Οικονομικά Υπουργεία: Σταθερές αξίες, κρίσιμες αλλαγές και… η έκπληξη!

Οικονομικά Υπουργεία: Σταθερές αξίες, κρίσιμες αλλαγές και… η έκπληξη!

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Αμετάβλητες διατήρησε, παρά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό,  τις συνθέσεις της πολιτικής ηγεσίας στα δύο βασικά Οικονομικά Υπουργεία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για αλλαγές στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Σταθερός στο Τουρισμού ο Θεοχάρης.

Η ίδια «ομάδα» παραμένει επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών, απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός  έμεινε ικανοποιημένος από την διαχείριση των δημοσίων οικονομικών σε μία πολύ δύσκολη περίοδο λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Έτσι, οι κύριοι Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος και Γεώργιος Ζαβός, θα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν στην υλοποίηση ενός σύνθετου έργου που αφορά στην διαχείριση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας, την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και συνολικά του επομένου Κ.Π.Σ. και, παράλληλα, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα τονώσουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας. ΄

Καμία αλλαγή και στην ηγετική τετράδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με τους κυρίους Άδωνι Γεωργιάδη, Νίκο Παπαθανάση, Γιάννη Τσακίρη και Χρίστο Δήμα, να παραμένουν στις θέσεις τους και να έχουν μπροστά τους τις μεγάλες προκλήσεις ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ 2014-2020, την αποτελεσματικότερη διαχείριση του επόμενου ΕΣΠΑ, την προώθηση επενδύσεων στους άξονες προτεραιότητας που έχει θέσει η Κοινότητα αλλά και η χώρα μας μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανάπτυξης.

Στο κρίσιμο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από την «παλιά» ηγετική ομάδα, παραμένει  μόνο ένα μέλος, ο κ. Νίκος Ταγαράς, που αναλαμβάνει τους Τομείς Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.  Αποχωρεί ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος σημειωτέον έχει δεχθεί έντονη κριτική για τις επιλογές του σε ό,τι αφορά στις ΑΠΕ, αλλά και την εκτός σχεδίου δόμηση. Μαζί με τον κ. Χατζηδάκη αποχωρεί και ο υφυπ. Χωροταξίας καθ. Δημήτρης Οικονόμου.

Η νέα τριανδρία του ΥΠΕΝ απαρτίζεται από τους: Κώστα Σκρέκα, Υπουργό, Γιώργο Αμυρά, Υφυπουργό για το Περιβάλλον και Νίκο Ταγαρά, Υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος.

Αλλαγές καταγράφονται και στο Υπουργείο Εργασίας, του οποίου η ηγετική ομάδα ενισχύεται με δύο πολιτικά πρόσωπα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης αναλαμβάνει πλέον το Υπουργείο Εργασίας , με  τον Υφυπ. Παναγιώτη Τσακλόγλου να αναλαμβάνει τον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, την Υφυπ. Μαρία Συρεγγέλα τα θέματα Δημογραφικής Πολιτικής & Οικογένειας, ενώ σταθερή στον Τομέα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μένει η Υφυπ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί καθαρώς Οικονομικό Υπουργείο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οπωσδήποτε και είναι Παραγωγικό και μάλιστα σημαντικότατο διαχρονικά για την ανάπτυξη της χώρας. Στο ΥΠΥΜΕ λοιπόν ακλόνητο παραμένει το ηγετικό δίδυμο του Κώστα Καραμανλή και του Γιάννη Κεφαλογιάννη, με τον πρώτο βεβαίως στη θέση του Υπουργού και τον κ. Κεφαλογιάννη Υφυπουργό αρμόδιο για τις Μεταφορές.

Μία αλλαγή που είχε πολύ συζητηθεί κατά τους τελευταίους μάλιστα μήνες, ήταν αυτή του κ. Θεοχάρη, καθώς πληροφορίες τον ήθελαν να απομακρύνεται από το Υπουργείο Τουρισμού.

Τελικώς ο κ. Θεοχάρης αποδείχθηκε ακλόνητος στη θέση του Υπουργού Τουρισμού, αλλά όχι το ίδιο και ο Υφυπουργός Μάνος Κόνσολας, τη θέση του οποίου καταλαμβάνει η Σοφία Ζαχαράκη, υπεύθυνη για την Τουριστική Εκπαίδευση και τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ