Σε ένα από τα οκτώ σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης όπου από τη Δευτέρα ξεκίνησε να υλοποιείται το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά κατά τους θερινούς μήνες, βρέθηκαν σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο 92ο δημοτικό σχολείο, είχαν την ευκαιρία να μπουν στις σχολικές αίθουσες, να μιλήσουν με τα παιδιά τα οποία τους υποδέχθηκαν με χαρά. Μίλησαν και με τους δασκάλους οι οποίοι τόνισαν την σπουδαιότητα του προγράμματος και την ανάγκη να συνεχιστεί.

Λίγο πριν αποχωρήσει ο κ. Ζέρβας, όταν μπήκε στην αίθουσα όπου γινόταν το μάθημα μουσικής. Και δεν δίστασε να πει ένα τραγούδι μαζί με τα παιδιά, τα οποία έδιναν τον ρυθμό με τα μουσικά όργανα.


Η αντιδήμαρχος Παιδείας επισήμανε ότι το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης έχει ξεκινήσει και υλοποιείται σε οκτώ σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων ένα αφορά την ειδική αγωγή για παιδιά με αναπηρίες. «Ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτό είναι 632, ενώ φέτος υπάρχει και μια καινοτομία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν ποιες μέρες και ώρες της εβδομάδας θα συμμετέχουν τα παιδιά τους». Όπως εξήγησε στη συνέχεια, με αυτή τη δυνατότητα, αυξήθηκε ο αριθμός παιδιών ανά σχολείο διότι διαμορφώνεται ανάλογα ανά εβδομάδα.

Το πρόγραμμα έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση, οι γονείς το αγκάλιασαν για ακόμη μια χρονιά και τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα, συμπλήρωσε η κυρία Ακριτίδου, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει αναλυτικό – σχολικό πρόγραμμα αλλά δημιουργικό, το οποίο μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει, φυσική αγωγή, γυμναστική, εικαστικά, θεατρολογία, ενώ υπάρχει ψυχολόγος που συνεπικουρεί όλα τα σχολεία, αλλά και νοσηλεύτριες για να παρέμβουν σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης είναι μεγάλος και αυτό είναι πολύ θετικό, καθώς οι γονείς τους έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

«Είναι σημαντικό τα παιδιά να έχουν δημιουργική απασχόληση κάνοντας έναν εξαιρετικό κύκλο μαθημάτων, όπως είναι η γυμναστική, το θέατρο, η μουσική, τα εικαστικά κ.α. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμβάλλουν εδώ και πολλά χρόνια σε αυτό το πρόγραμμα: στην αντιδήμαρχο κυρία Ακριτίδου, την προϊσταμένη κυρία Φωτοπούλου, τους εκπαιδευτικούς και όλους όσους φροντίζουν αυτές τις ημέρες του καλοκαιριού το μέλλον της πόλης και της χώρας μας που είναι τα παιδιά, τα οποία κερδίζουν όλα αυτά που πρέπει για να έχουν την μεγαλύτερη συγκρότηση και την καλύτερη δυνατή παιδεία», συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας.

Δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα και της αντιδημάρχου Παιδείας, Δ. Ακριτίδου:

Δείτε φωτογραφίες του GRTimes.gr:

 

Το πρόγραμμα

Η φετινή Δημιουργική Απασχόληση ξεκίνησε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 21 Αυγούστου. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών εργαζομένων, πολύτεκνων μητέρων και μονογονεϊκών οικογενειών. Τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, με εκπαιδευτικούς σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορός, γυμναστική, αθλοπαιδιές κ.λ.π.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top