Νοσοκομείο Καβάλας: Αναβλήθηκαν 5 χειρουργεία λόγω ανεμβολίαστου γιατρού

Νοσοκομείο Καβάλας: Αναβλήθηκαν 5 χειρουργεία λόγω ανεμβολίαστου γιατρού

Ερωτήματα, προβληματισμό και αναστάτωση έχει προκαλέσει η στάση ανεμβολίαστου γιατρού στο νοσοκομείο της Καβάλας, ο οποίος φέρεται να δηλώνει ανεμβολίαστος σε ασθενείς, πριν προχωρήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να αποχωρούν οικειοθελώς από το νοσοκομείο και να χάνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία τους!

Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Σταυριανίδου

Τα παράδοξα αυτά περιστατικά φέρονται να εκτυλίσσονται την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο της Καβάλας και αφορά σε πέντε προγραμματισμένα χειρουργεία καταρράκτη.

“Πρόκειται για προγραμματισμένες επεμβάσεις ρουτίνας”, εξηγεί στο GR TIMES ο διοικητής του νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης. Και συνεχίζει: “Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού, οφθαλμιάτρου στην ειδικότητα, πλην όμως κανείς από τους ασθενείς δεν ήρθε στο γραφείο μου να το καταγγείλει επίσημα”.

νοσοκομειο-καβαλας-καλαντα-προσφυγοπουλα

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του GR TIMES, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, οι ασθενείς φέρονται να λαμβάνουν τα απαραίτητα φάρμακα που δίνονται πριν από το χειρουργείο, μπαίνοντας σε προεγχειρητική διαδικαδία, ωστόσο έμειναν στα .. κρύα του λουτρού!

Ο γιατρός, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής, φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ενημερώνει τους ασθενείς λίγο πριν από το χειρουργείο, ότι είναι ανεμβολίαστος και να τους “ρίχνει το μπαλάκι” για το αν επιθυμούν εκείνοι πλέον να χειρουργηθούν από τον ίδιο!!

“Κάλεσα στο γραφείο του σήμερα το πρωί (Δευτέρα) τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο, προκειμένου να ζητήσω εξηγήσεις για τις εν λόγω πληροφορίες. Ισχυρίστηκε πως τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν μόνο μία ημέρα, κατά την οποία υπήρχε προγραμματισμένη στάση εργασίας. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των πληροφοριών. Θα έρθω άμεσα σε επαφή με τους ασθενείς και αναλόγως, θα προχωρήσω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες“, υπογράμμισε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως κύκλοι προσκείμενοι στον συγκεκριμένο ιατρό, επικαλούνται την ημέρα Πέμπτη ως ημέρα στάσης εργασίας και αρνούνται κατηγορηματικά πως δεν πραγματοποιήθηκαν τα χειρουργεία σε διαφορετική ημέρα, εκτός από αυτήν.

Ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα μάλιστα, που επέλεξαν το συγκεκριμένο νοσοκομείο κλείνοντας ραντεβού εδώ και πολλούς μήνες και έκαναν χιλιόμετρα για να φτάσουν από άλλους νομούς, -καθώς η οφθαλμολογική του κλινική θεωρείται από τις καλύτερες – φέρονται να είναι έξαλλοι, αφού μπήκαν σε όλη αυτή τη διαδικασία της, άδικα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως έγραψε το GR TIMES, «όχι» στο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλει νοσοκομειακοί γιατροί και υπάλληλοι ώστε να “παγώσει” η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτο «όχι» του ΣτΕ στο «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών

Δύο δωρεάν self test για ανεμβολίαστους που επιστρέφουν από διακοπές

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top