Οδηγοί ταξί: “Ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους”

Οδηγοί ταξί: “Ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους”

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αυτοκινητοπομπή πρόκειται να προχωρήσουν οι οδηγοί ταξί, την Πέμπτη, 4/03/2021, στην Αθήνα, εξαιτίας των πολύμηνων οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ενώ στελέχη των σωματείων πρόκειται να συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Διαβάστε τι λένε στο GRTimes ο πρόεδρος Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α, Σεραφείμ Κασιδιάρης, και ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης, Κλήμης Λεοντιάδης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή όλων των σωματείων ταξί της επικράτειας πρόκειται να προχωρήσουν οδηγοί ταξί την Πέμπτη, 4/03/2021 κάνοντας ταυτόχρονα αυτοκινητοπομπή στους δρόμους της Αθήνας . Όπως γνωστοποιεί ο κ. Κασιδιάρης στο GRTimes, το αίτημα της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. για συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα έγινε δεκτό, με τον ίδιο να υποδέχεται τους οδηγούς ταξί στο Υπουργείο Οικονομικών στις 11:30 την ίδια ημέρα.

“Ένα χρόνο τώρα είμαστε σε απόγνωση. Πλέον είναι θέμα επιβίωσης. Εκτός από τα 800 ευρώ που λάβαμε στο πρώτο lockdown δεν έχουμε χρηματοδοτηθεί καθόλου. Στην πρώτη επιστρεπτέα προκαταβολή δεν ήμασταν μέσα, ενώ η 2η και η 3η, δεν προτιμήθηκε από τους συναδέλφους διότι πρόκειται για ένα άτοκο δάνειο, με το οποίο λόγω πολλών χρεών δεν θα μπορούσαν να επιφορτιστούν. Ακόμα και στις μη επιστρεπτέες προκαταβολές των Περιφερειών μείναμε στην “απέξω”, διότι ήταν βασικό κριτήριο να έχει μειωθεί ο τζίρος κατά 20%. Ο συνάδελφος που έχασε 19,5% έμεινε έξω. Πάλι οι μεγάλοι τα πήραν”, αναφέρει ο κ. Κασιδιάρης.

“Δεν προχωράμε σε απεργία για να μην συνωστιστούν σε άλλα μέσα”

Ο ίδιος τονίζει ότι η ομοσπονδία αποφάσισε να μην προχωρήσει σε απεργία, καθώς λόγω κορωνοϊού, δε θα ήθελε να παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού σε άλλα μέσα μεταφοράς.

“Θα γίνει αυτοκινητοπομπή από τους συναδέλφους. Θα ξεκινήσουν οδηγώντας στην Καβάλας, θα ανέβουν την Πειραιώς, θα συνεχίσουν στη Σταδίου με προορισμό το Σύνταγμα. Πρόκειται για μία μεγάλη πορεία. Μετά από 4 μήνες lockdown ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους. Παράλληλα, στελέχη των σωματείων θα συναντηθούν με τον κ. Σταϊκούρα ώστε να συζητηθούν τα αιτήματά μας. Τα σημαντικότερα εξ αυτών, είναι να επιδοτηθούμε για τις χαμένες κενές θέσεις μας, όπως επιδοτήθηκαν όλες οι μεταφορές, αλλά και να μπούμε σε ένα πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση των αυτοκινήτων μας, την οποία το ίδιο το κράτος ζητά”, αναφέρει.

Λεοντιάδης: Ζητάμε επιτακτικά να δοθεί έστω κάτι

Ο κ. Λεοντιάδης τονίζει στο GRTimes ότι το σωματείο της Θεσσαλονίκης θα είναι παρών στην κινητοποίηση της Πέμπτης, με 10 στελέχη να συμμετέχουν στη συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα. Ο ίδιος θεώρησε απαραίτητη μία 24ωρη απεργία σε όλες τις πόλεις, ωστόσο, όπως αναφέρει “θα ακολουθηθεί η γραμμή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας”.

“Συμπορευόμαστε όμως με την Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α., και ίσως η απεργία γίνει σε δεύτερο χρόνο. Θα συμμετέχουμε στελέχη από πολλές πόλεις της Ελλάδος. Θα έχουμε “πολυχρωμία”. Μετά από τόσους μήνες σκληρού lockdown ο κλάδος δεν αντέχει άλλο. Ζητάμε επιτακτικά να δοθεί έστω κάτι. Από τον Μάρτιο του 2020, με εντολή του κράτους μεταφέρουμε μάξιμουμ δύο πελάτες και δεν έχουν ανταποδώσει ούτε στο 30% τα χρήματα που χάθηκαν με την απαγόρευση που εκείνοι θέσπισαν”, αναφέρει ο ίδιος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top