Ο Piero σε μια μόνιμη και ζεστή αγκαλιά στον «Άγιο Παντελεήμονα» (VIDEO)

Ο Piero σε μια μόνιμη και ζεστή αγκαλιά στον «Άγιο Παντελεήμονα» (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Σε ένα μόνιμο και “ζεστό” περιβάλλον θα συνεχίζει να ζει ο Πέτρος Παπαϊωάννου, γνωστός ως Piero, η περιπέτεια υγείας του οποίου που έφερε στο φως το GRTimes.gr, συγκίνησε πάρα πολλούς ανθρώπους που έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του. Πλέον, ο «βασιλιάς της νύχτας» των 80s, θα έχει ως «καταφύγιο» το ίδρυμα «Ο Άγιος Παντελεήμονας», στο οποίο εγκαταστάθηκε σήμερα, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλικής Νάκου.

Ήταν 16 Μαρτίου του 2021 όταν ο Πέτρος Παπαϊωάννου, αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα με την όραση του και μη μπορώντας να συνεχίζει να ζει κάτω από άθλιες συνθήκες σε ένα μικρό διαμέρισμα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ζήτησε βοήθεια μέσω του GRTimes, ώστε να μπορέσει να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα.

Από τότε ξεκίνησε ένα «ποτάμι» αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τον αγαπητό Piero, με πάρα πολύ κόσμο, είτε παλιούς φίλους και συνεργάτες, είτε απλούς πολίτες που συγκινήθηκαν με την ιστορία του, να σπεύδουν στο πλευρό του για να τον βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσε ο καθένας. Ανάμεσα τους και πολλοί πολιτικοί, αλλά και η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βασιλική Νάκου, η οποία τον υποδέχτηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμονας», βάζοντας έτσι και ένα τέλος στην περιπέτεια του.

Ο Piero, μεταφέρθηκε σήμερα με αυτοκίνητο του Κέντρου στις εγκαταστάσεις του «Αγίου Παντελεήμονα», με τη διοίκηση του ιδρύματος να τον υποδέχεται με μια μεγάλη «αγκαλιά» και τον ίδιο να εκφράζει συγκινημένος την ευγνωμοσύνη του.

Τον Πέτρο Παπαϊωάννου υποδέχτηκαν στον Άγιο Παντελεήμονα, η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Βασιλική Νάκου, ο `Α αντιπρόεδρος του Κέντρου, Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κέντρου, Χρήστος Τένης, ο αναπληρωτής διευθυντής του «Άγιου Παντελεήμονα», Στάθης Γεωργιάδης και η γιατρός του Κέντρου, Ματίνα Ζύλη.

“Υποδεχτήκαμε τον Πέτρο Παπαϊωάννου, τον γνωστό Piero, σε έναν χώρο που είναι ειδικά διαμορφωμένος για τις ανάγκες και τα προβλήματα του, μετά από μια διαδικασία πολλών και ειδικών εξετάσεων, ώστε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για τις ανάγκες που έχει και την ακριβή κατάσταση της υγείας του” επισήμανε στο GRTimes.gr η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως είπε η κα. Νάκου, όλο το τελευταίο διάστημα το Κέντρο φρόντιζε τον Piero στην οικία του “ώστε να έχει όλα όσα πρέπει, για να είναι ασφαλής σε ένα όσο το δυνατόν κατάλληλο περιβάλλον”. Μεταξύ άλλων, προσωπικό του πήγαινε φαγητό, ενώ εθελοντές με τον συντονισμό του Κέντρου καθάριζαν το διαμέρισμα του, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις ανάγκες που έχει ένας μοναχικός άνθρωπος με σοβαρά προβλήματα όρασης.

Την ίδια στιγμή, δήλωσε η κα. Νάκου, γίνονται ενέργειες για την υγεία των ματιών του. “Κάναμε ήδη τις πρώτες εξετάσεις και θα κάνουμε και άλλες μέσα στον Μάιο, ώστε να δούμε πόσο μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση του και αν αυτή είναι αναστρέψιμη και σε πιο βαθμό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πέτρος Παπαϊωάννου, σύμφωνα με την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, ήταν σήμερα πολύ χαρούμενος και συγκινημένος με την ευχάριστη εξέλιξη της περιπέτειας του. “Όλο αυτό το διάστημα εισπράτταμε την αγάπη του, την ικανοποίηση και τη χαρά του. Και για μένα προσωπικά και για όλους μας, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να είμαστε κοντά σε κάθε συνάνθρωπο μας, να προσφέρουμε «χέρι βοηθείας», τη φροντίδα της πολιτείας και κυρίως τη φροντίδα όλων μας, γιατί η πρόνοια έχει να κάνει με το υστέρημα και το περίσσευμα του κάθε συμπολίτη μας. Αυτό είναι το ηθικό χρέος μας, αυτή είναι η μεγάλη μας ικανοποίηση. Αυτός είναι και ο στόχος της διοίκησης του Κέντρου και ο δικός μου, να είμαστε κοντά σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη” κατέληξε η κα. Νάκου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ