Οικονόμου: Εφαρμόζουμε αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική

Οικονόμου: Εφαρμόζουμε αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική

«Σε αυτήν την ιδιαίτερα επιθετική φάση της πανδημίας εστιάζουμε στην εφαρμογή της στρατηγικής μας: συγκεκριμένα μέτρα, που αφορούν στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας και την υποχρέωση για τεστ και περιορισμούς κίνησης σε συγκεκριμένους χώρους, έμφαση και ευαισθητοποίηση στο πρόγραμμα εμβολιασμού με κάθε μέτρο και τρόπο, με την πειθώ και την δυνατότητα πρόσβασης εύκολα στο εμβόλιο όπως έχει γίνει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με ενθάρρυνση για την τρίτη δόση και ασφαλώς την διαρκή προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ με όλους τους τρόπους και σε όλα τα επίπεδα», υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για την πιθανότητα λήψης επιπρόσθετων μέτρων με στόχο την αντιμετώπισης της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε, δε, πως όλες μας οι προσπάθειες είναι προσανατολισμένες στην αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα αξιολογούμε την δυναμική και τα μεγέθη της πανδημίας καθημερινά. «Προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, αλλά και η οικονομία, η κοινωνία, η εκπαίδευση, η ζωή να λειτουργεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό της κανονικότητας και να ενισχύουμε το σύστημα Υγείας ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ιδιαίτερα επιθετική φάση της πανδημίας, που αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση για τον κυβερνητικό σχεδιασμό σχετικά με τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως προφανώς η κυβέρνηση κατανοεί την ανησυχία γονέων και δασκάλων σημειώνοντας ότι «έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο λειτουργίας της διά ζώσης εκπαίδευσης στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, το οποίο μέχρι στιγμής αποδίδει ικανοποιητικά αποτελέσματα, υπό την έννοια ότι εξακολουθούμε να έχουμε την διά ζώσης εκπαίδευση και το πιο τακτικό testing, που υπάρχει σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, τολμώ να πως και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου».

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών έναντι του κύματος ανατιμήσεων σε ενέργεια και βασική είδη πρώτης ανάγκης, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «η προσπάθεια ενίσχυσης των εισοδημάτων είναι διαρκής» και ότι «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, που δημιουργεί η οικονομική μας πολιτική θα στηρίζουμε τους ανθρώπους, πέραν των επιπρόσθετων μέτρων στήριξης έναντι της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, που ανακοινώθηκαν και χθες και θα εφαρμοστούν το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, στις 15 Δεκεμβρίου θα διπλασιαστεί η ενίσχυση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μιας κατηγορίας συμπολιτών μας, που κατεξοχήν χρήζει υποστήριξης και βοήθειας. Η Πολιτεία στέκεται και θα σταθεί στο πλευρό τους». Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε έμφαση στο γεγονός, όπως είπε, ότι η ακολουθούμενη πολιτική έχει οδηγήσει σε μία πολύ μεγάλη και ουσιαστική μείωση της ανεργίας. Τόνισε, δε, πως συνολικά η κυβερνητική πολιτική είναι στραμμένη σε αυτήν την κατεύθυνση, ήτοι η ανάπτυξη, που επιτυγχάνεται να βρίσκει μέρισμα και αντίκρισμα στην ευημερία και την προκοπή των πολιτών. Σε ερώτηση, δε, για το κατά πόσον επίκεινται νέα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών αφ ης στιγμής οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της Οικονομίας είναι θετικές ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι «όσα τα πράγματα πηγαίνουν καλά εν μέσω του δυσχερούς περιβάλλοντος της πανδημίας του κορωνοιού, όσο έχουμε αυτές τις δυνατότητες μην έχετε αμφιβολία πως όποια περιθώρια υπάρχουν, τα οποία, όμως δεν θα οδηγούν σε ακύρωση της κατεύθυνσης αυτής θα αξιοποιούνται για να στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας και ιδίως σε όλους όσοι έχουν ανάγκη».

Κληθείς να σχολιάσει προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «η χώρα μας με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ειρήνη και είναι ταυτόχρονα παράγοντας σταθερότητας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα ακολουθεί μία πολιτική ενίσχυσης της στρατιωτικής της δυνατότητας, που έχει ενισχύσει πολύ το γεωστρατηγικό της αποτύπωμα. Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε σε αυτήν την γραμμή, έχουμε επιτύχει πολλά πράγματα και θα επιτύχουμε και ακόμη περισσότερα». Σε ό,τι αφορά στη μήνυση, που υπέβαλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «έχω τοποθετηθεί και προσωπικά, η εφημερίδα σας φιλοξενεί σήμερα το σχόλιο μου. Είναι σαφές ότι στην χώρα μας η ελευθεροτυπία δεν είναι απλώς παράδοση και στοιχείο της κουλτούρας μας αλλά προστατεύεται συνταγματικά. Αυταρχικές αντιλήψεις σε άλλα συστήματα στην Ελλάδα δεν γίνονται ανεκτά, αυτό αφορά συνολικά στη λειτουργία του τύπου, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για απειλές και αναθεωρητικά και επιθετικά δόγματα, που η κυβέρνηση έχει πολλές φορές αποκρούσει και καταγγείλει σε όλα τα φόρα με κάθε ευκαιρία και σε πολύ υψηλή ένταση.

Σε ερώτηση για το εάν οι συνομιλίες Μητσοτάκη – Ρούτε αφορούσαν την αγορά φρεγατών και για το εάν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με την απόκτηση κορβετών, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε στις δηλώσεις των δύο ηγετών προχθές στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ για το δεύτερο τόνισε πως «δεν έχει κάποιο σχόλιο επ αυτού αυτή τη στιγμή»

Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό και την απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «οι πρόσφατες απαντήσεις του πρωθυπουργού είναι πλήρως κατανοητές. Είναι γνωστό, πως η χώρα μας εφαρμόζει μία αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, έχει διασώσει δεκάδες ανθρώπινες ζωές, οι οποίες τίθενται σε κίνδυνο από την τακτική των δουλεμπόρων. Ταυτόχρονα η διεθνής κοινότητα και πολύ περισσότερο η ελληνική κοινωνία γνωρίζουν τη μεγάλη αλλαγή και σε ό,τι αφορά την φύλαξη των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων και τις συνθήκες υπό τις οποίες φιλοξενούνται στην χώρα μας πρόσφυγες και μετανάστες».

Ερωτηθείς τέλος για σχετική ερώτηση, που έχει καταθέσει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για το Μεταναστευτικό, Νίκος Φίλης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως θα απαντηθεί η ερώτηση από τον αρμόδιο υπουργό, όπως ορίζεται από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορωνοϊός – Κρήτη: Νεκρός 49χρονος πλήρως εμβολιασμένος

Μακρή: Μόνο το 30% των παιδιών που νοσούν μολύνονται στο σχολείο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Σέρρες: Εισαγγελική παρέμβαση για τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο

Γιαννάκος: Χωρίς κενή ΜΕΘ η μισή Ελλάδα -Με ηλικιακά κριτήρια η επιλογή ασθενών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών σε εξέλιξη (VIDEO)

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού: Έκτακτη ανακοίνωση για το εμβόλιο της γρίπης και του κορωνοϊού

Εύζωνοι: Μετέφερε παράνομα τέσσερις αλλοδαπούς με το φορτηγό του

Ν. Κεραμέως: «Καμία αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων»

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 22χρονος ανεμβολίαστος στο “Παπαγεωργίου”

Ιπποκράτειο: Με φουλ πληρότητα στη ΜΕΘ και 4 διασωληνωμένους εκτός ξεκίνησε η εφημερία

Κορωνοϊός: Πέθανε στο Λαϊκό διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ (VIDEO)

Τσακρής: Άτομα νόσησαν επίτηδες για να μην εμβολιαστούν (VIDEO)

Τσαϊρίδης: Αστυνομική επιχείρηση μεταφοράς κρατουμένων για… rapid test αντί να πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top