Νύχτα μάχης για την Πυροσβεστική σε Σαλαμίνα και Μέγαρα-Φόβος αναζοπυρώσεων στις υπόλοιπες περιοχές

Νύχτα μάχης για την Πυροσβεστική σε Σαλαμίνα και Μέγαρα-Φόβος αναζοπυρώσεων στις υπόλοιπες περιοχές

Συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής αλλά και οι κάτοικοι της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτήν την ώρα η φωτιά μαίνεται στον Λόφο Πατρίς, ενώ οι υπόλοιπες δύο εστίες πυρκαγιάς έχουν κατασβεστεί και δυνάμεις παραμένουν στα σημεία σε κατάσταση επιφυλακής.

Επιπλέον, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στα Μέγαρα, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 105 υπάλληλοι της Πυροσβεστικής με 38 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα, μηχανήματα έργου, υδροφόρο του ΟΤΑ και εθελοντές.

Σε ύφεση η φωτιά στην Πεντέλη-Έσβησε η πυρκαγιά στα Άνω Λιόσια

Σε ύφεση βρίσκεται ακόμη η φωτιά στην Πεντέλη, ωστόσο πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο υπό τον φόβο αναζοπυρώσεων.

Επιπλέον, η φωτιά που έκαιγε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στα Άνω Λιόσια, έχει σβήσει.

Τέλος, οριοθετήθηκε και η φωτιά που κατέκαιγε στο Σουφλί.

Φωτιά στην Πεντέλη: Μόλις 4 στα 19 σπίτια κατάλληλα για χρήση-Στάχτη 20.350 στρέμματα

Πρώτη ημέρα αυτοψίας και ελέγχου στις περιοχές της Πεντέλης και Παλλήνης που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 19ης Ιουλίου, ήταν η επόμενη μέρα, Τετάρτη 20 Ιουλίου.

Οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένα σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγέντων περιοχών, Παλλήνη, Γέρακα και Ανθούσα.

Οι κατοικίες, εκ των οποίων οι 4 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 8 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 7 επικίνδυνες για χρήση, θα επανελεγχθούν.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 5 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1 είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Ελέγχθηκαν 2 αποθήκες εκ των οποίων η 1 κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλη για χρήση και 1 επικίνδυνη για χρήση, η οποία θα επανελεγχθεί.

Τέλος ελέγχθηκαν 4 Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 3 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση.

Την Πέμπτη θα συνεχίσουν να συνδράμουν στο έργο των αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές της Αττικής μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με στόχο να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας.

Στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα

Στην Πεντέλη πέρα από σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές ή κάηκαν ολοσχερώς, η νεότερη εκτίμηση για την έκταση που έγινε στάχτη είναι περίπου 20.350 στρέμματα με βάση εικόνα πολύ υψηλής ανάλυσης που ελήφθη από το δορυφόρο Landsat 9 την Τετάρτη 20.07.2022 στις 12:05 και την οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo, σύμφωνα με το newsit.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πυρκαγιά και στο Σουφλί-«Εάν η φορά του ανέμου αλλάξει, θα απειληθούν τα Λάβαρα»

Σαλαμίνα: Υπό έλεγχο δύο φωτιές-Μαίνεται η τρίτη στον λόφο Πατρίς

Πυρκαγιά και στη Σαλαμίνα-Στη «μάχη» και εναέρια μέσα-Μήνυμα του 112 για εκκένωση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πυρκαγιά και στη Σαλαμίνα – Στη «μάχη» και εναέρια μέσα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top