Ο δήμαρχος Τεμπών για το αιωρούμενο πιάνο: Θέλαμε να τονίσουμε τις ομορφιές του τόπου μας (VIDEO)

Ο δήμαρχος Τεμπών για το αιωρούμενο πιάνο: Θέλαμε να τονίσουμε τις ομορφιές του τόπου μας (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Η ριζική τουριστική ανασύσταση της περιοχής των Τεμπών ήταν το βασικό ζητούμενο για τους ανθρώπους του τοπικού δήμου, ώστε να φτάσουν στη δημιουργία του εντυπωσιακού βίντεο με την πιανίστρια Έλενα Ξυδιά, να αιωρείται κυριολεκτικά πάνω από την πασίγνωστη κοιλάδα και την κρεμαστή γέφυρα που οδηγεί στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, όπως αναφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης.

Ο τελευταίος ήταν ο εμπνευστής του βίντεο, το οποίο υλοποιήθηκε υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πασχάλη Μάντη και την μουσική ικανότητα της Έλενας Ξυδιά.

«Την πιανίστρια την είχα ξαναδεί να κάνει κάτι ανάλογο στα βράχια των Μετεώρων, οπότε σε αυτό το πλαίσιο ο σκηνοθέτης Πασχάλης Μάντης μου ζήτησε να κάνουμε κάτι για τα Τέμπη ώστε να αναδείξουμε τον τόπο μας και τις ομορφιές του» τονίζει στο GRTimes ο κ. Μανώλης.

Για την εξέδρα έγινε στατική μελέτη

Προσθέτει δε, ότι για να βγει αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκαν μήνες προετοιμασιών. «Αυτό το project το δουλεύουμε εδώ και καιρό και συγκεκριμένα από τον χειμώνα. Η εξέδρα αυτή στην οποία κάθεται η κ. Ξυδιά, έχει τοποθετηθεί το πιάνο και κρέμεται από τα μπαλόνια, έχει γίνει κατόπιν στατικής μελέτης, την οποία εκπόνησε μηχανικός. Έπρεπε να γίνει αυτό, ώστε να υπάρχει μια ισορροπία» πρόσθεσε ο δήμαρχος Τεμπών, τονίζοντας παράλληλα ότι η ασφάλεια της μουσικού ήταν δεδομένη.

Σε ερώτηση για το αν εξέλαβε τελικά θετικά σχόλια για την προσπάθεια, που καταβλήθηκε ο κ. Μανώλης τόνισε: «Πολλά, πάρα πολλά και θετικά. Εντάξει, ήταν ένα πρωτότυπο βίντεο, το γύρισμα του οποίου έγινε υπό την παρουσία κόσμου που βρέθηκε στο σημείο λόγω…βάφτισης στην Αγία Παρασκευή. Όταν τελείωσε ανεβήκαμε όλοι οι συντελεστές πάνω στην εξέδρα και η αίσθηση ήταν μοναδική».

Όπως συμπληρώνει ο δήμαρχος Τεμπών, το εντυπωσιακό του βίντεο έγινε για λόγους τουριστικής ανάτασης της περιοχής, η οποία μετά την ολοκλήρωση των σηράγγων της ΠΑΘΕ, έχει μειωθεί πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Θέλουμε να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας. Θέλουμε να τον μετατρέψουμε από σημείο διέλευσης, σε έναν τόπο προορισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι στην κοιλάδα των Τεμπών, συναντιόνται ο Πολιτισμός με τη Μυθολογία, ο θρησκευτικός με τον αθλητικό τουρισμό, ενώ υπάρχει και το βουνό των 12 Θεών, ο Όλυμπος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top