Οικονόμου: Μιλάμε για αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ – Καθαρά και ξάστερα

Οικονόμου: Μιλάμε για αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ – Καθαρά και ξάστερα

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε πως ο πρωθυπουργός έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι το νομοθετικό έργο θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Για δε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ανέφερε ότι είναι λογικό να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο υπουργείο Παιδείας.

Καμία αντίθεση

Σχετικά με αναφορά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για βαθύ αντικρατισμό και αν υπάρχει αντίθεση με δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ο οποίος μιλά για βαθύ κράτος, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως δεν διακρίνει καμία αντίθεση. «Αν παρατηρήσει κανείς την πολιτική μας θα δει πως αντιλαμβανόμαστε τη σωστή λειτουργία του Κράτους. Κράτος ήταν το ΕΚΑΒ, η ΕΜΑΚ, το σύστημα Υγείας. Κράτος είναι ο ΕΦΚΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων και σημείωσε πως «προφανώς ένα κράτος πρέπει να είναι σύγχρονο και αποτελεσματικό και από την άλλη υπάρχουν νησίδες αντίδρασης που έχουν να κάνουν με συμπτώματα κρατισμού, με παθογένειες του χθες, που κατά την πρώτη τετραετία δεν προλάβαμε να αντιμετωπίσουμε παντού».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του κράτους για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη.

Ερωτηθείς ποια είναι θέση της κυβέρνησης για τον βουλευτή κ. Καπάτο, απάντησε πως ο ίδιος έχει απαντήσει πλήρως στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Τσίπρας βλέπει παντού φαντάσματα…

Για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για κυβερνήσεις κουρελού ο κ. Οικονόμου απάντησε τα εξής: «Από την πολύ δαιμονοποίηση πάντων ο κ. Τσίπρας βλέπει παντού φαντάσματα. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Μιλάμε για αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ. Καθαρά και ξάστερα. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό αυτοδύναμη εντολή κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ. Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι είναι ένα κόμμα πολιτικά ευρύχωρο, διευρύνει την απήχησή της, μπορεί να ενσωματώνει δημιουργικούς ανθρώπους χωρίς ταμπού. Γι’ αυτό το 28% έφτασε στο 40% . Γι’ αυτό απολαμβάνει μετά από δύσκολη τετραετία την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας. Με σεμνότητα, αναγνώριση των λαθών και αυτοπεποίθηση θα ζητήσουμε νέα αυτοδύναμη εντολή. Να μιλάει έστω και μέσα σε αυτό το θολό τοπίο ο πρωθυπουργός που κυβέρνησε όταν διαλύθηκαν οι ΑΝΕΛ με τέσσερις βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, ένα βουλευτή από το Ποτάμι, μία βουλευτή από τον κ. Λεβέντη…; Υποτιμούν την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών αλλά μη ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε».

Οι πολίτες θα ζυγίσουν και θα αποφασίσουν

Ερωτηθείς αν η ΝΔ θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Ανδρουλάκη για μετεκλογική συνεργασία, απάντησε πως ο πρωθυπουργός έχει πει ότι στις 21 Μαΐου οι Έλληνες με τη ψήφο τους θα δείξουν ποιος θα κυβερνήσει και στις δεύτερες εκλογές με ποιο τρόπο θα κυβερνήσει. «Πιστεύουμε ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις ανταποκρίνονται στην εθνική αναγκαιότητα. Ποια είναι η στρατηγική των υπόλοιπων κομμάτων; Ποια είναι η προοδευτική διακυβέρνηση; Θα κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες; Θα κυβερνήσει ο κ. Ανδρουλάκης με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βαρουφάκη; Στις 21 Μαΐου ποιες είναι οι πολιτικές που προτείνουν στους πολίτες; Οι Έλληνες ξέρουν ποιος μείωσε τους φόρους και ποιος είναι ο πρωθυπουργός που μπορεί να αυξήσει τους μισθούς. Ξέρουν ποιος είναι ο πρωθυπουργός που αναβάθμισε την διεθνή εικόνα της χώρας. Ποια είναι η αντιπρόταση από την άλλη πλευρά; Με ποιες πολιτικές; Αυτά θα συγκριθούν. Οι πολίτες θα ζυγίσουν και θα αποφασίσουν», ανέφερε.

Πάθος και μένος

Ο κ. Οικονόμου για τον κ. Ανδρουλάκη ανέφερε επίσης ότι αυτό που αξίζει κανείς να αναδείξει και να διαπιστώσει είναι ότι κάθε φορά που αναφέρεται στον πρωθυπουργό είναι ευδιάκριτο το πάθος και το μένος ενώ αντίθετα όταν κάνει κριτική στον κ. Τσίπρα είναι σαν να την κάνει από αγγαρεία.

Σχετικά με το θέμα της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή δήλωσε πως όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών θα κλείσει και αυτό το ζήτημα.

Για όσα λέει το ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση δεν έχει διαβάσει το Σύνταγμα, απάντησε πως ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι πρωθυπουργός της χώρας γιατί αυτό επιτάσσει ο σεβασμός στη λαϊκή κυριαρχία.

State Department και Le Point

Ερωτηθείς πώς απαντά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε όσα λέει ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ότι ο κ. Μητσοτάκης προωθούσε τη διακοπή των γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως αυτά τα πράγματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πως οι θέσεις των δύο χωρών ήταν πάντοτε ευθυγραμμισμένες. «Αυτά τα πράγματα είναι εντελώς ανυπόστατα», συμπλήρωσε.

Για την έκθεση του State Department, είπε ότι έχει διάφορες αναφορές για τη χώρα μας και το αξιοσημείωτο είναι ότι επαναλαμβάνει τα ίδια για την Ελλάδα όπως το 2016, το 2017, το 2018 με την ίδια σκληρή κριτική παραδοσιακά.

Για το άρθρο στο Le Point σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως αν κανείς μελετούσε το άρθρο θα καταλάβαινε πως άλλα εννοούσε. «Αναδείκνυε την ασυνέπεια του κ. Τσίπρα για να κερδίσει την εξουσία στην Ελλάδα. Δεν αναδεικνύονται από όλα αυτά οι ιδιότητες του μεταρρυθμιστή όπως αντελήφθη ο κ. Τσίπρας. Το συγκεκριμένο περιοδικό έχει ξανασχοληθεί μαζί του όχι με τιμητικό τρόπο», ανέφερε.

Για την υπόθεση του κ. Παπαθανάση ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι «τα ψέματα που επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας για να τον στοχοποιήσει και να παίξει με τον πόνο ανθρώπων που έχουν πάρει δάνεια, δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτά που έχει πει ο ίδιος και αναφέρει η ανακοίνωση της τράπεζας η οποία λίγο πολύ επιβεβαιώνουν τους δικούς του ισχυρισμούς».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Απίστευτες εικόνες: ΙΧ αστυνομικών «θάφτηκαν» κάτω από μπάζα μετά από κατάρρευση τοίχου (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη – The World: Το μεγαλύτερο ιδιωτικό σκάφος κατοικιών! – Έντονο ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Υπόθεση σοκ με ανήλικους: Χτύπησαν 15χρονο στην Τούμπα και τον έστειλαν στο νοσοκομείο

Εκλογές στις 21 Μαΐου: Πότε κλείνει η Βουλή – Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τις κάλπες

Τάσος Γαϊτάνης: «Θα δώσουμε τη μάχη για την πατρίδα και τους πολίτες»

Εκλογές 2023: Πώς υπολογίζονται οι έδρες με την απλή αναλογική – Τι ποσοστό χρειάζονται τα κόμματα

INTERNISA Job Fair: Τεράστιο ενδιαφέρον για την έκθεση εργασίας της ΠΚΜ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (LIVE)

Λουτρά Θέρμης: «Εγκαταλελειμμένο στολίδι» που μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Δίκη των 12: “Εσείς το κάνατε”, ξέσπασαν οι γονείς του Άλκη

Αντίθετοι στο να μπει το τσουρέκι στο “Καλάθι του Πάσχα” οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης

Χαλκιδική: Απειλές, ξύλο, αίματα και διακοπή σε αγώνα μπάσκετ Κ21 (ΦΩΤΟ)

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top