Ο.Δ.Ο.Σ.: Αυτή είναι η νέα ομάδα αστυνομικών για τη διαχείριση συναθροίσεων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ο.Δ.Ο.Σ.: Αυτή είναι η νέα ομάδα αστυνομικών για τη διαχείριση συναθροίσεων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μία νέα ομάδα αστυνομικών ενεργοποιήθηκε σήμερα (9/12) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σκοπό να παρέχει τις υπηρεσίες της διαχείρισης και οριοθέτησης των δημοσίων συναθροίσεων.

Πρόκειται για την ομάδα «Ο.Δ.Ο.Σ.» (Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων), η οποία αποτελείται από (46) αστυνομικούς, (28) γυναίκες και (18) άνδρες, οι οποίοι έχουν λάβει ειδικευμένη εκπαίδευση για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στα νέα τους καθήκοντα.

Τα μέλη της φέρουν διακριτή στολή με λογότυπο – θυρεό της ομάδας, χωρίς οπλισμό και είναι εξοπλισμένοι με φορητούς ασυρμάτους, φακό, σφυρίχτρα και kit Πρώτων Βοηθειών.

Αναλαμβάνουν τη διαχείριση και οριοθέτηση συναθροίσεων χαμηλής και μεσαίας επικινδυνότητας, και αξιοποιούν τεχνικές επικοινωνίας και διαμεσολάβησης με τους υπευθύνους της συνάθροισης, ώστε να αποφεύγονται πιθανές κλιμακώσεις και εντάσεις.

Μέλη της ομάδας «Ο.Δ.Ο.Σ.» βρίσκονται προληπτικά έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ σε περίπτωση που παρατηρηθεί συνάθροιση επικινδυνότητας, θα επιτρέπεται να εισέλθουν σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αριστοτέλους: Πωλούσε παράνομα τσιγάρα και συνελήφθη

Θεσσαλονίκη: 62χρονος έπαιρνε αναπηρική σύνταξη, ενώ ήταν μισθωτός

Στη Θεσσαλονίκη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ