Ο χάρτης της χιονόπτωσης στην Αττική (ΦΩΤΟ)

Ο χάρτης της χιονόπτωσης στην Αττική (ΦΩΤΟ)

Έναν απολογισμό της ιστορικής χιονόπτωσης που έπληξε τις τελευταίες μέρες την Αττική, έκανε το northmeteo.gr, βασιζόμενο σε αναφορές χρηστών του facebook, από πάρα πολλές περιοχές.

Η κακοκαιρία “Μήδεια” έχει πλέον αφήσει τη χώρα μας, τα προβλήματα ωστόσο από την ιστορική χιονόπτωση, παραμένουν σε πάρα πολλές περιοχές της Αττικής που εξακολουθούν να είναι “λευκές”.

Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, έβλεπαν το χιόνι να πέφτει για περίπου δύο μέρες συνεχόμενα, με εξαίρεση κάποια κενά ιδιαίτερα την περασμένη Δευτέρα. Το αποτέλεσμα της κακοκαιρίας, ήταν τα ιστορικά ύψη χιονόστρωσης ακόμα και στο κέντρο της πόλης, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως ο Διόνυσος και η Δροσιά, το χιόνι δεν ήθελε και πολύ να φτάσει το μέτρο.

Ο παρακάτω χάρτης λοιπόν, δημιουργήθηκε βασιζόμενος στα μέλη της κοινότητας του northmeteo.gr στο Facebook, τα οποία έστελναν φωτογραφίες που απεικόνιζαν μέτρηση με χάρακα σε επιφάνειες όπως τις οροφές αυτοκινήτων ή πεζοδρόμια.

Περιοχές που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας αναφέρονται με την ένδειξη >1m, καθώς δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το ύψος του χιονιού σε αυτές τις περιοχές. Πρόχειρες εκτιμήσεις ξεπερνούν πάντως τοπικά και το 1.5 μέτρο.

Πηγή: northmeteo.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top