Νικήτη: Ένας δημοτικός σύμβουλος και δύο τοπικοί προσήχθησαν στα επεισόδια για τους αμμοκράτες

Νικήτη: Ένας δημοτικός σύμβουλος και δύο τοπικοί προσήχθησαν στα επεισόδια για τους αμμοκράτες

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Έντονη ήταν η αντίδραση των κατοίκων της Νικήτης στην αφαίρεση των αμμοκρατών που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο του οικισμού, με εκατοντάδες άτομα να επιχειρούν σήμερα να σταματήσουν τις εργασίες των συνεργείων που μίσθωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που πήγαν στην περιοχή . Τι είπε στο GRTimes ο δήμαρχος Σιθωνίας, για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο δήμος.

Επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους της Νικήτης και αστυνομικές δυνάμεις, σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή, καθώς εκατοντάδες άτομα επιχείρησαν σήμερα να σταματήσουν τις εργασίες αφαίρεσης των αμμοκρατών στο παραλιακό μέτωπο και οι οποίες άρχισαν από την περασμένη Παρασκευή, σε εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης που είχε εκδώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Σιθωνίας Πάρης Ντέμπλας, από την αστυνομία προσήχθησαν συνολικά τρία άτομα, ένας δημοτικός και δύο τοπικοί σύμβουλοι, οι οποίοι μέχρι περίπου τις 3.οομμ συνέχιζαν να κρατούνται.

Ο κ. Ντέμπλας είχε μεταβεί νωρίτερα σήμερα στον Πολύγυρο, καταθέτοντας για λογαριασμό του δήμου ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει η διαδικασία αφαίρεσης των αμμοκρατών.

“Καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα κατά των πρωτοκόλλων κατεδάφισης που ήταν σε βάρος του δήμου και αυτά τα δέχτηκε το δικαστήριο. Ωστόσο τα πρωτόκολλα που υλοποιούνται σήμερα είναι “κατ` αγνώστων”, οπότε ο δήμος δεν είχε νομικό έρεισμα πάνω σε αυτά. Ψάχνουμε άλλες νομικές διαδικασίες και προσπαθούμε να ασκήσουμε πιέσεις έτσι ώστε να συμπεριληφθεί στην απόφαση για αναστολή, όλο το παραλιακό μέτωπο”, επισήμανε ο κ. Ντέμπλας.

Σχολιάζοντας την παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ, σημείωσε ότι έτσι οξύνεται πολύ η κατάσταση, απέναντι σε κατοίκους των οποίων οι περιουσίες διακυβεύονται. “Έχουν επιχειρήσεις, έχουν σπίτια και αργότερα θα εισπράξουν τα τραγικά αποτελέσματα οι κάτοικοι”, είπε ο κ. Ντέμπλας.

Σημειώνεται πως όσον αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισε ο δήμος για τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που ήταν σε βάρος του, αυτά του δίνουν την απαραίτητη προθεσμία (έως 19.04.2021), προκειμένου να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την τακτοποίηση τους (νομιμοποίηση), εντός του χρονοδιαγράμματος που ορίζει ο νόμος.

 

Πηγή κεντρικής φωτό: halkidikigr.blogspot.com

Πηγή βίντεο: halkidikinews.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ