Ο Ζ’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης στηρίζει το συλλαλητήριο στις 15/4

Ο Ζ’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης στηρίζει το συλλαλητήριο στις 15/4

Τους λόγους για τους οποίους στηρίζει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη (15/4) στη 1 μετά το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, εξήγησε με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ζ’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Είναι κοινή διαπίστωση πια η συνεχιζόμενη αδιαφορία και η απόλυτη απροθυμία της κυβέρνησης και του Υ.ΠΑΙ.Θ. ειδικότερα να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων από το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Και ενώ εκπαιδευτικοί και μαθητ(ρι)ες ζουν μια οριακή κατάσταση με το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων και την επιβολή της τηλε-“εκπαίδευσης”, το Υ.ΠΑΙ.Θ. προχωρά στο άνοιγμα των Λυκείων (αφήνοντας τα υπόλοιπα σχολεία κλειστά επ’ αόριστον…), χωρίς όμως και πάλι τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, παρά μόνο με την επίκληση στην «ατομική ευθύνη» για άλλη μια φορά, με ένα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας self-test και μόνο “εκ των περισσευμάτων” εμβολιασμούς για τους/τις εκπαιδευτικούς. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι απαγορεύσεις, ο κρατικός αυταρχισμός και η καταστολή αλλά και η ενίσχυση με τεράστια κονδύλια όλων εκείνων που καμιά συμβολή δεν έχουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας (κανάλια, αστυνομία, ιδιωτικός τομέας υγείας κ.ά.).

Συνάδελφοι/ισσες

Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους φοιτητές (που μήνες τώρα έχουν πάρει την αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό στα χέρια τους) και όλη την κοινωνία οφείλουμε να “ορθώσουμε ανάστημα”, φραγμούς να θέσουμε στα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε το δημόσιο σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Το Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζοντας την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, στηρίζει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τον κρατικό αυταρχισμό την Πέμπτη 15 Απρίλη, 1μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου και κηρύσσει μονόωρη διευκολυντική στάση εργασίας.

Απαιτούμε:

  • Την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, την ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία και την άμεση κατάργηση της κακόφημης τηλεκπαίδευσης
  • Την κατάργηση της σύμβασης με την Ciscoκαι όλου του νομοθετικού πλαισίου για την Εξ Αποστάσεως “εκπαίδευση”
  • Την παύση κάθε προσπάθειας επιβολής και την ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση και τον εσωτερικό κανονισμό
  • Την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Την κατοχύρωση της παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας στο σχολείο, ενάντια στις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top