Οικονομικοί φορείς σε Μητσοτάκη: Συνέχιση της στήριξης σε εστίαση, εμπόριο και τουρισμό (VIDEO)

Οικονομικοί φορείς σε Μητσοτάκη: Συνέχιση της στήριξης σε εστίαση, εμπόριο και τουρισμό (VIDEO)

“Τσουνάμι” λουκέτων θα ξεσπάσει στην αγορά, από το φθινόπωρο και μετά, αν δεν στηριχθούν εμπόριο και εστίαση, ενώ ο ξενοδοχειακός κλάδος χρειάζεται χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων για να ανοίξει η αγορά εκθέσεων και συνεδρίων.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου 

Τα ανωτέρω επισημάνθηκαν από εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και Παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, στη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο ΥΜΑΘ.

Οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις, έμειναν εκτός χρηματοδοτήσεων από το ΤΕΠΙΧ και την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ενώ από το Νοέμβριο και μετά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα “βουνά” των ακάλυπτων επιταγών που θα πρέπει να καλύψουν. Τότε θα φανεί η έκταση της κρίσης στην αγορά, είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης  που βλέπει να έρχεται “τσουνάμι” λουκέτων.

Τη στήριξη εμπορίου, εστίασης και των τουριστικών επιχειρήσεων όλων των βαθμίδων, ζήτησε ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης, προσθέτοντας το αίτημα του ΕΕΘ για αναμόρφωση της Επιμελητηριακής νομοθεσίας.

Ο κ. Ανδρέας Μανδρίνος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό βελτίωση των πυλών εισόδου της χώρας, αίτημα που ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι είναι θέμα χρόνου για να λυθεί.

Επίσης ο κ. Μανδρίνος επέμεινε στο να προχωρήσει η επέκταση του Μετρό προς αεροδρόμιο ( μελέτη και κατασκευή), ενώ επισήμανε πως για να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία πόλης χωρίς ζημίες, στη χειμερινή σεζόν, θα πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα για εκθεσιακές και συνεδριακές διοργανώσεις.

Στη συνάντηση από πλευράς φορέων μετείχαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Γιάννης Μασούτης, του ΣΕΒΕ κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, του ΣΒΕ κ. Αθ. Σαββάκης, του ΒΕΘ κ. Αν. Καπνοπώλης, του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης , του ΓΕΩΤΕΕ κ. Αθ. Σαρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Θα “τρέξουν” τα έργα υποδομών στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όλα υπό έλεγχο στα νοσοκομεία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ