Ο Α. Κουκουβίνος, που με «ψυχραιμία λιονταριού και πείσμα από ατσάλι» επέζησε του Ολοκαυτώματος

Ελλάδα   | 24/03/2019 | 12:23

Τα λουλούδια πάνω στο πολυκαιρισμένο βαγόνι είχαν ήδη αρχίσει να «λυγίζουν» κάτω από τον καυτό ανοιξιάτικο ήλιο. Τα είχαν αφήσει εκεί, λίγο νωρίτερα, όσοι τίμησαν, την περασμένη Κυριακή, αυτούς που 76 χρόνια πριν έμπαιναν στα τρένα θανάτου για τα στρατόπεδα – κολαστήρια των ναζί ανά την Ευρώπη. Ένα απ’ αυτά ήταν και του Αχιλλέα Κουκουβίνου, του αιωνόβιου σήμερα επιζώντα του Ολοκαυτώματος, ο οποίος τιμήθηκε μαζί με τον Χάιντς Κούνιο στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώθηκαν για 7η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ο Αχιλλέας Κουκουβίνος -ή Κουκοβίνος, όπως πλέον είναι καταγεγραμμένος στα μητρώα, αφού το λάθος ενός υπαλλήλου τού στέρησε ένα γράμμα από το επώνυμό του- θυμάται σαν χθες τον Μάιο εκείνο του 1943, που οι Γερμανοί ήρθαν στο χωριό του και άλλαξαν τον ρου όχι μόνο της Ιστορίας, αλλά και της δικής του ζωής όπως και πολλών άλλων συγχωριανών του. Ευτυχώς, η δική του περιπέτεια έμελλε να έχει αίσιο τέλος…

Καταμεσήμερο Κυριακής και ο ήλιος έκαιγε στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό για να αποτρέψει τον Αχιλλέα Κουκουβίνο να αφηγηθεί την ιστορία του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επειδή «…αν δεν τα πούμε εμείς, που είμαστε ακόμα στη ζωή, ποιος θα τα πει για να τα ακούσουν οι νέοι; Αν πεθάνουμε κι εμείς, θα πεθάνει και η μνήμη, αν δεν υπάρχουν οι μαρτυρίες μας».

Τονίζει ότι για να ζήσει κανείς όσα βίωσε ο ίδιος και πολλοί άλλοι, οι οποίοι δεν είχαν την ίδια αγαθή τύχη, «ήθελε ψυχραιμία λιονταριού και δύναμη από ατσάλι», τον Ελληνοαμερικανό στρατηγό, που τον σήκωσαν στα χέρια οι Έλληνες του στρατοπέδου Έμπενζεε, τη στιγμή της απελευθέρωσης, αλλά και την πικρία που ένιωσε, όταν επέστρεψε και χρειάστηκε να περάσει έναν μικρό Γολγοθά ώσπου να καταφέρει να βγάλει πιστοποιητικό γέννησης!

«Το 1943 ήρθε στο χωριό μου, στη Νέα Σκιώνη Κασσάνδρας, στις αρχές Μαΐου, μια ομάδα Γερμανών, ήταν όλοι οπλισμένοι και έκαναν συλλήψεις. Τα ονόματα αυτών που θα συλλαμβάνανε, τα ήξεραν από πριν. Τα είχαν πάρει από προδότες… Έπεσε ξύλο, ανακρίσεις… Εγώ καταδικάστηκα εις θάνατον, 29 (φορές) εις θάνατον. Αλλά δεν φοβόμασταν τους Γερμανούς. Όταν μας είχαν κλεισμένους σ’ ένα καφενείο μέσα το βράδυ τραγουδούσαμε: στους κάμπους βροντάει το κανόνι και στα βουνά οι κεραυνοί», θυμάται ο αιωνόβιος επιζών.

Μετά το ξύλο ήρθαν οι εκτελέσεις, αλλά ο ίδιος γλίτωσε …τυχαία, όπως λέει, μαζί με τον ξάδελφό του, τον Ανδρέα. «Αφαίρεσαν επτά ονόματα από τον κατάλογο και μέσα σ’ αυτά ήμουν κι εγώ», σημειώνει και θυμάται πως οι Γερμανοί τους πρόσφεραν ως δέλεαρ για να πάνε στη Γερμανία, δουλειά και σπίτι και πως όλα θα ήταν …«ευνοϊκά» γι αυτούς.

«Μας πήραν στα βαγόνια, μέσω Σερβίας, κάτσαμε και στη Σερβία ένα μήνα, στο Βελιγράδι και από εκεί πήγαμε στο Ματχάουζεν. Πριν μπούμε μέσα ρωτάει ο Γερμανός: «τι είναι αυτοί, Παρτιζάνοι;». Μας είχαν για αντάρτες. Εμείς δεν ξέραμε από κόμματα, αλλά μια που ήρθαν οι Γερμανοί και έγινε η κατοχή, μπορούσες να πας με τους Γερμανούς; Δεν μπορούσες. Ήμασταν στην Εθνική Αντίσταση, στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο ήμασταν. ΕΑΜ το λέγαμε τότε», λέει και αφηγείται βήμα – βήμα την περιπέτεια, που έζησε ώσπου να μπορέσει να γυρίσει πίσω, στην πατρίδα.

«Στο στρατόπεδο Ματχάουζεν μας πήγαν πρώτα. Εκεί, δέκα μέρες μας κράτησαν, μας ξεγύμνωσαν, μας πήραν τα ρούχα, ό,τι πράγματα, ό,τι λεφτά είχε ο καθένας, κανένα ρολόι, κανένα δαχτυλίδι· όλα αυτά τα πήραν, μας έδωσαν ρούχα, σαν φαρδιές πιτζάμες με φαρδιά ρίγα και ένα σκουφάκι. Και μας έκοψαν τα μαλλιά, τα ξύρισαν σύριζα…

»Μας πήραν μετά από εκεί, από το Ματχάουζεν, μας έστειλαν στο Μελκ, στην Αυστρία. Εκεί δουλεύαμε μέσα σε ένα βουνό. Έκαναν επτά μεγάλες γαλαρίες κι έκαναν εργοστάσιο μέσα στο βουνό. Για να γίνει αυτό το εργοστάσιο, έπρεπε πρώτα να γίνουν οι γαλαρίες. Εγώ δούλευα πιστολέτο, ήταν ίσα με τρία κιλά. Και έσκαβα. Δουλεύαμε εκεί συνέχεια, κάθε μέρα, και η τροφή ήταν πολύ φτωχή. Αυτοί οι ειδικοί που ήταν στα μαγειρεία, οι Ισπανοί, αν είχε κάτι «καλό» στο φαγητό, ας πούμε …πατατόφλουδες, τις πολλές τις κρατούσαν αυτοί κι έβαζαν σ’ εμάς 2-3 και πολύ νερό…

»Εκεί έμεινα ενάμιση χρόνο. Το στρατόπεδο το δικό μας, το πήραν οι Ρώσοι, αλλά πριν το πάρουν, μας έβαλαν μέσα σε ποταμόπλοια στον Δούναβη και ταξιδεύαμε επί τρεις μέρες προς τις Άλπεις και από εκεί βγήκαμε, με μία μέρα πορεία, φτάσαμε σε ένα στρατόπεδο που δεν το ήξερε ο Θεός, μέσα στο βουνό. Έμπενζεε το λέγανε. Εκεί έγινε η απελευθέρωση, στις 6 Μαΐου του 1945, στο Έμπενζεε. Μια μέρα δεν είχαν ούτε φαγητό, ούτε ψωμί και από 22.000 που ήμασταν μείναμε 12.000, σε μια μέρα. Πείνα… Μας έκοψαν κι αυτό το λίγο και ύστερα μας έφεραν ψωμί από βελανίδι, μια φετούλα μόλις και καφέ από κριθάρι. Μέχρι που ήρθαν οι Αμερικάνοι και μας απελευθέρωσαν, ο στρατηγός Πάτον ο Αμερικάνος. Και ο στρατηγός που μπήκε πρώτος μέσα στο στρατόπεδο ήταν Ελληνοαμερικανός. Και ρώτησε: «υπάρχουν Έλληνες εδώ;». Και υπήρχαν πολλοί… Τον πήραν αγκαλιά, τον σήκωσαν στον αέρα. Μας έκαναν σούπα, τρώγαμε, ήρθε γιατρός Αμερικάνος μας εξέτασε, εγώ πήγαινα προς φυματίωση απο την πείνα και ο γιατρός μου έδωσε κάτι χάπια μαύρα για τη φυματίωση και έγινα καλά…

»Τελείωσε ο πόλεμος στις 6 Μαΐου και η πατρίδα μας, μας ξέχασε, δεν ήρθαν να μας πάρουν. Όλα τα κράτη της Ευρώπης, από τη Ρωσία, απ’ όλη την Ευρώπη, ήρθαν πήραν τους ομήρους. Εμάς μας άφησαν μέσα στο στρατόπεδο, τους Έλληνες. Επί τρεις μήνες ήμουν εκεί. Στα τελευταία, έστειλαν την Ούντρα να μας πάρει και μας πήγε στην Ιταλία, στο Μπάρι. Εκεί αναζωογονηθήκαμε λίγο, μας τάιζαν καλύτερα οι Αμερικάνοι, μέχρι να βρεθεί βαπόρι να έρθουμε στην Ελλάδα. Και βρέθηκε βαπόρι ύστερα από ένα μήνα, μας πήγαν μας έβαλαν μέσα και μας έφεραν στον Πειραιά».

Η επιστροφή στην πατρίδα, ωστόσο, δεν ήταν όπως περίμενε ο Αχιλλέας Κουκουβίνος. «Απογοήτευση. Γιατί δεν βρήκαμε Ελλάδα. Βρήκαμε νεοναζί. Το λέω αυτό, γιατί άσπρη μέρα δεν είδαμε στην Ελλάδα. Θέλαμε ένα πιστοποιητικό να βγάλουμε για μία δουλειά, και ζητούσαν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Για να πιάσεις δουλειά, ήθελε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων που δεν έβγαινε ποτέ. Δεν φτάνει αυτό, με πήραν και στρατιώτη και με έστειλαν στη Μακρόνησο, το ευχαριστώ ήταν αυτό. Απολύθηκα από τη Μακρόνησο, σε όλη μου τη ζωή είχα αυτό το κυνηγητό. Μετά ήρθε η χρονιά που παντρεύτηκα και έμεινα εδώ στη Θεσσαλονίκη και ζήτησα να βγάλω ένα πιστοποιητικό γεννήσεως, ότι γεννήθηκα στη Νέα Σκιώνη και δεν μου το έβγαλαν. Έστειλα με ένα φίλο μου τα χαρτιά και δεν έγινε και αναγκάστηκα και πήγα ο ίδιος στη Σκιώνη, στο γραφείο. Δεν έχουμε -μου είπε ένας υπάλληλος- πιστοποιητικό. Του είπα: «σου δίνω προθεσμία δύο ώρες», γιατί θα περνούσε το λεωφορείο να με πάρει για Θεσσαλονίκη. «Αν σε δύο ώρες δεν μου το δώσεις θα πάω στον Πολύγυρο, θα φέρω εισαγγελέα, θα σε ξηλώσω». Φοβήθηκε και έτσι έβγαλε το πιστοποιητικό γεννήσεως…», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Αχιλλέας Κουκουβίνος μπορεί να έχει σκοτεινές μόνο μνήμες από τα νιάτα του, αλλά τα γεράματά του, όπως λέει, είναι ωραία. «Έχω ένα γιο λεβέντη και μία νύφη πολύ καλή. Η καλύτερη νύφη του κόσμου», λέει και δακρύζει καθώς η νύφη του τον χαϊδεύει στοργικά στην πλάτη και τον απομακρύνει σιγά σιγά από τον καυτό ήλιο. Ο ίδιος μας αποχαιρετά με μια υπόσχεση: «θα σας ξαναδώ του χρόνου!».

Συνέντευξη: Σοφία Παπαδοπούλου – ΑΠΕ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

08:4525/06

Παγίδες θανάτου στις παραλίες από νομοθεσία – «ναυάγιο» και απερισκεψία Ελλάδα ,Σημαντικά

08:4125/06

Βενιζέλος: «Η δικαιοσύνη ήταν το θύμα της απελθούσας κυβέρνησης» Πολιτική

08:3425/06

Υποψήφιος οδηγός πάτησε τον εξεταστή! Ελλάδα

08:2825/06

Τζόνσον: Brexit τον Οκτώβριο με ή χωρίς συμφωνία ΕΕ

08:1625/06

MVP στο NBA ο Γιάννης! (VIDEO) Αθλητισμός ,Σημαντικά

08:1325/06

Ποια είναι η Μαρία Ευθυμίου ; Η στήλη της Στύλου

08:0825/06

Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

08:0225/06

Φάνης Παπάς: Το διακύβευμα των εκλογών του Ιουλίου είναι η πολιτική αλλαγή Σημαντικά ,Συνεντέυξεις ,Συνέντευξεις

08:0025/06

Πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ: Ενδεχόμενο μπλακ άουτ «είναι μέσα στο πρόγραμμα» Ελλάδα

07:5225/06

Βόμβες του Β΄ ΠΠ ανάγκασαν 2.500 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους Διεθνή ,ΕΕ

07:4425/06

Μ. Σχοινάς : Η επιλογή της ευρωπαϊκής Ελλάδας δικαιώθηκε ιστορικά Πολιτική

07:3725/06

Ενδιαφέρον για την ενέργεια στη Βόρεια Μακεδονία Ενέργεια ,Σημαντικά

07:3025/06

ΕΒΖ: Σήμερα η δίκη για το σκάνδαλο των 52 εκατ. ευρώ Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

07:2425/06

Από σήμερα η πληρωμή των συντάξεων-Δείτε αναλυτικά Οικονομία

07:1725/06

Σήμερα καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα Οικονομία

07:1025/06

Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση της ΠΝΟ Ελλάδα

07:0325/06

Νεφώσεις με τοπικές βροχές Ελλάδα ,Σημαντικά

06:3025/06

Σεμινάριο με θέμα «Η ανάδειξη του μέντορα γονέα-δασκάλου» στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

06:0025/06

Πως να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο Υγεία

05:3025/06

Art Project – Μια «θάλασσα» από τέχνες στη Θεσσαλονίκη Πολιτισμός

05:0025/06

Υπάρχουν καλές και κακές θερμίδες; Υγεία

04:3025/06

Μέχρι τι ώρα μπορούμε να τρώμε βραδινό φαγητό Υγεία

04:0025/06

Όσα περισσότερα χρήματα έχει το χαμένο πορτοφόλι, τόσο πιο εύκολα το επιστρέφεις Διάφορα

03:3025/06

Ποια είναι τα πιο μολυσμένα φρούτα και λαχανικά για το 2019 Υγεία

03:0025/06

Έρευνα – Ποια είναι η καλύτερη ώρα ύπνου Υγεία

02:3025/06

10 μύθοι που καταρρίπτονται για τα τρόφιμα Υγεία

02:0025/06

Συμμετοχή του Perrotis College στο πρώτο φεστιβάλ Εκπαίδευσης στη Λάρισα Παιδεία

01:3025/06

Μαθητές δημοτικού «τραγούδησαν» στη νοηματική για τον κωφό συμμαθητή τους Ελλάδα

01:0025/06

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Δήμοι

00:3025/06

Φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου στο Πανόραμα υπέρ του Παιδικού Χωριού Φιλύρου Δήμοι

23:5724/06

Μακρόν και Τραμπ θα συζητήσουν το θέμα του Ιράν στο περιθώριο των G20 Διεθνή

23:4624/06

Κοινή άσκηση Σέρβων, Ρώσων και Λευκορώσων καταδρομέων Διεθνή

23:3724/06

Taxisnet: Τσουχτερά πρόστιμα για τους «ξεχασιάρηδες» Οικονομία

23:2724/06

Βρετανία: Ισόβια για τον άνδρα που έσπρωξε 91χρονο στις γραμμές του μετρό Διεθνή

23:1724/06

Ν. Παππάς: Η Ν.Δ. δεν προτίθεται να κάνει καμία μείωση φόρου Πολιτική

23:1024/06

Καλλιμάρμαρο: Ο Μίκης Θεοδωράκης στη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

22:5824/06

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα Περιβάλλον

22:4924/06

ΔΕΠΑ: Ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρατήριο Φυσικού Αερίου Κίνησης στα Ιωάννινα Ενέργεια

22:4024/06

Στο «σκοτάδι» μεγάλο μέρος της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκη

22:2224/06

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ αρνείται κάθετα τη διεξαγωγή νιτμπέιτ Πολιτική

22:1424/06

Δ. Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν το ΚΚΕ Πολιτική

21:5924/06

Ουρουγουάη: Ο «βασιλιάς της κοκαΐνης» της Ιταλίας απέδρασε από τη φυλακή Διεθνή

21:4824/06

Nέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά Κοινωνία

21:3224/06

Μαγκριώτης: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους Πολιτική

21:2424/06

Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε να μπει η χώρα σε περιπέτειες Πολιτική

21:1324/06

Τροχαίο δυστύχημα στη Σιθωνία (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

21:0424/06

Τσίπρας: Πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες για τη μείωση φόρων και την επιστροφή στην... Πολιτική ,Σημαντικά

20:5024/06

«Κλείνει» ο Λυκαβηττός λόγω κινδύνου πυρκαγιάς Κοινωνία

20:3924/06

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10,5 μονάδων για τη ΝΔ Πολιτική ,Σημαντικά

20:3424/06

Τροχαίο στην Πτολεμαΐδα: Συγκλονισμένος ο 40χρονος αστυνομικός που επέζησε (VIDEO) Κοινωνία

20:2224/06

Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα και τους ισχυρούς ανέμους ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων Κοινωνία

20:1524/06

Στο νοσοκομείο άνδρας που παρασύρθηκε από ταξί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Κοινωνία

19:4924/06

Κ. Μητσοτάκης: Η μόνη σίγουρη λύση για να κυβερνηθεί η χώρα είναι η ισχυρή εντολή στη ΝΔ Πολιτική

19:4624/06

Υπόθεση Novartis: Ανασύρονται οι μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου Κοινωνία

19:3824/06

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από τον Λευκό Οίκο λόγω ύποπτου πακέτου Διεθνή

19:2924/06

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος μελών διοίκησης της Εγνατίας Οδού A.E. Κοινωνία ,Σημαντικά

19:2224/06

Αναστάτωση στην εκκλησία των Αγίων Πάντων – Συγκέντρωση μελών του Ιερού Λόχου (ΦΩΤΟ) Κοινωνία

19:0824/06

Ο δήμος Θεσσαλονίκης βράβευσε τους αριστούχους μαθητές Κοινωνία

19:0324/06

Αυτές είναι οι ακατάλληλες για μπάνιο παραλίες εκτός Αττικής για το 2019 Ελλάδα

18:5624/06

Οι πιο βρώμικες παραλίες της Ελλάδας Κοινωνία

18:4824/06

ΔΕΗ: Κυνήγι οφειλετών για 1,05 δισ. ευρώ Κοινωνία ,Σημαντικά

18:4624/06

«Κόλαση» σε πόλη του Καζακστάν από εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών (VIDEO) Διεθνή

18:3524/06

Φωτιά ξέσπασε στον Ασπρόπυργο Αττικής Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3324/06

Πρωτοβουλίες ΕΝΠΕ –ΠΟΑΣΥ κατά της ενδοοικογενειακής βίας Ελλάδα ,Κοινωνία

18:2424/06

Παρευξείνια: Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΔΕΗ για τα 160 εκ. ευρώ Ενέργεια ,Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

18:2424/06

Σύγκρουση Eurofighter: Νεκρός ο ένας πιλότος – Video ντοκουμέντο από την πτώση Διεθνή

18:1724/06

ΕΥΑΘ: Έκτακτη γεν. συνέλευση στις 15 Ιουλίου Επιχειρήσεις

18:1424/06

Ανατροπή νταλίκας στην Εγνατία Οδό – Εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων Κοινωνία ,Σημαντικά

18:0324/06

Βέλγιο: Σύλληψη υπόπτου για πιθανή επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας Διεθνή

17:5924/06

Συναντήσεις Μαγκριώτη με Σαραντόπουλο, Ζιγκιρίδη, εργαζόμενους ΣΕΠΕ Κόμματα ,Πολιτική

17:5924/06

Αττική Οδός: Αυτή είναι η αλήθεια για τις αυξήσεις στα διόδια Επιχειρήσεις ,Οικονομία

17:4924/06

Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για τις συλλογικές συμβάσεις Ελλάδα ,Ναυτιλία

17:3324/06

Αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή από την κατανομή διαφημιστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

17:3124/06

Θερμοκρασίες ρεκόρ από το 1947, πλήττουν πολλές χώρες της Ευρώπης Διεθνή

17:2224/06

Θεσσαλονίκη : Καθηγητής του ΑΠΘ εξελέγη πρόεδρος σε επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Γεωδαι... Ελλάδα ,Παιδεία

17:1924/06

Χρ. Σπίρτζης: Μονομερής ενέργεια με πολιτική σκοπιμότητα η αύξηση των διοδίων της Αττικ... Πολιτική

17:1524/06

Υπ. Παιδείας: Σε όλα τα ΕΠΑΛ εξοπλισμός Τηλεδιάσκεψης – Τηλεκπαίδευσης Παιδεία

17:1324/06

Υδρογονάθρακες : Την Πέμπτη οι υπογραφές για τις έρευνες στην Κρήτη Οικονομία

17:0524/06

Τροχαίο με νταλίκα στην Εγνατία Οδό – Προβλήματα στην κυκλοφορία Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

16:5324/06

Επίδομα για ιαματικά λουτρά : Ποιοι οι δικαιούχοι, τα δικαιολογητικά Ελλάδα

16:4924/06

Γ. Κατρούγκαλος: Όσο η Άγκυρα επιμένει στις προκλήσεις χάνει, δεν κερδίζει Πολιτική

16:4124/06

Διακινητής αλλοδαπών ετών… 16 Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4024/06

Συνέντευξη τύπου για το συνέδριο ΝΑNOTEXNOLOGY 2019 Τεχνολογία

16:4024/06

Γαλαμάτης – Πάντα επιλέγω τους δύσκολους δρόμους Κόμματα ,Πολιτική

16:3724/06

Αλ. Τσίπρας: Μητσοτάκης, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ αποφεύγουν το ντιμπέιτ Πολιτική

16:3424/06

Φ. Γεννηματά: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα ΕΛΤΑ, βολεύει πλήρως τη ΝΔ Πολιτική

16:3124/06

Από 1η Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας Ειδήσεις ,Οικονομία ,Σημαντικά

16:2924/06

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα Αttica Retail για εργοδότες Ειδήσεις ,Οικονομία

16:1924/06

Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τις υπεραστικές οδικές μεταφορές Πολιτική

16:1524/06

Σε ποιες περιοχές είναι αύριο πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς Ελλάδα

16:0824/06

Nέος Ποινικός Κώδικας – Βαριές καμπάνες για τροχαίες παραβάσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

16:0724/06

Επίσκεψη Σταμάτη σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Τουρκικό Προξενείο (ΦΩΤΟ) Κόμματα ,Πολιτική

16:0524/06

Ράπτη – Το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την τουρκική προκλ... Κόμματα ,Πολιτική

16:0424/06

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία εμμένει στους S-400, παρά τις αμερικανικές πιέσεις Διεθνή

16:0024/06

Συντριβή δύο μαχητικών Eurofighter στη Γερμανία Διεθνή

16:0024/06

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Ε. Ελευθεριάδης (ΦΩΤΟ – VIDEO) Δήμοι

15:5824/06

Επίσκεψη Σιμόπουλου στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης Κόμματα ,Πολιτική

15:5524/06

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τη Ν.Σάντα Κιλκίς Β.Ελλάδα ,Ελλάδα

15:5124/06

Πρόεδρος ΕΚΘ για θάνατο Ροβέρτου Σπυρόπουλου: Οι εργαζόμενοι του οφείλουν πολλά Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

15:4224/06

Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα του Αριστοτέλη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

15:3424/06

Οργισμένη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα για τον κατηγορούμενο Καζαντζόγλου Ελλάδα ,Κοινωνία

15:3124/06

Σε εξέλιξη φωτιά στο Λάκκωμα Θεσσαλονίκη

15:2424/06

Θεσσαλονίκη – Καλλιεργούσαν σε δάσος 50 δενδρύλλια κάνναβης (VIDEO) Κοινωνία

15:2024/06

Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ στις Σέρρες Περιφέρειες

15:2024/06

Είμαστε αντίθετοι στο μπάχαλο που θέλει να επιβάλλει ο Τσίπρας Άρθρα

15:1724/06

Θεσσαλονίκη: Στα τέλη του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Ι... Υγεία

15:0424/06

Το πρόγραμμα της ΝΔ σε γραφή Braille παρέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης Πολιτική

14:5924/06

Τουριστική ατραξιόν το Τσερνόμπιλ Διεθνή

14:5924/06

ΔΕΗ-Yπογραφή δανείου 160 εκατ. Ενέργεια

14:5224/06

Ιπποκράτειο: Σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, ο 48χρονος που τραυματίστηκε από ταχύπλοο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη