ΟΑΣΘ: Εμμένουν στην απόφαση για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι-Τί απαντά η διοίκηση

ΟΑΣΘ: Εμμένουν στην απόφαση για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι-Τί απαντά η διοίκηση

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομο το μπαράζ κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει πρόσφατα οι εργαζόμενοι.

“Όταν επιτέλους ΟΑΣΘ και κυβέρνηση βρουν λύση στα προβλήματά μας, μπορούμε να το συζητήσουμε. Μέχρι τότε, οι κινητοποιήσεις μας θα πραγματοποιούνται κανονικά. Μέχρι να υπάρξει εξέλιξη που λύνει τα ζητήματα που παραμένουν μέχρι σήμερα ανοικτά” τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

“Ότι έχει προγραμματιστεί μέχρι τώρα, δεν αλλάζει. Αν υπάρξει κάποια εξέλιξη ίσως συγκαλέσουμε γενική συνέλευση για να δούμε τί αποφάσεις θα πάρουμε” πρόσθεσε ο κ. Δήμκας.

Σκόδρας: Οι νόμοι και οι αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την πλήρη εφαρμογή των νόμων και των αποφάσεων που παίρνονται από τη Δικαιοσύνη.

“Κάποια στιγμή σ’ αυτή τη χώρα, οι νόμοι και οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα πρέπει να εφαρμόζονται. Θα δούμε τι θα κάνουμε εάν και εφόσον αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων” τόνισε από την πλευρά του στο GRTimes ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας.

Το μπαράζ κινητοποιήσεων από τους εργαζόμενους

Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ του GRTimes από τις 2/7 το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη (7/7) τα λεωφορεία να ακινητοποιούνται κατά τις ώρες 10:00 – 16:00.

Επιπλέον, τη Δευτέρα, 11/7, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Επιπροσθέτως, στάση εργασίας από τις 04:30 έως και τις 09:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη, 13/7, ενώ την ίδια ημέρα, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα σταματήσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από τις 21:00.

Ακόμη, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και την Παρασκευή, 15/7, από τις 10:00 έως τις 16:00, ενώ τη Δευτέρα (18/7) θα απεργήσουν για ολόκληρο το 24ωρο.

Τέλος, την Τετάρτη (20/7) θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 10:00 έως στις 16:00 αλλά και ακόμη μία 24ωρη απεργία, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 22/7. Ήδη έχει προηγηθεί μια στάση εργασίας χθες Τρίτη από τις 10.00 έως και τις 16.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top