Νέα αγωγή του ΟΑΣΘ για την απεργία της Τετάρτης 1/6

Νέα αγωγή του ΟΑΣΘ για την απεργία της Τετάρτης 1/6

Νόμιμη έκρινε το Εφετείο την τελευταία 24ωρη απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, αύριο συζητείται η αγωγή για την απεργία της 1ης Ιουνίου

Νόμιμη κρίθηκε τελικά από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, η 24ωρη απεργία που προκήρυξε για τις 12 Μαΐου το Συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Κατά της απεργίας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη η διοίκηση του Οργανισμού και παρότι το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, επικαλούμενο τυπικούς λόγους, την έκρινε παράνομη.

Ακολούθησε έφεση των εργαζομένων προκειμένου η κινητοποίηση να καταστεί αναδρομικά νόμιμη, κάτι που τελικώς επιτεύχθηκε με την απόφαση του Εφετείου.

Στο μεταξύ, αύριο θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η νέα αγωγή της διοίκησης του ΟΑΣΘ κατά της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε για την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, το Συνδικάτο των εργαζομένων του Οργανισμού.

Οι βασικές διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι- σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά – η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας είναι συμφωνημένο από το Δεκέμβριο του 2021, και η επαναφορά των δύο επιδομάτων, θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Kινητοποιήσεων συνέχεια- 24ωρη απεργία την 1η Ιουνίου (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη-Τρόμος σε αστικό λεωφορείο: Απείλησαν με μαχαίρι ελεγκτές του ΟΑΣΘ (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top