποδοσφαίρου, εξοπλισμός ξενοδοχείου και καφέ μπαρ, μερική επίπλωση υπνοδωματίων, εστιατορίου και καφέ μπαρ, χιονοστρωτήρες, φορείο πιστών κτλ.

Βασικές υποχρεώσεις

Σχετικά με τις βασικές υποχρεώσεις του μισθωτή, μεταξύ άλλων, είναι να συντηρήσει, να ανακαινίσει/ανακατασκευάσει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού, για το Χ/Κ θα πρέπει το αργότερο μέχρι το πέρας του 1ου έτους μίσθωσης να ληφθεί νέο Ειδικό Σήμα Άδειας Λειτουργίας από την αρμόδια υπηρεσία (ΕΥΠΑΤΕ Υπουργείου Τουρισμού), για το ξενοδοχείο θα πρέπει να ληφθεί Ειδικό Σήμα Λειτουργίας και να ξεκινήσει τη λειτουργία του το αργότερο μέχρι το πέρας του 3ου έτους της μίσθωσης, για το lift bar και το σαλέ κορυφής θα πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες άδειες το αργότερο μέχρι το πέρας του 2ου έτους μίσθωσης, να λειτουργεί τις εγκαταστάσεις οργανώνοντας δράσεις και δραστηριότητες που θα αποσκοπούν στην ανάδειξη του ορεινού θέρετρου σε τουριστικό προορισμό για όλο το έτος προσφέροντας τουριστικές εμπειρίες (αθλητικός τουρισμός, φυσιολατρικός, τουρισμός περιπέτειας κά.) κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού διενεργήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2022 και εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στις 17/01/2022, η δε σύμβαση εκμίσθωσης μεταξύ του Δήμου Νάουσας και της αναδόχου, από τον πρόσφατο διαγωνισμό για το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια», Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ) «Ορεινός Τουρισμός» υπεγράφη στις 20 Ιανουαρίου 2022.

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 23 έτη, ήτοι μέχρι το 2044, με ετήσιο μίσθωμα 31.000 ευρώ και προβλέπει την συνολική ανάπτυξη του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και τη μετατροπή του σε ορεινό θέρετρο 12μηνης λειτουργίας. Βάσει της διακήρυξης, τα 15 έτη θα είναι με μειωμένο μίσθωμα σε ποσοστό 50%, σύμφωνα με την παράγραφο 3 εδ.α του άρθρου 192 του Ν.3463/2006, όπως ισχύει, υπό τον όρο ότι ο μισθωτής θα αναλάβει το σύνολο της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής του ακινήτου στην υφιστάμενη κατάστασή του και θα προβεί σε τυχόν πρόσθετες παροχές, και τα υπόλοιπα 8 έτη μέχρι την 23ετία έναντι πλήρους μισθώματος.  Το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια απέχει 17 χλμ. από τη Νάουσα και 107 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

*Φωτογραφία αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

3-5 Πηγάδια: Υπογράφηκε η σύμβαση εκμίσθωσης για το χιονοδρομικό κέντρο

Οι δυο «μνηστήρες» για το χιονοδρομικό της Νάουσας

ΠΚΜ – Τουρισμός: Στην πεντάδα με τις υψηλότερες τουριστικές εισπράξεις

«Sea of Wine/Μια Θάλασσα Κρασί»: Διάλεξε την οινική διαδρομή που σου ταιριάζει και ζήσε μία αυθεντική οινοτουριστική εμπειρία

Το GRTimes στη Νάουσα: 600 φιάλες ξινόμαυρο στα νερά του ποταμού Αράπιτσα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top