Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Τα θύματα του “πυρηνικού ολοκαυτώματος” σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, με αφορμή τη συμπλήρωση εβδομηντατεσσάρων χρόνων από το βομβαρδισμό τους, τίμησαν μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΗΕΘ) με συγκέντρωσή τους το απόγευμα στο Λευκό Πύργο ενώ ακολούθησε πορεία προς το προξενείο των ΗΠΑ.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τους λαούς “σε αγώνα ενάντια στην πυρηνική τρομοκρατία των ιμπεριαλιστών” και ζήτησαν την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων και την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών, κλείσιμο όλων των “ευρωατλαντικών βάσεων” στη χώρα μας, καμία ανάμιξη της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποδέσμευση της από την Ε. Ε. και το ΝΑΤΟ, κ.α.

“Οι λαοί πληρώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο την οικονομική κρίση του καπιταλισμού” τόνισε η κεντρική ομιλήτρια και μέλος της ΕΔΥΕΘ Αναστασία Παπαδοπούλου και πρόσθεσε: “Καμία συμμετοχή των λαών στα πυρηνικά σφαγεία”.

Η πορεία πέρασε από την οδό Τσιμισκή και έφτασε έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε για λίγο ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας και στη συνέχεια οι διαδηλωτές φώναξαν αντιπολεμικά συνθήματα και συνθήματα ενάντια στη χρήση των πυρηνικών. Η πορεία συνέχισε και έληξε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ