Νοσ. Γεννηματάς: Στον εισαγγελέα και στην 3η ΥΠΕ με το ερώτημα της απόλυσης οι υγειονομικοί με τα πλαστά πιστοποιητικά

Νοσ. Γεννηματάς: Στον εισαγγελέα και στην 3η ΥΠΕ με το ερώτημα της απόλυσης οι υγειονομικοί με τα πλαστά πιστοποιητικά

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes.gr, ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ στο νοσοκομείο και πλέον οι 4 εργαζόμενες αντιμετωπίζουν την ποινή της απόλυσης από το πειθαρχικό της 3ης ΥΠΕ. Και στον εισαγγελέα το πόρισμα της ΕΔΕ.

Ρεπορτάζ : Μαρία Σαμολαδά

Με το ερώτημα της απόλυσης, της μέγιστης ποινής που μπορεί να επιβληθεί, παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο της 3ης ΥΠΕ, οι τρεις νοσηλεύτριες και η μια διοικητική υπάλληλος που εντοπίστηκαν να έχουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes, πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ στο Γ.Γεννηματάς, μια διαδικασία που διήρκησε μόλις οκτώ μέρες και καθώς η ποινή που προβλέπεται – δηλαδή η απόλυση – δεν μπορεί να επιβληθεί από τα πειθαρχικά όργανα του νοσοκομείου, το 45 σελίδων πόρισμα αποστέλλεται σήμερα κιόλας στην 3η ΥΠΕ, το πειθαρχικό συμβούλιο της οποίας θα εξετάσει την υπόθεση επιβάλλοντας την ποινή.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες στο GRTimes, το πόρισμα της ΕΔΕ διαβιβάστηκε και στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου η υπόθεση να εξεταστεί και ποινικά. Το Εσωτερικών Υποθέσεων έχει ήδη λάβει καταθέσεις στο πλαίσιο της ξεχωριστής έρευνας που διενεργείται από τη δικαιοσύνη, ενώ το προανακριτικό υλικό θα εμπλουτιστεί και με την ΕΔΕ του νοσοκομείου.

Δεν επιτρέπεται στους 4 να εμβολιαστούν

Να σημειωθεί, πως μετά τον εντοπισμό των πλαστών πιστοποιητικών, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους τέσσερις υγειονομικούς εξέφρασαν τη βούληση τους να κάνουν τελικά το εμβόλιο, ενδεχομένως αναμένοντας πως θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη θέση τους ή για να “πέσουν στα μαλακά”.

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει μέχρι στιγμής, ούτε για τους 4, ούτε για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, καθώς το σύστημα τους βγάζει ήδη εμβολιασμένους και δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για να κλείσουν ραντεβού.

Διαβάστε επίσης:

ΕΔΕ για πλαστά πιστοποιητικά στο «Γεννηματάς»-Τι λέει ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων

«Βόμβα» από Πλεύρη: Και υγειονομικοί στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κοζάνη: Έρευνα στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ