Οι Ανθισμένες Ροδακινιές της Βέροιας με τα 8,5 δισ. άνθη τους ‘βάφουν’ τον κάμπο… ροζ

Οι Ανθισμένες Ροδακινιές της Βέροιας με τα 8,5 δισ. άνθη τους ‘βάφουν’ τον κάμπο… ροζ

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας υποδέχεται τους εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα που επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Ημαθίας με αφορμή τις «Ανθισμένες Ροδακινιές». Εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά, πεζοπορία και ποδηλατάδα στον ροζ κάμπο αλλά και περιήγηση στην πόλη της Βέροιας περιλαμβάνει η δράση που διοργανώνεται αύριο, Κυριακή 19 Μαρτίου.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Ούτε ένα, ούτε δυο, ούτε τρία αλλά 8,5 δισεκατομμύρια άνθη ροδακινιάς ‘ντύνουν’ τον κάμπο της Ημαθίας ροζ δημιουργώντας ένα μαγευτικό θέαμα, το οποίο προκαλεί το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών από κάθε σημείο της Ελλάδας.

Ήδη από σήμερα, καταφθάνουν στην περιοχή της Βέροιας οργανωμένα γκρουπ, σύλλογοι, φωτογραφικές ομάδες, ακόμη και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού προγράμματος ‘Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη’ του ΑΠΘ  αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τον ροζ κάμπο αλλά και να συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας (ΤΟΒ).

Σήμερα, Σάββατο 18 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί, όπως πληροφορεί το GRTimes.gr η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας Γιάννα Πιλιτσίδου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά, ηλικίας 6-10 ετών.

«Με τη βοήθεια του ζωγράφου Δαμιανού Οικονομίδη τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με τα δικά τους μάτια τον ροζ κάμπο της Βέροιας» αναφέρει η κα. Πιλιτσίδου προσθέτοντας πως η δράση  θα διαρκέσει δυο ώρες (έως τις 12.00 το μεσημέρι) και ανά μισή ώρα θα εναλλάσσονται τα παιδιά, ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν όσα περισσότερα γίνεται. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται προεγγραφή.

Ζωγραφική προσώπου και ποδηλατάδα μέσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές

Σ’ ότι αφορά τις κύριες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, αύριο, Κυριακή 19 Μαρτίου, όπου οι καιρικές συνθήκες όπως δείχνουν θα είναι ιδανικές με λιακάδα, θα ξεκινήσουν με ζωγραφική προσώπου στο πάρκο Ελιάς, από τις 9 το πρωί έως τις 10.00 π.μ.

Από το πάρκο Ελιάς θα γίνει η αναχώρηση, στις 10.00 π.μ. για την περίφημη ποδηλατάδα μέσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές. Όπως επισημαίνεται, η συνολική διαδρομή είναι 17 χλμ. ενώ η υψομετρική διαφορά φτάνει τα 120 μ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες, ξεκινώντας από το πάρκο Ελιάς, θα κατηφορίσουν προς τον οικισμό της Μέσης, θα ακολουθήσουν το δρόμο για Κουλούρα, συνεχίζοντας προς το χωριό Άμμος. Θα υπάρξει στάση για νερό και κολατσιό, πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής  για τη Βέροια.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη του ΤΟΒ η ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια εύκολη διαδρομή σε άσφαλτο που απευθύνεται σε όλους τους ποδηλάτες άνω των 13 ετών (ανήλικοι μόνο με συνοδεία). Ως απαραίτητος εξοπλισμός είναι το κράνος και ως προαιρετικός γάντια και παγούρι με νερό. Δείτε όλη την κανονική διαδρομή των 17 χλμ. εδώ.

Εκτός από την παραπάνω διαδρομή των 17 χλμ., υπάρχει άλλη μια, για τους… θαρραλέους. Από το χωριό Άμμος, όπου θα γίνει και το διάλειμμα για κολατσιό, οι πιο θαρραλέοι μπορούν να συνεχίσουν προς το φράγμα, τις τεχνητές λίμνες και τα στενά του Αλιάκμονα. Το συνολικό μήκος αυτής της μέτριας/δύσκολης διαδρομής είναι 43 χλμ. (http://bit.ly/38gZpBi).

Περίπατος στις Ανθισμένες Ροδακινιές

Εκτός από την ποδηλατάδα, στο πρόγραμμα των δράσεων του ΤΟΒ περιλαμβάνεται και ο περίπατος στις Ανθισμένες Ροδακινιές. Η συνάντηση θα είναι και πάλι στο πάρκο Ελιάς, με ώρα αναχώρησης στις 10 το πρωί.

«Ξεκινάμε από το πάρκο Ελιάς, όπου απολαμβάνουμε την απεριόριστη θέα του ολάνθιστου ροζ κάμπου. Τα πρώτα ανθισμένα χωράφια απέχουν ελάχιστα από το κέντρο της Βέροιας! Περπατάμε παρέα, μαθαίνουμε για την καλλιέργεια του ροδάκινου και απολαμβάνουμε μοναδικές ανοιξιάτικες στιγμές στη φύση» αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΟΒ σχετικά με τη δράση.

Για τη δε περιήγηση στην πόλη της Βέροιας η αναχώρηση θα γίνει στις 13.00, από το πάρκο Ελιάς, όπου οι συμμετέχοντες οι οποίοι θα συνοδεύονται από ντόπιους εθελοντές θα ξεναγηθούν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βέροιας.

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Παράλληλα με τις δράσεις ανάμεσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές θα ‘τρέχει’ και φωτογραφικός διαγωνισμός, σκοπός του οποίου είναι ο κάθε διαγωνιζόμενος να αποτυπώσει τη στιγμή από αυτό το μοναδικό θέαμα που έχει κάνει τον ‘γύρο’ του κόσμου μέσα από δημοσιεύματα και προβολές.

Ποδήλατα από το Δήμο Βέροιας

Οι παραπάνω δράσεις που διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας θα γίνουν με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας και της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας η οποία θα φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών στις μετακινήσεις τους.

Επίσης, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr ο Δήμος Βέροιας θα διαθέσει περίπου δέκα (10) ποδήλατα για κάποιους που θα επισκεφτούν τη Βέροια από μακριά και θα θελήσουν να συμμετέχουν στην ποδηλατική διαδρομή. Σημειώνεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στις δράσεις με δική τους ευθύνη.

Με τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας και το Vespa Club

Οι δράσεις στον ροζ κάμπο της Βέροιας θα συνεχιστούν και την επόμενη Κυριακή 26 Μαρτίου και όπως πληροφορεί το GRTimes.gr η πρόεδρος του ΤΟΒ, θα υπάρξει συμμετοχή και της Λέσχης Αυτοκινήτου Βέροιας η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας καθώς και του Vespa Club Veria.

Στην με πεζοπορία, θα υπάρχουν σε διάφορα σημεία ιστορικά αυτοκίνητα της Λέσχης, «που θα δώσουν και το ερέθισμα για φωτογραφίες» όπως επισημαίνεται, τη δε διαδρομή της ποδηλατάδας θα την αντικαταστήσουν οι βέσπες και ουσιαστικά «θα μπει ένα ‘σποράκι’ ούτως ώστε του χρόνου να καλέσουμε μέσω του Vespa Club Hellas και μέλη από άλλους συλλόγους να συμμετέχουν στη δράση» προσθέτει η κα. Πιλιτσίδου.

Εκπτώσεις για διαμονή στα ξενοδοχεία της Ημαθίας

Τόσο για αυτό το Σαββατοκύριακο 18 – 19 Μαρτίου όσο και για το επόμενο 25-26/3, η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας υποστηρίζοντας τις δράσεις του ΤΟΒ, απηύθυνε κάλεσμα προς τα μέλη της ώστε να παρέχουν εκπτώσεις σ’ όσους επισκεφθούν την περιοχή στο διάστημα της Ανθοφορίας των Ροδακινιών.

Τα ξενοδοχεία που ανταποκρίθηκαν ως τώρα στο κάλεσμα είναι στη Βέροια, Aiges Melathron, Hotel Villa Elia, Veriapolis Hotel, Lositsi, Kokkino Spiti Boutique Hotel και στη Νάουσα Esperides Hotel, Asteras Naousa. Οι εκπτώσεις που παρέχονται κυμαίνονται από 10% έως 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανθισμένες Ροδακινιές: Τη ροζ «θάλασσα» του κάμπου περιμένει η Βέροια

Ρεβανί Βεροίας: Το πιο γλυκό σουβενίρ της Βέροιας αποκτάει ‘ταυτότητα’ 

Ταξίδια περιπέτειας: Ποια είναι η θέση της Ελλάδας ανάμεσα στις 20 καλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες

ΚΤΕΛ Μακεδονίας: Αύξηση της επιβατικής κίνησης έως 100% – Θα υπάρξει ‘ανταγωνισμός’ με τις λεωφορειακές γραμμές της Hellenic Train;

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top