Ολοκληρώθηκε το πρώτο Library In Action – Θεματική εκδήλωσης: Περιβάλλον

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Library In Action – Θεματική εκδήλωσης: Περιβάλλον

Η ομάδα Βιβλιοθήκη σε Δράση/Library In Action, μία από τις ομάδες που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό SKG in Action, ξεκίνησε την δράση της το Σάββατο 30/1/2021 με την υποστήριξη της ActionAid Hellas.

Στόχος της ομάδας είναι αναδείξει θέματα που αφορούν την κοινωνία των πολιτών μέσα από ανθρώπινες ιστορίες και να δώσει βήμα έκφρασης σε κάθε άτομο που θα συμμετέχει σε ένα Library In Action, είτε έρθει να το παρακολουθήσει, είτε συμμετέχει σε αυτό ως βιβλίο.

To θέμα της πρώτης Βιβλιοθήκης σε Δράση/Library In Action ήταν το περιβάλλον. Η μεταφορά της δράσης σε διαδικτυακό περιβάλλον έδωσε την δυνατότητα συνάντησης ανθρώπων από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, το Νυμφαίο, το Ναύπλιο και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Το ευχάριστο και φιλικό κλίμα που δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του εργαστηρίου επέτρεψε σε βιβλία και αναγνώστριες/στές να εκφραστούν ελεύθερα, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για περιβαλλοντικά θέματα. Συγκεκριμένα, ο Άρης Χατζηνικολάου, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος του Γραφείου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από το 2010, μίλησε για τις δράσεις του γραφείου καθώς και για την ανακύκλωση και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις, όπως: Ποια είναι τα οφέλη της ανακύκλωσης; Είναι η ανακύκλωση η ιδανική λύση για το περιβάλλον; Πώς γίνεται η σωστή ανακύκλωση;

Η Χαρούλα Κρομυάδου, η Βασιλική Παπαχρήστου και η Μαρία Γλούφτση, από την περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μίλησαν για την προστασία της αξιαγάπητης καφέ αρκούδας, για όσα έχουν πετύχει ως τώρα, ατομικά και ως οργάνωση και ενημέρωσαν πώς μπορούμε να γίνουμε και εμείς εθελόντριες/ντές «ΑΡΚΤΟΥΡΟΙ»!

Η Άννα Φωτιάδου, η οποία είναι από 2000 αυστηρή vegetarian και τα τελευταία 5,5 χρόνια είναι αυστηρή vegan, εξήγησε πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να είναι κάποιος/α vegan και αν η εν λόγω διατροφή είναι ακριβότερη.

Επιπλέον, αποσαφήνισε μύθους γύρω από τον βιγκανισμό και την ισορροπημένη διατροφή.

Η επόμενη Βιβλιοθήκη Σε Δράση έχει προγραμματιστεί για την 27η Φεβρουαρίου και θα έχει θέμα τις τέχνες.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/libraryinaction

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top