Νέο Εξοικονομώ: Πρεμιέρα αιτήσεων σήμερα

Νέο Εξοικονομώ: Πρεμιέρα αιτήσεων σήμερα

Σηκώνει επισήμως αύριο αυλαία το νέο «Εξοικονομώ» και από την κοσμοσυρροή στη δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας, φαίνεται ότι το ποσό – μαμούθ των 900 εκατ. ευρώ θα εξαφανιστεί.

Η αρχή αύριο γίνεται από την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για την Αττική και παίρνουν σειρά οι υπόλοιπες Περιφέρειες.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η επιδότηση αφορά νοικοκυριά με εισόδημα ως 120.000 ευρώ, καλύπτεται ως και το 85% της δαπάνης για την αναβάθμιση, ενώ ειδικά για τις λιγνιτικές περιοχές, προβλέπεται bonus 10%. Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί με δάνειο το οποίο θα επιδοτείται. Το πλαφόν της επιδότησης είναι 50.000 ευρώ για μονοκατοικίες- διαμερίσματα και 80.000 ευρώ για εργασίες σε πολυκατοικίες.

Ποιες δαπάνες καλύπτει το Εξοικονομώ

Τι καλύπτει το Εξοικονομώ; Κουφώματα, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης- ψύξης, φωτοβολταϊκά, σημεία επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συστήματα smart , αναβάθμιση ανελκυστήρων- φωτισμού. Υπολογίζεται ότι 60.000 νοικοκυριά θα αξιοποιήσουν το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά το όφελος θα διαχυθεί στην αγορά καθώς θα δημιουργήσει τζίρο 1,5 δις στον κλάδο των κατασκευών.

Αυτή είναι όμως μόνο η αρχή, καθώς μέσα στην επόμενη τριετία υπολογίζεται ότι θα επιδοτηθούν με άλλα 3 δις περίπου 170.000 κατοικίες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ