Νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης: Μας κατάντησαν περιφερόμενο θίασο (VIDEO)

Νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης: Μας κατάντησαν περιφερόμενο θίασο (VIDEO)

Διαμαρτυρία των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης για τις έκτακτες μετακινήσεις σε νοσοκομείο της Δράμας

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης 

Διαμαρτυρία στη διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καταγγέλοντας τις έκτακτες μετακινήσεις παθολόγων και τα εντατικολόγων από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο αντίστοιχα, στο νοσοκομείο της Δράμας, για την κάλυψη πάγιων αναγκών.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για απαράδεκτη απόφαση εν μέσω της προεκλογικής περιόδου που ελήφθη κυρίως για την κάλυψη πολιτικών αναγκών, σε ένα νοσοκομείο μάλιστα που είναι γνωστό τουλάχιστον από διετίας ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης υγειονομικού προσωπικού.

Όπως δήλωσε ο Θανάσης Σιούλης, εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στέλνει παθολόγους στη Δράμα, προσλαμβάνει παθολόγους με μπλοκάκι για να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται στο ίδιο.

Ο ίδιος ζήτησε την άμεση ανάκληση της απόφασης από την ΥΠΕ, δηλώνοντας πως οι γιατροί θα κάνουν τα πάντα για να υποστηρίξουν τους συναδέλφους τους που μετακινούνται, χωρίς να υπολογίζονται τα προβλήματα που τους δημιουργούνται, τόσο στο εργασιακό τους περιβάλλον όσο και στο προσωπικό και οικογενειακό.

Ο κ. Σιούλης επισημαίνει πως τα κενά δεν καλύπτονται έτσι και πώς παρά τις υποσχέσεις, αυτά μεγαλώνουν διαρκώς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με αποτέλεσμα να φτάνουν σήμερα όπως είπε, τις 12 με 15.000 άτομα.

Δείτε τι ανέφερε ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ και για τα προβλήματα που δημιουργούνται στο Ιπποκράτειο από τη μετακίνηση των εντατικολόγων.

Μία από τις παθολόγους που μετακινούνται στη Δράμα είναι η κ. Αναστασία Τρακατέλη .

Σε δήλωση της ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες μετακινήσεις δεν είναι λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης, αλλά εμπαιγμός και κοροϊδία, καθώς δημιουργεί προβλήματα και στα νοσοκομεία από τα οποία μετακινούνται γιατροί.

“Καλούμαστε να πάμε σε έναν ξένο, σε έναν άγνωστο εργασιακό χώρο. Αυτό ουσιαστικά μπορεί να είναι και επιζήμιο, επικίνδυνο όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας” είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει και κανένας σεβασμός απέναντι στα προσωπικά προβλήματα και τις υποχρεώσεις των γιατρών.

Δείτε την πλήρη δήλωση της:

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κούτρας γιατρός του νοσοκομείου Ιπποκράτειο και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ, σημείωσε πως πρόκειται για μία επικίνδυνη απόφαση που έφερε αναστάτωση στους γιατρούς, καθώς μεταξύ άλλων η μεγαλύτερη ΜΕΘ στη Βόρειο Ελλάδα αναγκάζεται να λειτουργήσει χωρίς συναδέλφους που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της.

“Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που διαλύει τη δημόσια υγεία. Οι προσλήψεις είναι η μόνη απάντηση για να λυθεί πραγματικά το πρόβλημα και όχι τέτοιου είδους μπαλώματα” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν πως έχουν μετατραπεί με τη συγκεκριμένη απόφαση σε “περιφερόμενο θίασο” και στο πλαίσιο των αντιδράσεων τους την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου θα παραχωρήσουν και συνέντευξη τύπου για να μιλήσουν αναλυτικά για το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπ. Υγείας: Νοσοκομειακοί γιατροί κατέλαβαν συμβολικά το κτήριο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top