Αγορά Καλαμαριάς: Νέα καταστήματα αλλά και λουκέτα σε εστίαση, ένδυση κ.α.

Αγορά Καλαμαριάς: Νέα καταστήματα αλλά και λουκέτα σε εστίαση, ένδυση κ.α.

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στην αγορά της Καλαμαριάς, με «πρωταγωνιστές» τους κλάδους της γρήγορης εστίασης-αρτοζαχαροπλαστείων κ.ο.κ. και την ένδυση-αξεσουάρ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανακατατάξεων και της δυναμικής στην αγορά της Καλαμαριάς αποτελεί η επαναμίσθωση – μετά από τουλάχιστον ενάμισι χρόνο που παρέμενε κλειστό – μαγαζιού στην οδό Μεταμορφώσεως (σ.σ κοντά στη Μητρόπολη της Καλαμαριάς) που στο παρελθόν στέγαζε κατάστημα τοπικής αλυσίδας αρτοζαχαροπλαστείων και τελεί επί του παρόντος υπό ανακατασκευή για να στεγάσει προσεχώς ζαχαροπλαστείο «Ελληνίδης».

Λίγα μέτρα παραπέρα ανακατασκευάζεται χώρος που μέχρι πρότινος στέγαζε φαρμακείο και μετατρέπεται σε κατάστημα ιταλικού streetfood με το σήμα «Papa Carlo» (Pizzicheria), που έχει παρουσία επίσης στην Κέρκυρα, ενώ στην ίδια πλευρά του δρόμου δρομολογούνται εξελίξεις για άλλα δυο κενά καταστήματα: ένα πρώην κατάστημα υποδημάτων και ένα πρώην παραδοσιακό καφενείο.

Την ίδια ώρα στο κεντρικό τμήμα του πεζόδρομου της Καλαμαριάς (οδός Κομνηνών μεταξύ της Μεταμορφώσεως και της Πασσαλίδη) σε προσωρινή παύση λειτουργίας έχει προχωρήσει το κατάστημα «Masima» και πρόκειται – σύμφωνα με σχετική αναγραφή – να επαναλειτουργήσει προσεχώς με νέα διεύθυνση. ενώ ξενοίκιαστο είναι και το ακριβώς διπλανό κατάστημα που μέχρι πριν λίγο καιρό στέγαζε κατάστημα της εταιρείας «Mail Boxes etc».

Λουκέτο έχει βάλει επίσης πρόσφατα κατάστημα οπτικών που λειτουργούσε στο κεντρικό τμήμα του πεζόδρομου, ενώ ξεμίσθωτο παραμένει γωνιακό μαγαζί επίσης στον πεζόδρομο που στέγασε μέχρι πριν μερικούς μήνες και για διάστημα μικρότερο του ενός έτους αλυσίδα ξηρών καρπών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ξαναλειτούργησαν δυο χώροι εστίασης στο κάτω μέρος του πεζόδρομου: η ταβέρνα «Μπούσουλας» στο πρώην μαγαζί «Λαβασάς» στον πεζόδρομο και λίγο πιο πέρα στην οδό Χιλής τα «Βομβίδια» στον πρώην χώρο του «Κεντρικόν».

Στη δε οδό Πασσαλίδη – τον πιο εμπορικό δρόμο της τοπικής αγοράς της Καλαμαριάς όσον αφορά ένδυση, υπόδηση, αξεσουάρ κ.ο.κ. – νέα είσοδο αποτελεί κατάστημα γυναικείων τσαντών που άνοιξε πριν περίπου έναν μήνα σε χώρο που προηγουμένως στέγαζε μπουτίκ γυναικείας ένδυσης κοντά στην Πόντου, ενώ επί του παρόντος το κατάστημα ανδρικής ένδυσης Monreale μεταφέρεται σε γειτονικό χώρο στον ίδιο δρόμο, που ξεμισθώθηκε πρόσφατα από άλλη εταιρεία ανδρικής ένδυσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δ. Καλαμαριάς: Σύσκεψη Αράπογλου με τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ταχιάος & Εξάρχου: Τον Νοέμβριο του 2024 σε λειτουργία η βασική γραμμή του Μετρό – Μετά από 6-8 μήνες και η γραμμή Καλαμαριάς

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top