Οικονόμου στο GRTimes για ακρίβεια: Η κυβέρνηση παίρνει από λίγους, για να ενισχύσει πολλούς (VIDEO)

Οικονόμου στο GRTimes για ακρίβεια: Η κυβέρνηση παίρνει από λίγους, για να ενισχύσει πολλούς (VIDEO)

Στις ενέργειες και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση των νοικοκυριών από το «τσουνάμι» της ακρίβειας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου από τη Θεσσαλονίκη, ερωτηθείς σχετικά από το GRTimes.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Αλέξη Αλεξιάδη ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει από λίγους, για να ενισχύσει τους πολλούς», ενώ αναφερόμενος στις κυβερνητικές παρεμβάσεις, σημείωσε χαρακτηριστικά πως παρά το διεθνή χαρακτήρα της ενεργειακής κρίσης, «η κυβέρνηση δεν ρίχνει λευκή πετσέτα».

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Αλεξιάδη:

Το ενεργειακό κόστος ειδικά και με την πτώση της θερμοκρασίας το τελευταίο διάστημα εξακολουθεί να τρώει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων  και σε συνδυασμό με τα μεγάλα ενοίκια και τις τιμές στα αγαθά πιέσεις στα νοικοκυριά και πολλοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Υπάρχουν στον ορίζοντα κάποιες νέες παρεμβάσεις, που εξετάζονται;

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του κ. Οικονόμου:

«Όταν κάτι υπάρχει, ανακοινώνεται.

Αυτό που εμείς σε καμία περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε και δεν θέλουμε, είναι μία φημολογία που δημιουργεί πολλές φορές προσδοκίες, που αποπροσανατολίζει από την πολύ σκληρή δουλειά και προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας. Η προσπάθεια είναι εδώ, αποδίδει καρπούς, προφανώς δε λύνει τα προβλήματα, δε μηδενίζει το κόστος της ακρίβειας.

Να θυμίσω για παράδειγμα -σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κόστος- ότι πριν από 8-10 μήνες το βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι λογαριασμοί της ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια. Σήμερα δεν υπάρχει η συζήτηση αυτή, διότι έχουμε καταφέρει να απορροφήσουμε το σύνολο των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια στα νοικοκυριά, να έρθουν οι λογαριασμοί σε ένα επίπεδο πολύ κοντινό σε αυτό που υπήρχε πριν από την αύξηση των τιμών ενέργειας.

Αυτό δεν έγινε στην τύχη.

Έγινε, βάσει οργανωμένου σχεδίου, που διοχέτευσε πολλούς πόρους στα νοικοκυριά, που επιδότησε απευθείας τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Να θυμίσω τις παρεμβάσεις για τα καταναλωτικά αγαθά, την ενίσχυση που δόθηκε σε πολλά κοινωνικά στρώματα, το market pass, το καλάθι του νοικοκυριού, που έχει καταφέρει να κρατήσει σταθερές τιμές σε μια πολύ μεγάλη ποσότητα απαραίτητων αγαθών.

Να θυμίσω την πρωτοβουλία από αρχές Φεβρουαρίου με χρήματα που προκύπτουν από τη φορολόγηση των υπερκερδών από τα διυλιστήρια.

Η κυβέρνηση παίρνει από λίγους, να να ενισχύει τους πολλούς, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία όπως και με το επίδομα θέρμανσης.

Είναι σημαντικές παρεμβάσεις, που δεν μηδενίζουν το αποτύπωμα της ακρίβειας. Δεν είπαμε ποτέ ότι μπορεί να το πετύχει κανείς αυτό, είναι οι συνέπειες συνέπειες μιας πολύπλευρης εισαγόμενης κρίσης.

Όμως αποδεικνύουμε ότι δεν καταθέτουμε τα όπλα, δεν ρίχνουμε λευκή πετσέτα, στεκόμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, χώρο της οικονομίας μας για να περιορίσουμε το αποτύπωμα της ακρίβειας στην ελληνική κοινωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βουλή: Δείτε LIVE την ομιλία του Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Γ. Οικονόμου: Έρχεται εφαρμογή που θα προειδοποιεί τους αγρότες για παγετό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top