Νίτσας: Καταπατάται ο νόμος της ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής

Νίτσας: Καταπατάται ο νόμος της ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής

Το πρόβλημα με την απαγόρευση επίσκεψης σε γιατρό άλλου νομού διορθώθηκε στο 50%, αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Νίτσας.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Εξακολουθεί να απαγορεύεται η διαπεριφερειακή μετακίνηση για επίσκεψη σε ιδιωτικό ιατρείο, καθώς ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος,  διευκρίνισε ότι η υπερτοπική μετακίνηση επιτρέπεται όταν αφορά ιδιωτική δομή υγείας, όπως κλινική και νοσοκομείο, και όχι ιδιώτη γιατρό. Όπως τονίζει ο κ. Νίτσας στο GRTimes, το πρόβλημα διορθώθηκε κατά 50%, ενώ εκφράζει τις απορίες του σχετικά με τα κίνητρα που οδήγησαν την πολιτική ηγεσία στο να παρθεί μία τέτοια απόφαση.

“Αν η απόφαση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι διακινούνται ψεύτικα πιστοποιητικά, τότε να βρεθεί ένας τρόπος να ελεγχθεί. Ξεχνάμε τον νόμο της ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής και αυτή τη στιγμή τον καταπατάμε. Για ποιον λόγο ένας γιατρός δημοσίου, ή ένας γιατρός ιδιωτικής κλινικής να θεωρείται πιο ειλικρινής από κάποιον που διατηρεί το ιατρείο του; Πρέπει να εξισωθούν όλοι οι γιατροί για τη δημόσια υγεία. Οποιεσδήποτε τέτοιες απαγορεύσεις, την θέτουν σε κίνδυνο. Μία γυναίκα που γεννάει και ο γιατρός της είναι στη Θεσσαλονίκη λόγου χάριν, τι θα κάνει;”, διερωτάται ο κ. Νίτσας.

Ο ίδιος επισημαίνει, ότι αν ο στόχος της κυβέρνησης, παίρνοντας ένα τόσο σκληρό μέτρο, είναι να αποφευχθούν οι μετακινήσεις από την πόλη στην επαρχία, τότε η απαγόρευση επίσκεψης σε ιδιώτη γιατρό άλλου νομού, δε συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

“Με ποιο τρόπο εμποδίζουν το “Πάσχα στο χωριό” με αυτήν την απαγόρευση; Υποτίθεται πως αυτός που θα χρησιμοποιήσει αυτή τη δικαιολογία, με το πλαστό πιστοποιητικό, θα θέλει να μετακινηθεί από το χωριό στην πόλη και όχι το αντίστροφο!”, σημειώνει ο ίδιος.

Ο κ. Νίτσας, τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία, θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους που ώθησαν σε αυτή την απόφαση, ενώ ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι αν έχουν εντοπιστεί ψεύτικα ιατρικά πιστοποιητικά, τότε αυτά θα πρέπει να αναδειχθούν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ